Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 77-75: Εχασε από αφέλεια (vid)

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 33-54 στο 24', αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τα πάντα λάθος και γνώρισαν την ανατροπή από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να επικρατήσει με 77-75.

Απίθανο κι όμως αληθινό! Ο Ολυμπιακός είχε «αγκαλιάσει» την τρίτη διαδοχική νίκη του στην Euroleague, αλλά τα έκανε όλα λάθος στα τελευταία 15 λεπτά και όχι μόνο έχασε το προβάδισμα των 21 πόντων, αλλά και το ματς. Η Βιλερμπάν πίστεψε στην ανατροπή και δικαιώθηκε (77-75) με τρίποντο του Νουά ύστερα από κακή απόφαση του Βεζένκοβ στο τέλος του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση στη Γαλλία. Τα όποια προβλήματα δημιούργησε νωρίς ο ΝτεΚολό, βρήκαν απάντηση στους πόντους των Βεζένκοβ, Κάνααν και Σλούκα με αποτέλεσμα νωρίς νωρίς να γίνει το 8-15 (5'). Το τάιμ άουτ των γηπεδούχων δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» και με τρίποντα των Βεζένκοβ και Κάνααν έγινε το 8-21 (7'). Ο Νουά με 2/2 σουτ από τα 6.75 έδωσε μία μικρή βοήθεια στην επιθετική παραγωγικότητα της Βιλερμπάν (18-28, 10').

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα ήταν καταπληκτική και υποχρέωνε τους γηπεδούχους κυρίως σε λάθη ενώ στα άστοχα στο σουτ ο Μπολομπόι μάζευε τα ριμπάουντ. Ο Αμερικανός σέντερ όμως άσκησε επιρροή και στην μπροστινή πλευρά του παρκέ και με δικά του καλάθια η διαφορά πήγε στο +16 (22-42, 16'). Η Βιλερμπάν ανέβασε λίγο την πίεση κάτι που έφερε αποτέλεσμα μειώνοντας σε 28-42 (20'), όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα Λαρεντζάκης και Σλούκας προσέφεραν «ανάσα» (31-47).

Ο Ολυμπιακός έκανε όλα όσα έπρεπε στο τρίτο δεκάλεπτο για να μην αφήσει την Βιλερμπάν να πιστέψει πως θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Παπανικολάου «κουβάλησε» την επίθεση, ο Κάνααν είχε συνδεθεί από τα 6.75 και όλα αυτά παίζοντας ταυτόχρονα τρομακτική άμυνα. Οι Γάλλοι είτε θα έκανα λάθη είτε θα αστοχούσαν σε τρίποντο και έτσι το σκορ έγινε 35-54 (25'). Κάποια στιγμή βρήκαν τρία διαδοχικά με τους ΝτεΚολό, Καουντί και Μάθιους ρίχνοντας την διαφορά στους 10 πόντους (44-54, 27'). Κάνααν και Μπολομπόι όμως βγήκαν και πάλι μπροστά.

Η Βιλερμπάν ξεκίνησε ακόμη πιο δυναμικά την τελευταία περίοδο και με μακρινά σουτ των Ντιο, Λάιτι και Νουά κατάφερε τον στόχο της, να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι (60-61, 32'). Ένα «τρελό» τρίποντο του Λαρεντζάκη απέτρεψε την αλλαγή στο προβάδισμα δίνοντας διαφορά 4 πόντων (64-68, 35') σε ένα διάστημα που κυριαρχούσε η αστοχία και στις δύο πλευρές. Οι γηπεδούχοι με βολές του ΝτεΚολό προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς (74-73, 39'), αλλά ο «Λάρι» στον αιφνιδιασμό έκανε το 74-75 με 27'' για τη λήξη. Στην τελευταία κατοχή ο Βεζένκοβ έδωσε βοήθεια χωρίς λόγο, άφησε ανενόχλητο τον Νουά ο οποίος με τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό σκορ 77-75.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός σταμάτησε να παίζει μπάσκετ στα τελευταία 15 λεπτά του παιχνιδιού κι έβαλε την Βιλερμπάν στο παιχνίδι. Οι Γάλλοι το πίστεψαν, απέκτησαν ρυθμό και στο τέλος το τρίποντο του Νουά τους χάρισε μία νίκη που έμοιαζε με απίθανη στα μισά της τρίτης περιόδου (33-54).

O MVP: Ο Καουντί εκτός από τρομερή άμυνα πρόσφερε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ και έτσι έδωσε βοήθεια στον ΝτεΚολό (13π., 4ασ., 4κλεψ.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βεζένκοβ. Όχι για την απόδοσή του (19π., 6ρ.), αλλά για το αμυντικό λάθος στο τέλος αφού έδωσε αχρείαστη βοήθεια και άφησε μόνο του τον Νουά.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάθιους σκόραρε 14 πόντους με 4 ασίστ και ο Νουά είχε 13 με το νικητήριο σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι νικητές τελείωσαν με 52.4% στα τρίποντα, 19 ασίστ και 10 λάθη. Ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε 14 λάθη εκ των οποίων τα περισσότερα στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από το buzzer beater του Αμίν Νουά.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του. Το μπλακ άουτ του δευτέρου ημιχρόνου θύμισε Βαλένθια στο ΣΕΦ και αντί να πανηγυρίσει μία σημαντική νίκη, είδε την Βιλερμπάν να κάνει την ανατροπή και να τον νικάει.

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-28, 31-47, 50-61, 77-75.

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.