Κλαβέρ: «Δεν πήγα στον Παναθηναϊκό για να είμαι κοντά στον Μπαρτζώκα»

Κλαβέρ: «Δεν πήγα στον Παναθηναϊκό για να είμαι κοντά στον Μπαρτζώκα»

Newsroom
Κλαβέρ: «Δεν πήγα στον Παναθηναϊκό για να είμαι κοντά στον Μπαρτζώκα»
Ο Βίκτορ Κλαβέρ αναφέρθηκε στους λόγους που δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Παναθηναϊκού, εξηγώντας πως προτίμησε να παίξει για τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Βίκτορ Κλαβέρ βρέθηκε κοντά στον Παναθηναϊκό το 2016 αφού προηγουμένως έκανε εντυπωσιακή χρονιά με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν φτάνοντας ως το Final 4 της EuroLeague ωστόσο προτίμησε να πάρει τα ταλέντα του και να μετακομίσει στην Ισπανία, παίζοντας στην Μπαρτσελόνα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Ισπανός φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στο Basket News όπου μίλησε μεταξύ άλλων:

Για την προοπτική να παίξει στον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω αν πολλοί τελικά το κατάλαβαν, αλλά ήθελα πολύ να παίξω στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Θα ήταν μια πραγματική εμπειρία, οι φίλαθλοι εκεί είναι πολύ διαφορετικοί, ήταν μια πρόκληση για μένα».

Για το τι άλλαξε και επέλεξε την Μπαρτσελόνα: «Ήμουν πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό, όμως μετά πήγε ο Μπαρτζώκας στην Μπαρτσελόνα και άλλαξαν όλα. Η σεζόν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν πιθανότατα η κορυφαία της καριέρας μου, και το οφείλω σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν. Μου έδωσε μια ευκαιρία, σε μια περίοδο που κανείς δεν με εμπιστευόταν. Θα του είμαι πάντα ευγνώμων γι' αυτό. Αν είχε πάει λίγο αργότερα στην Μπαρτσελόνα, πιστεύω θα είχα ήδη υπογράψει με τον Παναθηναϊκό, ήταν η πρώτη μου επιλογή».

Για τον Μπαρτζώκα σαν προπονητή και άνθρωπο: Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Δίνει στους παίκτες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, και νομίζω αυτό τον κάνει κορυφαίο, είναι ένας προπονητής που δίνει στους παίκτες αυτοπεποίθηση ώστε να αναπτύξουν το ταλέντο τους».

Για τον Σάσα Βεζένκοβ και τη βελτίωση που έχει δείξει από την εποχή που ήταν συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα: «Όταν υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα ο Σάσα, ήταν επειδή είχαν δει το ταλέντο του. Όμως νομίζω τον δυσκόλεψαν οι πολλές αλλαγές να εξελίξει τον εαυτό του. Ήρθε στην ομάδα όταν ήταν προπονητής ο Τσάβι Πασκουάλ, μετά ήρθε ο Μπαρτζώκας και ακολούθησε ο Σίτο Αλόνσο. Είναι δύσκολο με τόσες αλλαγές. Στον Ολυμπιακό, όμως, παίζει με άνεση, έχοντας έναν προπονητή που επιτρέπει σε έναν παίκτη τέτοιου ταλέντου να έχει ελευθερία στο παιχνίδι του. Μοιάζει ευτυχισμένος, και είμαι χαρούμενος γι' αυτό»