Ζάλγκιρις - Αρμάνι 71-62: Άντεξε και κράτησε ανέπαφη την έδρα της (vid)

Η Αρμάνι απείλησε... δις στο τέταρτο δεκαλέπτο, όμως η Ζάλγκιρις είχε τις λύσεις και έφτασε στη νίκη με 71-62 για την 4η επικράτηση σε ισάριθμους αγώνες της EuroLeague στην έδρα της.

Μπορεί και μόνο τα ονόματα του ρόστερ από την Αρμάνι να… παγώνουν τον αντίπαλο. Μπορεί το παιχνίδι στο Κάουνας να ήταν φτωχό από άποψη θεάματος για τρία δεκάλεπτα, όμως η Ζάλγκιρις κράτησε την ουσία, επικράτησε με 71-62 και έφτασε στο 5-3 έπειτα από 8 αναμετρήσεις στην EuroLeague, ρίχνοντας τους Μιλανέζους στο 3-5.

Η ομάδα του Μεσίνα δεν είχαν ρυθμό στην επίθεση και κυνηγούσαν διψήφιες διαφορές στο μεγαλύτερο διάστημα. Το μεγάλο τους ξέσπασμα ήρθε στο τέταρτο δεκάλεπτο με το -4 στις αρχές και το -5 στο 39', ωστόσο Μπραζντέικις και Μπουτκεβίτσιους διόρθωσαν τα... κακώς κείμενα και διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους.

Ο αγώνας

Το πρώτο αναγνωριστικό διάστημα στο παρκέ όπου οι ομάδες έμοιαζαν μουδιασμένες, σταμάτησε ο Μπραζντέικις με σουτ από την περιφέρεια για να ανοίξει το σκορ του ματς, ενώ ο Σμιτς έκανε το 7-0 στο 4’ με τέσσερις δικούς του πόντους. Η Αρμάνι συνέχισε να είναι άστοχη μέχρι ο Τόμας να πλησιάσει το καλάθι (7-2) και να διορθώσει για λίγο το 0/6 από το τρίποντο. Ο Κέβιν Πάνγκος μείωσε στον πόντο (10-9) με τους ψηλούς των Ιταλών να έχουν λάβει τα ηνία προηγουμένως, όμως οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και με 4 αναπάντητους πόντους του Λαουρίνας έκλεισαν στο δεκάλεπτο στο 16-11.

Ο Λεκαβίτσιους ανέβασε σε 19-11 με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και ο Ντέιβις μετά από ένα άγονο διάστημα μείωσε και πάλι στους 4 (19-15). Ο Έβανς με τις δικές του προσπάθειες έδινε στη Ζάλγκιρις ανάσες όταν εκείνη το χρειαζόταν, με το μακρινό σουτ του Κάβανο να στέλνει τις δύο ομάδες σε απόσταση 11 πόντων (29-18). Και όσο οι άμυνες των Μιλανέζων έμοιαζαν θετικές, στην άλλη πλευρά δεινοπαθούσαν. Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό μέχρι και το ημίχρονο, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε “μάχη” Πάνγκος-Έβανς και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 34-24 με τον Σμιτς. Οι Λιθουανοί μοίρασαν σε αυτό το διάστημα 5 ασίστ για 7 λάθη (5 για 3 από την άλλη) και είχε 4/13 τρίποντα (2/15 η Αρμάνι).

Με την επιστροφή, Χολ και Τόμας επιχείρησαν να δώσουν ένα… σύνθημα στους συμπαίκτες τους προκειμένου να γυρίσουν τις ισορροπίες (34-28), όσο ο Κίναν Έβανς με πέντε προσωπικούς πόντους έδινε ξανά αυτοπεποίθηση στο σύνολο του Μακσβίτις (41-28). Στο 28ο λεπτό, οι παίκτες του Μεσίνα «ζέσταναν» τις μηχανές τους από την περιφέρεια και με απανωτά τρίποντα μείωσαν σε 47-39 με τον Μήτρου-Λονγκ.

Αλβίτι και Μήτρου-Λονγκ και πάλι από μακριά έφτασαν τη διαφορά στους 5 πόντους (50-45) ενώ μείωσαν ακόμη πειρσσότερο με το κάρφωμα του Φόιγκτμαν (53-49) περνώντας τη σύγχυση στην πλευρά του Κάουνας στο 33ο λεπτό. Ο Μπραζντέικις ενεπλάκη σε άμυνα και επίθεση, ο Μπουτκεβίτσιους έκλεψε και ολοκλήρωσε τον αιφνιδιασμό για το 57-49 και το ματς άλλαξε ενέργεια. Όσο το momentum ήταν στα χέρια των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, έφτασαν ξανά να απειλούν με ανατροπή, όμως η Ζάλγκιρις με τον Σμιτς έσωσε την παρτίδα.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 34-24, 49-39, 71-62

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Ζάλγκιρις δεν… τρόμαξε όταν απειλήθηκε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ πήρε λύσεις από διαφορετικούς πρωταγωνιστές με την Αρμάνι να περιμένει πράγματα κυρίως από τον Μήτρου-Λονγκ.

O MVP: Ο Κίναν Έβανς με 23 πόντους (3/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5/6 βολές) και 1 ασίστ στο διάστημα που αγωνίστηκε, αλλά και ο Ρόναλντς Σμιτς με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μπραζντέικις και Μπουτκεβίτσιους με τις λύσεις που έδωσαν όταν η Ζάλγκιρις ένιωσε να απειλείται.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Αρμάνι είχε πολλούς παίκτες σε… κακό φεγγάρι επιθετικά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 56 τρίποντα που επιχειρήθηκαν από τις δύο ομάδες (25 και 31 αντίστοιχα) και τα 17 λάθη της Ζάλγκιρις.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ζάλγκιρις συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη και ιδιαίτερα μπροστά στο κοινό της κερδίζοντας ακόμη και τα φαβορί. Από την άλλη, ο Μεσίνα έχει μπόλικη δουλειά καθώς η ομάδα του πέρα από την τέταρτη συνεχόμενη ήττα δείχνει αδυναμία στο σκοράρισμα.

p

p

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.