EuroLeague: Στο «Πάνθεον» ο Νίκολα Βούιτσιτς

EuroLeague: Στο «Πάνθεον» ο Νίκολα Βούιτσιτς

EuroLeague: Στο «Πάνθεον» ο Νίκολα Βούιτσιτς
Ο Νίκολα Βουίτσιτς αναμένεται να περάσει στο Πάνθεον της EuroLeague ως ο 11ος Legend στην ιστορία της διοργάνωσης πριν το τζάμπολ της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Βαλένθια για την 12η αγωνιστική.

Η 12η αγωνιστική της EuroLeague φέρνει αντιμέτωπη τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Βαλένθια, σε ένα παιχνίδι που θα έχει την τιμητική του ο Νίκολα Βούιτσιτς. Ο Κροάτης παλαίμαχος σέντερ, δις κάτοχος του τίτλου με τους Ισραηλινούς (2004 & 2005) ως παίκτης και ακόμη μία ως sporting director της ομάδας (2015) περνά στο Πάνθεον της Λίγκας.

Ο Βούιτσιτς θα αποτελέσει τον ένατο παίκτη που θα τιμηθεί με τον συγκεκριμένο τίτλο ακολουθώντας τους Θοδωρή Παπαλουκά, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ραμούνας Σισκάουσκας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Δημήτρη Διαμαντίδη, Μιρσάντ Τουρκσάν, Φελίπε Ρέγιες και Βασίλη Σπανούλη. Ενώ συνολικά θα είναι ο 11ος Legend της διοργάνωσης αφού ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι, είναι επίσης στη σχετική λίστα.

Ως παίκτης αγωνίστηκε επίσης με τις φανέλες της Βιλερμπάν, του Ολυμπιακού και της Εφές και ακόμη και σήμερα παραμένει ένας εκ των δύο που στην καριέρα τους σημείωσαν 2000+ πόντους, 1000+ ριμπάουντ και 500+ ασίστ, όπως και triple-double!