Ερυθρός Αστέρας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 69-68: Με «3Χ3» τρέχει ο ασταμάτητος Ιβάνοβιτς (vid)

Ο Ερυθρός Αστέρας άντεξε στην αντεπίθεση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ μετά το 4-5 του 3ου λεπτού και επικράτησε με 69-68, κάνοντας το «3 στα 3» με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο του.

Ο Ερυθρός Αστέρας περιόρισε την Μακάμπι των 83.3 πόντων στους 68 και πήρε μία τεράστια νίκη στο Βελιγράδι (69-68). Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη από τη στιγμή που ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανέλαβε τη σέρβικη ομάδα.

Ο Αστέρας ξεπέρασε τη μεγάλη εμφάνιση του Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους και μαζί με τον Σόρκιν (16π.) ήταν οι μοναδικοί που...αμφισβήτησαν τον Αστέρα.

Όπως και στα προηγούμενα ματς, οι Σέρβοι είχαν πολλούς πρωταγωνιστές: Νέντοβιτς 12, Μάρτιν 11, Μπέντιλ 9, Μίτροβις 8 πόντους.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε με τη φόρα των δύο προηγούμενων νικών. Με τον Λούκα Βιλντόζα να έχει την μπαγκέτα (6π., 1 ασίστ, 1 κλέψιμο) και τους Μπέντιλ και Πέτρουσεφ να δίνουν σκορ, οι Σέρβοι απέκτησαν το προβάδισμα. Έκλεισαν την πρώτη περίοδο με σκορ 27-18.

Στη 2η περίοδο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς, το +10 του 32-22 στο 14'. Ένα μίνι σερί της Μακάμπι (5-0) κράτησε την ομάδα του Κάτας στο παιχνίδι, μέχρι το 36-29 του ημιχρόνου.

Η αντεπίθεση της Μακάμπι

Στην 3η περίοδο, η Μακάμπι μπήκε περισσότερο αποφασισμένη. Ροκάνισε τη διαφορά, αλλά δεν πέρασε σε καμία μπροστά στο σκορ.

Κατάφερε μόνο να μειώσει την απόσταση από την ομάδα του Ιβάνοβιτς μέχρι τον πόντο (45-44, με ένα δίποντο του Λορέντζο Μπράουν.

Αλλά και σε αυτό το... σενάριο ο Αστέρας είχε απάντηση: Σερί 5-0 και 50-44, με τους Νέντοβιτς (2π.) και Μίτροβιτς (3π.) να συνδράμουν.

Τα πρώτα λεπτά της 4η περιόδου έκρυβαν μία απίθανη αλληλουχία. Και σχεδόν καθόλου άμυνα. Σε διάστημα 2:45 το σκορ έγινε 60-56, με τον Νέντοβιτς από τη μία μεριά και τον Νίμπο από την άλλη να τραβάνε το σκορ.

Ο Μπράουν είχε την μπάλα στα χέρια του σε κάθε κατοχή της Μακάμπι. Και αποφάσιζε τι θα συμβεί. Μία δική του εκτέλεση έφερε το ματς στο 62-60. Με το ρολόι να δείχνει ότι απέμεναν 4 λεπτά για το φινάλε.

Μόλις το ματς έφτασε στο... όριο, ο Αστέρας είχε τις λύσεις. Η Μακάμπι όχι. Με 4/4 βολές από τον Μάρτιν και ένα δίποντο του Ντόμπριτς, οι Σέρβοι βρέθηκαν στο +8 (68-60)!

Μία ακόμα βολή του Ντόμπριτς έκανε το σκορ 69-62. Και εκεί ξεκίνησε πάλι ο Μπράουν: 2/2 βολές για το 69-64, δίποντο για το 69-66.

Και το ματς αρχίζει, σχεδόν ξανά από την αρχή, με 1:32 στο ρολόι του.

Απίθανο φινάλε

Το ματς πήγε στον πόντο με ένα φόλοου του Σόρκιν (69-68), με τον Βιλντόζα να αστοχεί στην προσπάθειά του, 26 δεύτερα πριν το τέλος.

Η επόμενη φάση είναι ρεσιτάλ λαθών: Ένα από τον Μπόλντγουιν, άλλο ένα από τον Μάρτιν που είχε κλέψει, με την κατοχή να μένει στη Μακάμπι με 9.3 δεύτερα!

Ο Μπράουν επιχείρησε να... κλέψει το ματς με ένα δύσκολο τρίποντο, αστόχησε και ο Αστέρας έκανε το 3/3 με τον Ιβάνοβιτς στον πάγκο!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο +8 που βρέθηκε ο Αστέρας, 68-60, και φυσικά στις δύο τελευταίες άμυνες απέναντι στην Μακάμπι.

Ο ΜVP: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 11 πόντους με 2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 2/2 βολές σε 21:12.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άστοχος ο Μπόλντγουιν (6π., με 3/8 σουτ) και το λάθος που ξόδεψε χρόνο στην Μακάμπι στο τέλος.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Αρκετοί. Ο Μπέντιλ μέτρησε 9 πόντους, ο Χασάν Μάρτιν 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και ο Ντόμπριτς 5 πόντους, 5 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 6 μπλοκ που έκανε η Μακάμπι, δίχως.. απάντηση από τον Αστέρα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ιβάνοβιτς έχει αλλάξει τον Αστέρα. Μολονότι ο Μπράουν έκανε ματσάρα, έδειχνε πως είχε τον έλεγχο του αγώνα. Δεν πανικοβλήθηκε σε κανένα σημείο και όταν η Μακάμπι μείωσε στον πόντο, οι Σέρβοι στηρίχθηκαν στην άμυνά τους.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 36-29, 50-47, 69-68

Red Star - Maccabi stats

Red Star - Maccabi stats

@Photo credits: KK Crvena zvezda mts

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.