Αρμάνι-Εφές 51-80: Οι Πρωταθλητές «παρέλασαν» στο Μιλάνο (vid)

Η Αναντολού Εφές ταπείνωσε την Αρμάνι μέσα στο Μιλάνο καθώς πέρασε με το επιβλητικό 51-80 διευρύνοντας το αρνητικό σερί της ομάδας του Έτορε Μεσίνα η οποία αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό της!

Η Αναντολού Εφές έδειξε ότι… επιστρέφει από την περασμένη εβδομάδα όταν επικράτησε της Μπαρτσελόνα στην Κωνσταντινούπολη και απόψε φρόντισε να καταθέσει πιο πειστικά στοιχεία καθώς διέλυσε την Αρμάνι στο Μιλάνο (80-51).

Ο Γουίλ Κλάιμπερν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν καθώς πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Αρμάνι έχει ως δικαιολογία τις απουσίες, στην πραγματικότητα όμως δεν δικαιολογείται η τραγική αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε και κυρίως η καθίζησή της στο δεύτερο ημίχρονο όπου δέχθηκε επιμέρους σκορ 17-46 με συνέπεια να αποδοκιμαστεί από το κοινό της καθώς αυτή ήταν η 5η διαδοχική ήττα της.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες άργησαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση κι αυτό λειτούργησε περισσότερο υπέρ της Αρμάνι (12-7, 4’). Κι όταν η Εφές επιβεβαίωσε ότι είναι ομάδα η οποία μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα (12-15, 7:30) και προσπάθησε να χτίσει διαφορά στηριζόμενη στο περιφερειακό της σουτ, εμφανίστηκε ο Μήτρου Λονγκ από τα χέρια του οποίου ήρθε η απόλυτη ισορροπία (18-18, 10’).

Η Αρμάνι κράτησε την Εφές χωρίς καλάθι στα πρώτα δυόμισι λεπτά της δεύτερης περιόδου διευρύνοντας το σερί της στο 11-0 και προηγήθηκε με 25-18 αλλά και με διαφορά οκτώ πόντων (28-20) έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Μήτρου Λονγκ. Η Εφές δεν βρήκε τον ηγέτη, είχε όμως πολυφωνία στην επίθεση και πάνω σ’ αυτή στηρίχθηκε για να ισορροπήσει την κατάσταση (34-34) στο τέλος του ημιχρόνου με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πήρε το πρώτο της επιθετικό ριμπάουντ μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος του πρώτου μέρους!

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους η Αρμάνι έδειξε γιατί έχει τη χειρότερη επίθεση της Euroleague καθώς δεν βρήκε ούτε πόντο κάνοντας λάθη κι έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση. Αντιθέτως, με τον Γουίλ Κλάιμπερν σε μεγάλα κέφια (σ. σ. σημείωσε 11 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο) η Εφές έτρεξε 0-13 σερί (34-47). Στο τέλος της περιόδου οι φιλοξενούμενοι ήταν στο +14 (41-55) με επιμέρους σκορ 7-21.

Δύο τρίποντα του Γουίλ Κλάιμπερν έριξαν πρόωρα τους τίτλους τέλους στον αγώνα καθώς η διαφορά πήγε στο +21 (41-62) για την Εφές έπειτα από ένα λεπτό στην τελευταία περίοδο. Τα τελευταία πέντε λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η διαφορά «πάτησε» στους 29 πόντους (45-74), στο απολύτως εμφατικό πέρασμα της Εφές από το Μιλάνο.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-34, 41-55, 51-80

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Εφές έκανε 13-0 σερί στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κι εκεί τελείωσαν όλα καθώς η Αρμάνι κατέρρευσε στο παρκέ του… σπιτιού της και μετατράπηκε σε σάκο του μποξ για τους Τούρκους.

Ο MVP: Μετά βίας έγινε αντιληπτός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με 17 πόντους σε 11 λεπτά στο δεύτερο, ο Γουίλ Κλάιμπερν «τελείωσε» την Αρμάνι, οδήγησε την Εφές σε 20+ διαφορά κάνοντας και με το παραπάνω τη δουλειά του.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ»: Ο Τίμπορ Πλάις είναι ο «τίμιος γίγαντας» της Εφές, αυτό απέδειξε και στο παιχνίδι καθώς ήταν κυρίαρχος στη ρακέτα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Βγάζοντας από την εξίσωση τους Μέλι, Μήτρου Λονγκ, κανείς άλλος δεν διασώθηκε από το (νέο) ναυάγιο της Αρμάνι.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Αρμάνι έφτασε στις πέντε συνεχόμενες ήττες αλλά δεν είναι μόνο αυτό, όσο η εικόνα που παρουσιάζει. Στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια σκόραρε 63.5 πόντους κατά μέσο όρο με 31.3% στο τρίποντο και 44% στο δίποντο. Απέναντι στην Εφές τα ποσοστά της ήταν ακόμη χειρότερα, ομοίως και οι επιθετικές επιδόσεις της.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Αρμάνι εκτέλεσε την πρώτη της ελεύθερη βολή 1:37 πριν το τέλος του αγώνα! Τούτο δεν αποτελεί μομφή για τους διαιτητές γιατί έτσι όπως έπαιζε η Αρμάνι δεν άξιζε περισσότερες. Επίσης το επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 17-46 για την Εφές!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Αρμάνι επιβεβαίωσε γιατί έχει τη χειρότερη επίθεση της Euroleague. Στηριζόταν στην άμυνά της από τη στιγμή όμως που δεν λειτούργησε ούτε αυτή, η εντός έδρας συντριβή από μια τρομερά ποιοτική ομάδα όπως η Εφές ήταν αναπόφευκτη.

Milan Efes stats

Milan Efes stats

@Photo credits: euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.