Μπασκόνια - Μπάγερν Μονάχου 78-53: Επιβλητικοί Βάσκοι!

Γιώργος Κούβαρης
Μπασκόνια - Μπάγερν Μονάχου 78-53: Επιβλητικοί Βάσκοι!
Η Μπασκόνια δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Μπάγερν Μονάχου (78-53) ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι από την αρχή έως και το τέλος. Double double ο Πιέρια Χένρι.

Η Μπασκόνια παρέμεινε σταθερά στην οκτάδα της Euroleague μετά και την εύκολη -όπως εξελίχθηκε το ματς- επικράτησή της απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Στο πρώτο ημίχρονο έβαλε τις βάσεις έχοντας διατηρήσει -και σχετικά εύκολα- διαφορά 13 πόντων ενώ στην τελευταία περίοδο έκανε την... έκρηξή της με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να κλείσει στο +25! Ο Πιέρια Χένρι έκανε τα... πάντα στο παρκέ έχοντας 14 πόντους, 10 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 25:24.

Άξιος συμπαραστάτης του ο Κοστέλο με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ διψήφιος ήταν επίσης ο Ένοχ με 10 πόντους.

Το ματς

Η αστοχία και τα λάθη ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στην πρώτη περίοδο, κάτι που φαίνεται και από το σκορ! Το 10-9 υπέρ των γηπεδούχων στο 8' αποτύπωνε στο έπακρο την εικόνα της αναμέτρηση στην «Fernando Buesa Arena» ενώ η Μπασκόνια μπόρεσε με ένα επιμέρους 7-1 να κλείσει το δεκάλεπτο στο +7 (17-10). Στη συνέχεια ο Πιέρια Χένρι ήταν εκείνος που πρωτοστάτησε για λογαριασμό των Βάσκων, οι οποίοι προηγήθηκαν με +9 πόντους (28-19 στο 15') ενώ έφτασαν και σε διψήφιο νούμερο (35-24 στο 17') με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο στην μεγαλύτερη διαφορά του +14 (44-30). Στο πρώτο μισό του αγώνα η Μπάγερν πλήρωσε την αστοχία της στα τρίποντα (3/15) ενώ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα οκτώ επιθετικά ριμπάουντ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ εύστοχοι εντός παιδιάς με 14/26 δίποντα και 5/8 τρίποντα, ενώ υπεπεσαν σε μόλις τρία λάθη.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων το +14 έμελλε να αποτελέσει και ένα ασφαλές «μαξιλαράκι» για την Μπασκόνια καθώς έκανε σωστή διαχείριση και δεν κινδύνευσε από την γερμανική ομάδα. Ο δείκτης του σκορ ήταν σταθερά σε διψήφιο νούμερο, ενώ έφτασε και στο +16 (51-35 στο 25') για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Η 3η περίοδος έκλεισε με τους Βάσκους να έχουν διαφορά 13 πόντων (55-42) με τους Ένοχ, Κοστέλο και Μαρίνκοβιτς να είχαν πάρει τη σκυτάλη από τον Χένρι. Η αντίδραση της Μπάγερν ήταν στιγμιαία μειώνοντας σε 10 πόντους (59-49 στο 34') καθώς στη συνέχεια η Μπασκόνια εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (71-51 στο 38') ρίχνοντας τους τίτλους τέλους του ματς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε ένα γρήγορο επιμέρους στην 1η περίοδο και έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Η άμυνά της ήταν και το κλειδί για να ελέγξει απόλυτα το ματς, καθώς η Μπάγερν αντιμετώπισε πολλά επιθετικά προβλήματα και δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική στο ματς.

MVP: Ο Πιέρια Χένρι ήταν παντού στο παρκέ έχοντας 14 πόντους, 10 ασίστ, 3 ριμπαόυντ και 3 κλεψίματα!

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Κοστέλο έκανε εξαιρετική δουλειά έχοντας από τη πλευρά του 14 πόντους (3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 τάπα και 2 λάθη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπόνγκα δεν βοήθησε καθόλου την Μπάγερν σε αυτό το ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αστοχία της Μπάγερν στα τρίποντα με μόλις 6/31 σουτ, έχοντας επίσης και 12 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ακόμα και άλλα τέσσερα δεκάλεπτα να έπαιζαν οι δύο ομάδες, ο νικητής δεν θα ήταν διαφορετικός. Η Μπασκόνια είχε φέρει το ματς στα μέτρα της και το έλεγχε απόλυτα! Από τη στιγμή που ο Χένρι είχε οργανώσει άψογα την ομάδα του, η νίκη ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 44-30, 55-42, 78-53.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.