Εφές: Πρόστιμο από την EuroLeague ύψους 20.000 ευρώ

Εφές: Πρόστιμο από την EuroLeague ύψους 20.000 ευρώ

Εφές: Πρόστιμο από την EuroLeague ύψους 20.000 ευρώ
Η Αναντολού Εφές καλείται να καλύψει το πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ που της επιβλήθηκε από την EuroLeague για μη τήρηση του όρου συμφωνίας μεταξύ της Λίγκας και της Ένωσης Παικτών.

Η διπλή εβδομάδα της EuroLeague που ολοκληρώθηκε για την Αναντολού Εφές με την 9η και 10η αγωνιστική, φαίνεται πως... κόστισε 20.000 ευρώ στους Τούρκους. Οι ιθύνοντες της Λίγκας επέβαλαν το πρόστιμο αυτό στην υπερασπίστρια του τίτλου λόγω της μη τήρησης ενός όρου συμφωνίας μεταξύ της διοργάνωσης και της Ένωσης Παικτών.

Η Εφές άφησε τους Τούρκους παίκτες της στην Κωνσταντινούπολη και την στιγμή που η ομάδα αγωνιζόταν στην Ιταλία με τις Αρμάνι και Βίρτους, εκείνοι έπρεπε να ακολουθούν ένα πολύ έντονο πρόγραμμα προπόνησης.

Κάτι τέτοιο αντιτίθεται στη ρήτρα 13 της EuroLeague μεταξύ του πρωταθλήματος και της Ένωσης που ορίζει: «Η δεύτερη καθημερινή προπόνηση μπάσκετ της ημέρας δεν επιτρέπεται όταν η ομάδα έχει δύο ή περισσότερους επίσημους αγώνες την εβδομάδα. Σε περίπτωση λιγότερων από δύο αγώνων την εβδομάδα, μια δεύτερη καθημερινή προπόνηση μπάσκετ μπορεί να πραγματοποιείται μόνο μία φορά την εβδομάδα».

Για την 11η αγωνιστική, η Εφές υποδέχεται τον Ολυμπιακό (01/12, 19:30) στο Sinan Erdem.