Γουόλτερς: «Νιώθω καλά, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μπω στην ομάδα»

Γουόλτερς: «Νιώθω καλά, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μπω στην ομάδα»

Γιώργος Κούβαρης
Γουόλτερς: «Νιώθω καλά, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μπω στην ομάδα»
Λίγο πριν από το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα, ο Νέιτ Γουόλτερς μίλησε στο Gazzetta για την περιπέτεια που πέρασε με τον τραυματισμό του, την απόκτηση του Μπέικον ενώ υπογράμμισε ότι «θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας του Παναθηναϊκού».

Είναι αυτό που λένε: «Μην σου τύχει!»

Και δυστυχώς έτυχε τόσο (και πρωτίστως) στον Νέιτ Γουόλτερς, όσο και στον Παναθηναϊκό που είδε τον βασικό του πλέι μέικερ να μπαίνει στα πιτς για τον πρώτο μήνα των επίσημων αγώνων. Ο τραυματισμός του Αμερικανού γκαρντ τέσσερις ημέρες πριν από το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν για το Super Cup, έφερε τα πάνω-κάτω στα πλάνα του Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος έπρεπε να προχωρήσει σε... πλήρη αναπροσαρμογή των όσων είχε σχεδιάσει στο παρκέ.

Και έχοντας χάσει τον παίκτη στη θέση που «πονούσε» διαχρονικά ο Παναθηναϊκός μετά τη φυγή του Νικ Καλάθη, το πρόβλημα γινόταν ακόμα μεγαλύτερο. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του Νέιτ Γουόλτερς, οι «πράσινοι» έδωσαν οκτώ ματς έχοντας συνολικό ρεκόρ 3-5! Συγκεκριμένα μέτρησαν 1-1 στο Super Cup, 1-1 στην Basket League και 1-3 στην Euroleague. Πριν από τον τραυματισμό του, ο Αμερικανός point guard είχε αγωνιστεί σε τέσσερα φιλικά ματς έχοντας κατά μ.ο. 7.8 πόντους, 2.3 ασίστ, 2 ριμπάουντ με 50% στα δίποντα και 44% στα τρίποντα.

Έπρεπε να περάσουν 25 ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης για να πραγματοποιήσει ο Γουόλτερς το επίσημο ντεμπούτο του με τα «πράσινα». Συγκεκριμένα έδωσε το «παρών» στο παιχνίδι με τον Ιωνικό Νίκαιας για την 3η αγωνιστική της Basket League όπου μέτρησε 4 πόντους με 1/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 16:30. Ηταν ολοφάνερο ότι έψαχνε τα «πατήματά» του καθώς ήταν και το πρώτο του παιχνίδι χωρίς να είχε κάνει καλά-καλά μία προπόνηση.

Μετά το επίσημο ντεμπούτο του με τα «πράσινα» και λίγο πριν από την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα κόντρα στη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (27/10, 21:05) ο Νέιτ Γουόλτερς μίλησε στο Gazzetta και στάθηκε στον τραυματισμό του και στο διάστημα που έμεινε εκτός, όσο και για τη συνέχεια...

«Επέλεξα Παναθηναϊκό γιατί ήθελα να γίνω μέρος της ιστορίας του»

- Ποιες είναι οι μέχρι σήμερα εντυπώσεις σου από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό;
«Αγαπώ την Ελλάδα, η Αθήνα είναι φανταστική, ενώ έχω ακούσει υπέροχα πράγματα για τους φιλάθλους. Είναι πολύ όμορφο να βρίσκεσαι σε μια ομάδα και να έχει πάντα όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι διαθέτουμε ένα καλό γκρουπ παικτών, έχουμε εξαιρετικούς προπονητές και είμαι ενθουσιασμένος για την σεζόν.»

- Αν σου έλεγα να μου πεις τον κυριότερο λόγο που επέλεξες τον Παναθηναϊκό; Ποιος θα ήταν αυτός;
«Ήταν ένα μέρος που ήθελα να παίξω. Έχω ακούσει μόνο εξαιρετικά πράγματα για την ομάδα. Πρόκειται για ένα ιστορικό κλαμπ με πλούσια ιστορία από πίσω και ανυπομονώ να γίνω και εγώ μέρος της.»

