Μπαρτζώκας: «Ήταν οδυνηρή ήττα για εμάς, δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω τι έγινε»

Newsroom
Μπαρτζώκας: «Ήταν οδυνηρή ήττα για εμάς, δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω τι έγινε»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν τελείωσε το ματς όταν έπρεπε να το κάνει, ενώ χαρακτήρισε την ήττα «οδυνηρή» για την ομάδα του.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Ολυμπιακού, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν οδυνηρή ήττα για εμάς. Η Βαλένθια πέρασε μόνο μια φορά μπροστά στο σκορ. Έτσι είναι το μπάσκετ. Ένα παιχνίδι μπάσκετ τελειώνει στα τελευταία δευτερόλεπτα. Κάναμε πολλά λάθη και σε τακτική και στο παιχνίδι. Στο τέλος πρόκειται για μια απόφαση των παικτών, 2 αποφάσεις των διαιτητών και το παιχνίδι κρίθηκε. Έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Δεν το τελειώσαμε το παιχνίδι νωρίτερα και η επιστροφή της Βαλένθια μας πόνεσε. Ήταν οδυνηρό. Ότι έγινε-έγινε. Πρέπει να σηκώσουμε τα κεφάλια ψηλά και να συνεχίσουμε».

Όσον αφορά για το που κρίθηκε το ματς, είπε: «Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Το μπάσκετ είναι τέτοιο άθλημα. Παίρνεις αποφάσεις υπό καθεστώς πίεσης στο παιχνίδι. Οι προπονητές παίρνουν αποφάσεις, χάνονται βολές. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με βολές. Θέλαμε να πάμε στην τελευταία επίθεση με ισοπαλία. Κάναμε μια επιλογή να κερδίσουμε το παιχνίδι και έγινε αυτό που έγινε. Πήρε ένα σουτ ο Σλούκας και φυσικά δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω τι έγινε. Έπρεπε να μην στοχεύσουμε τόσο στα μις ματς. Σταματήσαμε να παίζουμε με ταχύτητα και δεν έπρεπε να διαβάσουμε τόσο το παιχνίδι. Αυτό έδωσε μομέντουμ στην Βαλένθια».

Για την συγκέντρωση: «Με προβληματίζει όσον αφορά το μπάσκετ που πρέπει να παίζουμε και να μην επηρεαζόμαστε. Είναι η λίγκα που αν κάνεις λάθος στην προσέγγιση, γιατί είχαμε κακή προσέγγιση στην τρίτη περίοδο. Κάναμε λάθος αποφάσεις, χάσαμε βολές. Προφανώς θα κάνουμε ανάλυση του τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει. Η Βαλένθια έχει καλό μομέντουμ, έχει καλή ομάδα, έβαλε δύσκολα σουτ και μας έβαλε πίεση και έπαιξε χωρίς πίεση. Εμείς θα κάνουμε την ανάλυσή μας για να διαχειριστούμε τα πράγματα».

Για την αλλαγή στο rotation: «Έχει να κάνει με το πώς παίζει ο αντίπαλος, ποια πεντάδα κατεβάζει».

Για το πόσο είναι ικανοποιημένος από την προσαρμογή των νέων παικτών: «Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω τους παίκτες, δεν το έκανα ποτέ. Όλοι έχουμε καλές και κακές στιγμές. Στο τέλος εμπιστεύτηκα την ομάδα που έχει παίξει περισσότερα τέτοιου είδους παιχνίδια. Προφανώς θα υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα».