Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας 93-79: Υπόθεση του Μότλεϊ και της τελευταίας περιόδου (vid)

Η Φενέρμπαχτσε (6-1) επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα (1-6) με 93-79, καθαρίζοντας τη νίκη στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σούπερ εμφάνιση ο Τζόναθαν Μότλεϊ με 25 πόντους, στους 20 ο Μελίχ Μαχμούτογλου.

Η Φενέρμπαχτσε σπατάλησε τρία δεκάλεπτα και ξέσπασε στο τελευταίο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (93-79), με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να χρειάζεται μία εξαιρετική εμφάνιση του Τζόναθαν Μότλεϊ (25π., 10 ριμπ.), ενώ ο Μελίχ Μαχμούτογλου έκανε ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους.

Το ματς

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς. Προηγήθηκε με 18-6, χάρη σε ένα σερί 13-0, με τον Τζόναθαν Μότλεϊ να είναι κυρίαρχος στο παρκέ.

Το ματς θα μπορούσε να είχε τελειώσει σε εκείνο το σημείο. Όμως ο Ερυθρός Αστέρας δεν τα παράτησε. Ήταν τόσο νωρίς για να σηκώσει λευκή πετσέτα.

Από το 23-12 έκανε ένα σερί 8-0, μείωσε στους 3 (23-20), ενώ κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ με διαφορά 5 πόντων (34-29). Μέχρι εκείνο το σημείο και από το -13, ο Αστέρας είχε ένα επί μέρους 11-28!

Σε αυτό το διάστημα είχε «αιχμές» τον Μπεν Μπέντιλ και τον Νεμάνια Νέντοβιτς, με το Σέρβο γκαρντ να έχει το δικό του highlight με ένα εύστοχο τρίποντο από τα οκτώ μέτρα!

Η Φενέρ κατάφερε να αποκτήσει μικρό προβάδισμα πέντε πόντων, 1:31 πριν το τέλος της 2ης περιόδου (41-36), ωστόσο οι Σέρβοι είχαν και πάλι τη λύση για το 42-41 του πρώτου ημιχρόνου.

Η 3η περίοδος άνηκε στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Όχι ολοκληρωτικά, αλλά η αίσθηση που έδινε η Φενέρ στο παρκέ ήταν ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Κοιτώντας τα στατιστικά της αναμέτρησης κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες. Μέτριο το ποσοστό στα τρίποντα και για τις δύο ομάδες, σχετικά ισορροπία στα ριμπάουντ, αλλά και μία μεγάλη διαφορά στις τελικές πάσες (18-7). Κάτι που σημαίνει ότι η Φενέρ έβρισκε πιο εύκολα πόντους.

Ανώτερη η Φενέρ, μικρή η διαφορά

Η φαινομενική ανωτερότητά της αποτυπώθηκε ελάχιστα στο σκορ (66-57) με τον Μαχμούτογλου να βρίσκει στόχο για τρεις στο τέλος της 3ης. Και ενώ η Φενέρ έπρεπε να κάνει το επόμενο βήμα και να καθαρίσει το ματς, συνάντησε αντίσταση.

Ο Αστέρας ξεκίνησε το δεκάλεπτο με επί μέρους σκορ (7-2) και με ένα δίποντο του Νέντοβιτς μείωσε στο καλάθι (66-64). Η Φενέρ στηρίχθηκε αποκλειστικά στον αφιονισμένο Μότλεϊ που έκανε ό,τι ήθελε σε άμυνα και επίθεση. Ουσιαστικά κάλυψε και το... κενό του Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος μετά από τρεις περιόδους είχε σημειώσει 1 πόντο!

Και ενώ το ματς είχε κατεύθυνση για την ανατροπή, η Φενέρ πάτησε... γκάζι και σε μερικές κατοχές έκανε το σκορ 76-67. Ο Μότλεϊ έδωσε τέσσερις πόντους και οι Γκούντουριτς και Καλάθης από ένα τρίποντο.

Το οριστικό τέλος, μολονότι απέμεναν τέσσερα λεπτά για το τέλος, το έδωσε ο Μελίχ Μαχμούτογλου: Δύο συνεχόμενα τρίποντα του αρχηγού της Φενέρ έφεραν τη διαφορά τους 14 πόντους (85-71).

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον Μάρκο Γκούντουριτς να αναλαμβάνει να σηκώσει το βάρος στο σκορ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα δύο απανωτά τρίποντα του Μαχμούτογλου για το +14 της Φενέρ (85-71).

Ο ΜVP: Ο Τζόναθαν Μότλεϊ είχε 25 πόντους (10/13 διπ., 5/6 βολές) και 10 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλα μηδέν από τον Τζον Χόλαντ στα έξι λεπτά που πάτησε παρκέ.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μελίχ Μαχμούτογλου δεν ήταν ακριβώς αφανής, πρόσφερε 20 πόντους με πολλά κρίσιμα σουτ, ενώ ο Μάρκο Γκούντουριτς είχε 17.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόλις 11 ασίστ για τον Αστέρα, τη στιγμή που η Φενέρ είχε 24 (Καλάθης 6, Πιερ 5).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Φενέρ ζορίστηκε, δεν φόρτσαρε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο απ' αυτό που κατάφερε, πόσο μάλιστα όταν η άμυνα δεν είναι το κορυφαίο της «όπλο»​.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 42-41, 66-57, 93-75

Fener - Red Star stats

Fener - Red Star stats

@Photo credits: euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.