- Βέβαια στάθηκες άτυχος καθώς πριν από τα επίσημα ματς έπαθες θλάση και έχασες το ξεκίνημα της σεζόν. Πώς ήταν να βρίσκεσαι έξω από τις τέσσερις γραμμές σε αυτό το διάστημα;
«Δεν είναι ποτέ ωραίο και διασκεδαστικό να βρίσκεσαι μακριά από την ομάδα και τους συμπαίκτες σου. Ειδικά στην αρχή της σεζόν που έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Και ναι. Δεν ήταν το κατάλληλο timing για να τραυματιστώ. Ελπίζω να βρω γρήγορα ρυθμό και να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για εμένα...»

- Σκέφτηκες ποτέ βλέποντας τα ματς του Παναθηναϊκού ότι εάν έπαιζες θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα;
«Όχι. Αλήθεια όχι. Το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω γρήγορα καλά και να ενσωματωθώ στην ομάδα. Οι τραυματισμοί υπάρχουν και συμβαίνουν στο μπάσκετ. Οπότε ισχύει αυτό που σου ανέφερα. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερα. Η Euroleague έχει πολλά δύσκολα παιχνίδια. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει ούτε ένα εύκολο! Άρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα σε κάθε ματς ξεχωριστά ώστε να κερδίσουμε θέσεις στην κατάταξη και να βρεθούμε σε καλύτερη θέση πριν να είναι πολύ αργά».

«Πλέον είμαι υγιής και έτοιμος να παίξω»

- Όσον αφορά την κατάστασή σου; Πώς είσαι τώρα;
«Νιώθω πολύ καλά. Είμαι υγιής και έτοιμος να παίξω!»

- Αντίθετα πώς ήταν το συναίσθημα της επιστροφής σου στο πρόσφατο ματς με τον Ιωνικό;
«Ήταν πολύ όμορφο που επέστρεψα. Βέβαια προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου καθώς πριν από το ματς δεν είχα προπονηθεί σε 'πέντε εναντίον πέντε'. Οπότε τώρα που θα βρίσκομαι κανονικά στις προπονήσεις θα προσπαθήσω να βρω τον ρυθμό μου το συντομότερο δυνατόν ώστε να συμβάλλω και εγώ στην προσπάθεια που θα κάνουμε για νίκες».

- Και μετά από το παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος, ετοιμάζεσαι για ντεμπούτο στην Euroleague σ' ένα γήπεδο που γνωρίζεις καλά από τη θητεία σου στην Μακάμπι...
«Ναι όντως. Η Μακάμπι διαθέτει πολύ καλή ομάδα με πλούσιο ταλέντο και μέσα στο γήπεδό της αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και τα καλάθια στο transition. Προσπαθούν να σκοράρουν πολλούς πόντους, έχουν πολύ καλά γκαρντ, όπως επίσης και ένθερμους οπαδούς. Είναι ένα δύσκολο γήπεδο για να παίξεις, αλλά ελπίζω να τα πάμε καλά»

- Η ομάδα ενισχύθηκε πρόσφατα και με τον Ντουέιν Μπέικον. Έναν παίκτη τον οποίο γνωρίζεις από τις περσινές σας αναμετρήσεις μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Μονακό.
«Ναι παίξαμε εναντίον του πέρυσι και προφανώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό μπασκετμπολίστα. Θεωρώ ότι συνολικά ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και θα είναι υπέροχο που θα έχουμε και τον Ντουέιν μαζί μας».

- Με την δική σου επιστροφή και την προσθήκη του Μπέικον, θεωρείς ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να γυρίσετε τον διακόπτη;
«Θα δούμε. Μακάρι να γίνει. Πρώτα απ' όλα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα. Θα μας πάρει λίγο χρόνο. Υπάρχουν άλλες ομάδες στην Euroloeague που είναι μαζί δύο και τρία χρόνια. Και όταν μια ομάδα έχει έναν καλό κορμό, αυτομάτως της κάνει καλό, ειδικά στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ελπίζω και καθώς περνάει ο καιρός να βελτιωνόμαστε και να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

-Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στη θέση του πλέι μέικερ τα δύο τελευταία χρόνια. Είναι κάτι που έχει αφουγκραστεί και ετοιμάζεσαι να το αντιμετωπίσεις;
«Πάντα προσπαθώ να κάνω αυτό που έκανα σε όλη την καριέρα μου. Απλά θα σου πω ότι θα κάνω το παιχνίδι μου. Και θα προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει με οποιονδήποτε τρόπο.»,

«Η πίεση θα είναι μεγαλύτερη στον Παναθηναϊκό»

-Οπότε τι να περιμένουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από εσένα στο παρκέ;
«Είμαι δουλευταράς. Και θα σου πω το ίδιο ακριβώς πράγμα. Θα προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο. Θα κάνω αυτό που έκανα σε όλη την καριέρα μου και απλά θα παίζω το παιχνίδι μου».

