Νέντοβιτς: «Το τρίποντο με τον Ολυμπιακό στα μεγάλα σουτ της καριέρας μου» (vid)

Νέντοβιτς: «Το τρίποντο με τον Ολυμπιακό στα μεγάλα σουτ της καριέρας μου» (vid)
Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκρινε το ντέρμπι στο Βελιγράδι ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν, χαρακτηρίζοντας το νικητήριο τρίποντο ως το πιο μεγάλο σουτ της καριέρας του.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν εκείνος που χάρισε στον Ερυθρό Αστέρα τη νίκη επί της Παρτίζαν στο ιστορικό, πρώτο ντέρμπι των δυο ομάδων στην EuroLeague.

Η μπάλα έφτασε στα χέρια του Σέρβου γκαρντ έπειτα από την ασίστ του Βιλντόζα κι εκείνος σκόραρε από τη γωνία στα 2.2" για το φινάλε, κάνοντας το 73-76 μπροστά σε 18.000 οπαδούς της Παρτίζαν.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα έμπαινε! Είχα στο μυαλό μου ότι θα πετύχαινα το καλάθι της νίκης. Σε κάθε περίπτωση, η νίκη ήλθε μέσα από την άμυνά μας. Δεν σταματάμε! Ανυπομονούμε για την επόμενη προπόνηση» εξήγησε μετά από το τέλος του αγώνα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Παρεμπιπτόντως, ο Νέντοβιτς είχε 0/6 τρίποντα πριν πετύχει το νικητήριο απέναντι στην Παρτίζαν, ολοκληρώνοντας το ματς με 20 πόντους (9/10 βολ., 4/8 δίπ., 1/7 τρίπ.) και 4 ασίστ ενώ είχε ακόμη 7 κερδισμένα φάουλ.

«Ήταν ίσως το πιο μεγάλο σουτ της καριέρας μου!» εξήγησε ο Σέρβος γκαρντ, ο οποίος θυμήθηκε το τρίποντο από τα 8.5 μέτρα στο περσινό ματς με τον Ολυμπιακό, έχοντας απέναντί του τον Μουσταφά Φαλ. Τότε ο Νέντοβιτς είχε κάνει το 72-76 στο 1:45 για το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει τη νίκη με 76-81.

«Έχω πετύχει ακόμα ένα. Στην Αθήνα. Κόντρα στον Ολυμπιακό. Τότε που είχα σκοράρει από τα 8.5-9 μέτρα. Όμως αυτό (σ.σ. κόντρα στην Παρτίζαν) ήταν το πιο μεγάλο σουτ» πρόσθεσε.