Ομπράντοβιτς για Παπαπέτρου: «Δεν του απαγόρευσα ποτέ να παίξει για την Εθνική»

Ομπράντοβιτς για Παπαπέτρου: «Δεν του απαγόρευσα ποτέ να παίξει για την Εθνική»

Ομπράντοβιτς για Παπαπέτρου: «Δεν του απαγόρευσα ποτέ να παίξει για την Εθνική»
Οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς περί Παπαπέτρου και Εθνικής ομάδας, δίνοντας τη δική του εξήγηση για όσα συνέβησαν την περασμένη ομάδα.

Η συζήτηση περί των Εθνικών ομάδων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μιλάει στο «sportklub» της Σερβίας τόσο για τον Παπαπέτρου, όσο και για τη γενικότερη κατάσταση που αφορά την EuroLeague και τη FIBA. Θυμίζουμε πως η ΕΟΚ είχε προβεί σε καταγγελία, διότι η Παρτίζαν είχε επιτρέψει στους Σέρβους να αγωνιστούν με την Εθνική τους, την ώρα που ο Παπαπέτρου δεν μπορούσε να βοηθήσει την Εθνική. Ο Ομπράντοβιτς όμως έχει διαφορετική άποψη επί του θέματος.

Οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

«Όπως πάντα, όταν έρχονται τα παράθυρα, όλοι μιλούν γι' αυτό, πριν από αυτό κανείς δεν μιλάει για αυτό, και τώρα όλοι θα το ξεχάσουν. Κράτησε όσο κράτησε. Απλώς λυπάμαι που βγαίνουν άνθρωποι με μη επαληθευμένες πληροφορίες, όπως ότι εγώ απαγόρευσα στον Παπαπέτρου να παίξει με την Εθνική Ελλάδας, κάτι που δεν είναι απολύτως αληθές. Είχε προβλήματα υγείας, σοβαρά προβλήματα και χρησιμοποίησε αυτή την κατάσταση για να επισκεφτεί τον γιατρό του.

Κατά τα άλλα, η στάση μου είναι γνωστή. Είμαι πάντα περήφανος και πάντα λέω στους παίκτες ότι δεν υπάρχει καλύτερη και μεγαλύτερη τιμή από το να παίζουν για την εθνική ομάδα. Στην περίπτωσή μας, για την εθνική μας ομάδα, αλλά μιλάμε και για άλλες εθνικές ομάδες. Ξέρουμε εδώ και αρκετά χρόνια ότι οι αγώνες της EuroLeague συμπίπτουν με τους αγώνες της εθνικής ομάδας και κάθε φορά όταν έρχεται εκείνη η στιγμή είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε, όταν τελειώσει κανείς δεν νοιάζεται για αυτό.

Σε αυτές τις συνθήκες, όταν ο σύλλογος και η εθνική ομάδα παίζουν, βάζουμε τους παίκτες σε μια κατάσταση όπου πρέπει να αποφασίσουν. Αν παίξουν στην εθνική είναι ήρωες και όταν δεν ανταποκρίνονται, είναι κάποιοι που δεν ενδιαφέρονται για τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Ο κόσμος θα πει ότι κερδίζεις χρήματα στο κλαμπ, είσαι επαγγελματίας. Είναι ό,τι χειρότερο για τους παίκτες και το καταλαβαίνω από την πρώτη μέρα».