-Γνωρίζεις ωστόσο ότι υπάρχει σε κάθε ματς η πίεση του αποτελέσματος στον Παναθηναϊκό. Έτσι δεν είναι;
«Ναι, σίγουρα. Όμως η πίεση υπάρχει οπουδήποτε και αν πηγαίνεις να παίξεις. Ειδικά σε ομάδες όπως και ο Παναθηναϊκός που έχει πλούσια ιστορία πίσω του. Και σίγουρα περιμένεις να είναι καλύτερη απ' ότι ήταν τα δύο τελευταία χρόνια. Όμως όπως ανέφερα και πριν έχουμε ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών και θα έχουμε μια καλή χρονιά».

-Τι σου στέλνουν οι φίλαθλοι στα social media;
«Α, δεν κοιτάζω τα social media τόσο πολύ. Δεν είμαι σχεδόν καθόλου ενεργός στο twitter ή στο instagram. Οπότε δεν ξέρω!»

-Επειδή είχε ακουστεί στα ρεπορτάζ πέρυσι. Υπήρχε και πάλι προσέγγιση από τον Παναθηναϊκό και πιο συγκεκριμένα από τον Δημήτρη Πρίφτη με τον οποίο είχατε συνυπάρξει στην Ούνικς;
«Ναι, αλλά τίποτε το σοβαρό. Ήμουν μαζί του στο Καζάν, πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο με τον οποίο είχαμε πολύ καλή σχέση. Όμως υπήρξε κάτι το πολύ σοβαρό».

Τα Ερυθρός Αστέρας-Παρτίζαν με προετοίμασαν για τα... Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

-Από τη θητεία σου στον Ερυθρό Αστέρα γνωρίζεις καλά από αντιπαλότητες από τα ντέρμπι με την Παρτίζαν; Στην Ελλάδα; Είσαι έτοιμος για τα ματς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού; «Όλοι λένε ότι πρόκειται για τις δύο μεγαλύτερες αντιπαλότητες στην Ευρώπη. Το ότι το έζησα πέρυσι ίσως να με βοηθήσει και φέτος. Ήμουν μέλος του Ερυθρού Αστέρα και της τρελής αντιπαλότητας ενώ η ατμόσφαιρα ήταν πολύ έντονη. Οπότε ναι, είμαι έτοιμος. Όσο παίζεις σε τέτοιες ατμόσφαιρες, τόσο περισσότερο προετοιμάζεσαι».

-Έχεις μιλήσει με τον Γουόκαπ με τον οποίο ήσουν συμπαίκτης στην Ζάλγκιρις και τώρα αντίπαλος του Ολυμπιακού;
«Ναι, ναι. Ο Τόμας είναι καλός μου φίλος από την Ζάλγκιρις αλλά τώρα είμαστε αντίπαλοι. Έξω από το γήπεδο είμαστε ακόμα φίλοι».

-Φαντάζομαι θα έχεις μιλήσει και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον οποίο γίνατε μαζί draft από τους Μπακς το 2013...
«Ναι είναι από την Αθήνα και είχαμε μιλήσει πολύ για την πόλη. Τότε δεν είχα έρθει ποτέ ξανά εδώ και μου έλεγε για την αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Είναι πολύ ωραίο να είμαι εδώ και να έχω αυτήν την εμπειρία».

- Και κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμά σου στους φίλους του Παναθηναϊκού;
«Ανυπομονώ για την σεζόν. Τα δύο τελευταία χρόνια με τον covid δεν είχαμε γεμάτα γήπεδα και θα είναι όμορφο να έχουμε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ και να το μετατρέψουμε σε ένα πολύ δύσκολο μέρος για τους αντιπάλους μας ώστε να έχουμε πολλές νίκες».