Ολυμπιακός - Βαλένθια 82-83: Αυτόχειρας (vid)

Ο Ολυμπιακός σταμάτησε να παίζει μπάσκετ στο τελευταίο πεντάλεπτο και η Βαλένθια μετέτρεψε το 79-70 σε 82-83 και υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» σε δεύτερη διαδοχική ήττα.

Ο Ολυμπιακός για 35 λεπτά έπαιξε καλό μπάσκετ, αλλά στην Euroleague δεν είναι αρκετά και το πλήρωσε. Η Βαλένθια αν κι έχανε με 79-70, «γύρισε» το παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο τις πολλές κακές αποφάσεις των παικτών του Μπαρτζώκα πανηγυρίζοντας τη νίκη με 82-83.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν όπως ακριβώς ήθελε ο προπονητής τους. Η καταπληκτική άμυνα και το γρήγορο μπάσκετ στην μπροστινή πλευρά έφεραν γρήγορα τους γηπεδούχους να προηγούνται 14-5 (5’) και να υποχρεώνουν τον Μουμπρού σε τάιμ άουτ. Η Βαλένθια βρήκε 4 διαδοχικά τρίποντα, όμως στην άλλη πλευρά Φαλ, Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ σκόραραν ενώ ο Παπανικολάου μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη (28-19, 10’).

Η ταυτόχρονη παρουσία Σλούκα με Κάνααν και η καλή απόδοση του Μπλακ βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει το προβάδισμα σε διψήφιο αριθμό πόντων (36-26, 15’). Τα αρκετά λάθη ήταν αυτά που δεν επέτρεπαν στους Πειραιώτες να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο και όμως η άριστη κυκλοφορία της μπάλας και η εκπληκτική δουλειά του Μπολομπόι στα ριμπάουντ έφτασαν στο +13 (47-34, 20’).

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να ξεκινά καλά την τρίτη περίοδο με αιφνιδιασμούς, όμως δεν κράτησε αρκετά αυτό. Η απουσία συγκέντρωσης έδωσε την ευκαιρία σε Ντούμπλιεβιτς και Πρέπελιτς να ηγηθούν ενός σερί 10-0 που είχε αποτέλεσμα το 53-47 (24’). Ο καταπληκτικός Παπανικολάου ξεκίνησε να ευστοχεί από τα 6.75 πέραν όλων των άλλων δουλειών που έκανε στο παρκέ, η είσοδος του Σλούκα έφερε δημιουργία και περισσότερα τρίποντα (Γουόκαπ) με αποτέλεσμα να αισθανθεί άνετα ξανά ο Ολυμπιακός (71-58, 30’).

Οι Πειραιώτες με την βοήθεια περίπου 9000 οπαδών τους έπρεπε να μείνουν ψύχραιμοι, αλλά δεν το κατάφεραν. Οι φιλοξενούμενοι βασίζονταν στα τρίποντα την ώρα που ο Ολυμπιακός στην άλλη πλευρά πάσαρε καταπληκτικά, ο Βεζένκοβ συνεργαζόταν με τον Μπλακ και η διαφορά παρέμενε (79-70, 34’). Στη συνέχεια όμως επικράτησε το απόλυτο μπλακ άουτ στην μπροστινή πλευρά του παρκέ. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σκοράρει με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να επιστρέψουν και να διεκδικήσουν τη νίκη (80-79, 39’). Στο τέλος και με το σκορ στο 81-79 ο Μπαρτζώκας αποφάσισε να στείλει τον αντίπαλο στις βολές ώστε να μη ρισκάρει να δεχτεί τρίποντο. Ο Τζόουνς έκανε 1/2, ο Σλούκας τον μιμήθηκε (82-80) και 4’’ πριν τη λήξη ο Βεζένκοβ έκανε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο του Τζόουνς ο οποίος δεν λάθεψε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του αφού στο τέλος Σλούκας και Πίτερς δεν βρήκαν στόχο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Τζόουνς με διαδοχικά καλάθια μείωσε σε 80-79. Στη διαδικασία των βολών Σλούκας και Τζόουνς είχαν 1/2 και με το σκορ στο 82-80, ο Βεζένκοβ έκανε φάουλ σε προσπάθεια για τρεις όπως έκριναν οι διαιτητές (διαμαρτύρονται στον Ολυμπιακό για την απόφαση). Ο Τζόουνς με 3/3 χάρισε τη νίκη στην ομάδα του αφού στο τέλος ο Γουέμπ έκοψε τον Πίτερς.

MVP: Ο Κρις Τζόουνς τελείωσε με 17 πόντους και ευστόχησε στις κρίσιμες βολές στο τέλος. Μοίρασε και 7 ασίστ. Καλός και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 17 πόντους.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζέιμς Γουέμπ είχε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και την άμυνα που έκρινε τον αγώνα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν βοήθησαν επιθετικά Πίτερς, Κάνααν και Λαρεντζάκης στο διάστημα που αγωνίστηκαν.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ψυχρολουσία στο γήπεδο στο τέλος. Κανείς δεν κατάλαβε πως χάθηκε αυτό το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε σε αγώνα που είχε 52% στα τρίποντα, 12 περισσότερα ριμπάουντ, αλλά και 8 παραπάνω λάθη (20-12).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός έχασε ένα δικό του αγώνα και κανείς δεν κατάλαβε τον τρόπο. Κακός στο τελευταίο πεντάλεπτο, λανθασμένες αποφάσεις και το μπάσκετ τον… τιμώρησε.

Πέταξε στα σκουπίδια ένα διπλό από τα τρία που πήρε στην Ισπανία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-22, 47-34, 71-58, 82-83

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.