Over στο Φάληρο, ντέρμπι στη Βαρκελώνη

Over στο Φάληρο, ντέρμπι στη Βαρκελώνη

Newsroom
Over στο Φάληρο, ντέρμπι στη Βαρκελώνη
Φτάσαμε στην έκτη αγωνιστική για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση, στην Ευρώπη, με ματς με ξεκάθαρα φαβορί αλλά και αναμετρήσεις κορυφαίων ομάδων.

Στο Φάληρο διεξάγεται το Ολυμπιακός - Βαλένθια. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα κληθεί να παίξει το δεύτερο σερί παιχνίδι στην έδρα της και το έκτο συνολικά. Την προηγούμενη αγωνιστική, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 76-81 από τη Μονακό. Παρόλα αυτά παρέμειναν στη 2η θέση της βαθμολογίας, με απολογισμό τεσσάρων νικών και μίας ήττας. Η αντίπαλός τους Βαλένθια βρίσκεται στο 2-3, έχοντας νικήσει μάλιστα την Εφές, στην Τουρκία στις 18 Οκτωβρίου. Προέρχεται από νίκη ενάντια στην Άλμπα Βερολίνου, με σκορ 87-73. Θα ποντάρουμε στο να μπουν περισσότεροι από 162 πόντοι σε απόδοση 2.00, καθώς είναι δύο ομάδες με έφεση στο σκοράρισμα.

Το ματς της αγωνιστικής διεξάγεται στη Βαρκελώνη: Μπαρτσελόνα - Φενέρμπαχτσε. Οι Ισπανοί δεν ξεκίνησαν με τον τρόπο που ήθελαν στη διοργάνωση. Έχασαν μάλιστα και από τη Ζαλγκίρις την 4η αγωνιστική, με σκορ 73-72. Κατάφεραν όμως να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα με τον καλύτερο τρόπο, επικρατώντας της Αρμάνι με 74-56. Συνολικά είναι στο 3-2 και ισοβαθμούν με άλλες ομάδες στην 5η θέση. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη από την άλλη, είναι εκπληκτική στα πρώτα πέντε παιχνίδια. Έχει ρεκόρ 5-0 και θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία της. Στον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα της, κέρδισε την πανίσχυρη Εφές εκτός έδρας με 79-88. Το διπλό με το πλεονέκτημα των 3,5 πόντων βρίσκεται στο 2.12 και θα το τιμήσουμε.

Επόμενη στάση το Ζαλγκίρις - Άλμπα Βερολίνου, στο Κάουνας. Οι Λιθουανοί είναι αήττητοι στην έδρα τους, έχοντας 2 στα 2, με Βίρτους Μπολόνια και Μπαρτσελόνα. Την 5η αγωνιστική ηττήθηκαν από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, με σκορ 87-76. Οι Γερμανοί ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκα. Διέλυσαν την Παρτιζάν αλλά και τον Παναθηναϊκό στην έδρα τους, ενώ κέρδισαν στην παράταση την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία. Έφτασαν έτσι στο 3-0, το οποίο όμως δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν, καθώς έχασαν από Αναντολού και Βαλένθια, εκτός έδρας στα επόμενα παιχνίδια. Θα επιλέξουμε τη νίκη της Ζαλγκίρις με διαφορά τουλάχιστον 4 πόντων στο 2.02.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.