Ερυθρός Αστέρας-Ζάλγκιρις 77-73: Το «τρένο» του Ιβάνοβιτς έχει σερί 10-0!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Ζάλγκιρις με σκορ 77-73 και πλέον μετράει 10 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην άκρη του πάγκου!

Ο ασταμάτητος Ερυθρός Αστέρας ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζάλγκιρις, επικρατώντας των Λιθουανών με σκορ 77-73 και βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 7-6, μπαίνοντας για τα καλά στο κυνήγι της οκτάδας.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 10 σερί νίκες από τις 17 Νοεμβρίου, όταν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στη Βιλερμπάν. Συγκεκριμένα, μετρούν έξι νίκες στην EuroLeague (Βιλερμπάν, Άλμπα, Μακάμπι, Βίρτους, Παρτίζαν, Ζάλγκιρις) και τέσσερις στην ABA Liga (Τσιμπόνα, Παρτίζαν, Στουντέντσκι, Μόρναρ) με τον Μαυροβούνιο κόουτς.

Ο αγώνας

Η Ζάλγκιρις μπήκε καλύτερα στο Aleksandar Nikolic Hall και προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με διψήφια διαφορά πόντων όταν ο Εντγκάρας Ουλάνοβας έκανε το 5-15 με γκολ-φάουλ στο 6', κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο υπέρ της 14-22. Ο Κίναν Έβανς κουβάλησε επιθετικά τους Λιθουανούς σε αυτό το διάστημα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα που στηρίχθηκε στις πρωτοβουλίες του Νεμάνια Νέντοβιτς.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν το ματς με μπροστάρη τον Λούκα Βιλντόζα ο οποίος πέτυχε 10 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο η Ζάλγκιρις άντεξε στην πίεση και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 36-37. Οι Σέρβοι πίεσαν όμως ο Μπιρούτις σκόραρε για το +9 (45-54, 27') των φιλοξενούμενων.

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου ο Λούκα Βιλντόζα ευστόχησε πίσω από τα 6μ.75 για το 74-71 στο 37'. Ο Κεβάριους Χέιζ τελείωσε τη φάση για το 75-73 κρατώντας όρθια τη Ζάλγκιρις, ο Βιλντόζα αστόχησε από τη γωνία για τρίποντο όμως ο Έβανς έκανε λάθος στα 6.5" για τους Λιθουανούς! Εν συνεχεία ο Έβανς έκανε γρήγορο φάουλ στον Βιλντόζα και ο Αργεντινός γκαρντ διαμόρφωσε το τελικό 77-73 με 2/2 βολές αφού το τρίποντο του Σμιτς δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 36-37, 56-58, 77-73.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ερυθρός Αστέρας είχε καλύτερες επιλογές στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου έκανε επιμέρους σκορ 21-15.

ΟΙ MVPs: Ο Λούκα Βιλντόζα ηγήθηκε επιθετικά των Σέρβων, σημειώνοντας 27 πόντους με 3/3 βολές, 6/8 δίποντα, 4/10 τρίποντα ενώ είχε ακόμα 4 κλεψίματα, 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ.
Όσον αφορά τον Νεμάνια Νέντοβιτς, πρόσθεσε 21 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τάιλερ Κάβανο είχε 1 πόντο με 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές σε 14'.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Στέφαν Λαζάρεβιτς βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 14 επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το ότι ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε τις 10 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και το επιβεβαίωσε εκ νέου κόντρα στη Ζάλγκιρις. Οι Σέρβοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο κι έχουν κάθε λόγο να κάνουν όνειρα playoffs.

7773

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.