Άντζουσιτς: «Ο Ομπράντοβιτς ήταν ο πρώτος που μου είπε να πάω στην Εθνική, έστω και με τίμημα την ήττα από τον Ολυμπιακό»

Άντζουσιτς: «Ο Ομπράντοβιτς ήταν ο πρώτος που μου είπε να πάω στην Εθνική, έστω και με τίμημα την ήττα από τον Ολυμπιακό»
Για την προτροπή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Ντανίλο Άντζουσιτς να παίξει στην Εθνική Σερβίας, ακόμα και αν αυτό θα έφερνε ήττα από τον Ολυμπιακό, έκανε λόγο ο Σέρβος.

Ο Ντανίλο Άντζουσιτς ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη της Σερβίας σε Βρετανικό έδαφος για τα παράθυρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Σέρβοι έπιασαν την Εθνική μας μετά την ήττα στη Λετονία, με τον ίδιο να σχολιάζει σε δηλώσεις του στη «Mozzartsport» την απόφαση της Παρτίζαν να επιτρέψει στους διεθνείς να αγωνιστούν με τίμημα την ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά και την προτροπή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι δηλώσεις του Ντανίλο Άντζουσιτς

«Σε τέτοιου είδους αγώνες το πιο σημαντικό είναι η νίκη και το ότι κάναμε καλή δουλειά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο παιχνίδι, έπαιξαν χωρίς πίεση μπροστά στο κοινό τους και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι τους. Ήμασταν λίγο σφιγμένοι σε κάποιες καταστάσεις, αλλά στο τέλος το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Δεν είναι εύκολο να έρθεις από τον σύλλο στην Εθνική. Ειδικά όταν πρόκειται για 13-14 παίκτες από διαφορετικούς συλλόγους.

Λίγες μέρες για να μπουν όλα στη θέση τους, δεν είναι εύκολο να λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει. Γι' αυτό είναι λογικό να γίνονται κάποια λάθη. Και πάλι δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε με αυτό το σύστημα, τα προκριματικά υπάρχουν χρόνια τώρα, αυτή είναι η κατάσταση για όλους, όχι μόνο για εμάς. Πρέπει να το συνηθίσουμε και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να πετύχουμε τις νίκες που απαιτούνται για την πρόκριση στο Mundobasket».

Για την προτροπή του Ομπράντοβιτς: «Ο Ζέλικο ήταν ο πρώτος που μου είπε να πάω στην Εθνική, ακόμη και πριν ληφθεί αυτή η απόφαση, ότι η Σερβία έρχεται πρώτη και ότι είναι προς το συμφέρον του μπάσκετ, της Εθνικής ομάδας και της χώρας μας να προκριθούμε στο Mundobasket. Γι' αυτό είπε, σε περίπτωση που μπορούσαμε να βοηθήσουμε, ότι θα ήταν πάντα έτοιμος να μας αφήσει να φύγουμε. Αυτή ήταν η στάση όλου του συλλόγου.

Έστω και με τίμημα την ήττα στον Πειραιά. Αυτός και ο σύλλογος σήκωσαν αμέσως το χέρι για να βοηθήσουν τη Σερβία, άσχετα με το γεγονός ότι είχαμε ήδη επτά-οκτώ παίκτες στην προπόνηση. Δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε κανονικά λόγω έλλειψης κόσμου, αλλά μας επέτρεψαν να πάμε στην Εθνική ομάδα».

Για τους Παπαπέτρου-Μάνταρ: «Αυτά που λέγονται για τον Παπαπέτρου και τον Μάνταρ δεν είναι σωστά.

Δεν ξέρω τι χρειαζόταν, να παίξουμε με πέντε στον Πειραιά; Δεν μου είναι πολύ ξεκάθαρο... Η Εθνική μας είναι στην πρώτη θέση και η ένταξή μας είχε συμφωνηθεί εδώ και καιρό».

@Photo credits: EuroLeague