Ερυθρός Αστέρας - Βίρτους 83-74: Ασταμάτητοι οι «ερυθρόλευκοι» με Ιβάνοβιτς, έφτασαν τις 6 σερί νίκες

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Ερυθρός Αστέρας συνεχίζει το ξέφρενο σερί του με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην άκρη του πάγκου, επικρατώντας της Βίρτους με 83-74 και φτάνοντας τις 6 σερί νίκες στην EuroLeague και την Αδριατική Λίγκα.

Ο Ερυθρός Αστέρας υπέταξε τη Βίρτους στο Aleksandar Nikolic Hall και έτσι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς διεύρυνε το νικηφόρο σερί του από την στιγμή που ανέλαβε τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, μετρώντας έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, τέσσερις στην EuroLeague (Βιλερμπάν, Άλμπα, Μακάμπι, Βίρτους) και δυο στην ABA Liga (Τσιμπόνα, Παρτίζαν).

Ο αγώνας

Η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με την εξέλιξη του αγώνα καθώς η Βίρτους Μπολόνια έδειξε ότι είχε τον έλεγχο, προηγήθηκε με 15-23 (9’) βασιζόμενη περισσότερο στη δράση της περιφερειακής γραμμής της και ο Ερυθρός Αστέρας έκανε εύκολα το λάθος. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 17-23.

Η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των δέκα πόντων (17-27) στις αρχές της δεύτερης περιόδου και κάπου εκεί… γύρισε ο διακόπτης. Ο Βιλντόζα ήταν ο παίκτης που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα καθώς τα πήγε περίφημα τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά και ο Ερυθρός Αστέρας δεν επέστρεψε απλά στο παιχνίδι (33-34, 16’) αλλά εκμεταλλευόμενος τη δυσλειτουργία της Βίρτους στην επίθεση πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια (42-41).

Η πολυφωνία στην επίθεση ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του Ερυθρού Αστέρα στην τρίτη περίοδο εν αντιθέσει με τη Βίρτους η οποία έχοντας χάσει τον ρυθμό της από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου αδυνατούσε να ακολουθήσει στο σκορ. Ο γηπεδούχοι πάτησαν σε διαφορά οκτώ πόντων (56-48) στα μέσα της περιόδου έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό το μπάσκετ συνεργασιών (67-55, 30’).

Τα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου ήταν αρκετά για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για να κλειδώσει μια ακόμη νίκη. Έχοντας τις λύσεις τόσο μέσα στη ρακέτα όσο και από μακρινή απόσταση η διαφορά πήγε στο +16 (76-60, 34’) δίνοντας καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα καθώς το μόνο που κατάφερε η Βίρτους ήταν να μειώσει στα επίπεδα της τελικής διαφοράς.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 42-41, 67-55, 83-74

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Προφανώς στην άμυνα του Ερυθρού Αστέρα ο οποίος κράτησε τη Βίρτους στους 18 πόντους από το 20’ έως και το 34’, παράλληλα με την πολυφωνία των Σέρβων στην επίθεση.

Ο MVP: Ο Ογκνιεν Ντόμπριτς δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το ατομικό ρεκόρ του (είναι οι 21 πόντοι από τον Απρίλη του 2022) αλλά έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Euroleague.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λούκα Βιλντόζα έχει αλλάξει τον Ερυθρό Αστέρα και κυρίως τον έχει ομορφύνει στην επίθεση. Εξαιρετικός στο δημιουργικό αλλά και εκτελεστικό κομμάτι αλλά κάπου σε μια… γωνίτσα αυτού του άτυπου τίτλου «χωράει» και το όνομα του Μίτροβιτς.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ελάχιστοι αντιλήφθηκαν τη συμμετοχή του Λούντμπεργκ ενώ και ο Χάκετ δεν είναι σε καλό φεγγάρι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Όπως και να’ χει, βγάζει μάτι η διαφορά στις ελεύθερες βολές καθώς ο Ερυθρός Αστέρας εκτέλεσε 3 και η Βίρτους 23!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Με Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο ο Ερυθρός Αστέρας μετρά έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι ομάδα για μεγάλα πράγματα, τουλάχιστον όμως έγινε ομάδα. Με 68% στα σουτ εντός παιδιάς και 43.5% στα τρίποντα δεν θα μπορούσε παρά να απορροφήσει την αρχική «κυριαρχία» της Βίρτους φτάνοντας τη διαφορά έως και στο +17

83

74

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.