Αναντολού Εφές - Άλμπα 78-74: Χρειάστηκε μία πρωταθλήτρια για να «σπάσει» το αήττητο των Γερμανών (vid)

Αναντολού Εφές - Άλμπα 78-74: Χρειάστηκε μία πρωταθλήτρια για να «σπάσει» το αήττητο των Γερμανών (vid)
Η Αναντολού Εφές (2-2) έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει τη νίκη απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (3-1), επικρατώντας με σκορ 78-74. Σούπερ ματς από τον Βασίλιε Μίτσιτς (20π., 11 ασίστ) και τον Γουίλ Κλάιμπερν (14π., 11 ριμπ.).

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές πρόσφερε στην Άλμπα Βερολίνου την πρώτη φετινή της ήττα (78-74). Με μεγάλη δυσκολία και τους Βασιλιε Μίτσιτς (20π., 11 ασίστ) και Γουίλ Κλάιμπερν (14π., 11 ριμπ.) να κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις, προκειμένου να λυγίσουν τη γερμανική ομάδα.

Οι Γερμανοί στηρίχθηκαν στην ευστοχία του Ταμίρ Μπλατ (15π., με 5/8 τριπ.) και τον Γιοβέλ Ζούσμαν (15π.) και ουσιαστικά έχασαν το ματς μέσα σε ελάχιστες κατοχές στο φινάλε.

Το ματς

Η Αναντολού Εφές έδειχνε να ελέγχει το ματς. Με δυσκολία, αλλά η αίσθηση που υπήρχε στο παρκέ... μαρτυρούσε Εφές και όχι Άλμπα Βερολίνου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε προβάδισμα 4 πόντων (41-37), αλλά ήταν το... αφεντικό του ματς. Φρόντιζε γι' αυτό περισσότερο ο Βασίλιε Μίτσιτς και λιγότερο ο Γουίλ Κλάιμπερν.

Τα πάντα διαφοροποιήθηκαν στο 3ο δεκάλεπτο. Και στο μεγαλύτερο μέρος του η Άλμπα έδειξε τις ίδιες αρετές που έχει εμφανίσει στα προηγούμενα ματς της σεζόν. Και τον Κουμάτζε σε τρομερή κατάσταση στην άμυνα (6 μπλοκ).

Η Εφές προηγήθηκε με 48-39 και η Άλμπα απάντησε με ένα σερί 16-0, για να προηγηθεί με 55-48. Μερίδιο σε αυτό έχει ο Ταμίρ Μπλατ με τρία συνεχόμενα τρίποντα. Κάπως έτσι η γερμανική ομάδα έφτασε ένα επί μέρους 20-9 σκορ στο δεκάλεπτο. Μέχρι να αντιδράσει η Εφές.

Έκλεισε την 3η περίοδο με επί μέρους 10-5 και το σκορ έγινε 60-58 υπέρ της Άλμπα. Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Πρόσιντα έδωσε σκορ στην ομάδα του, με την Εφές να επιχειρεί να χτυπήσει κοντά στο καλάθι με τον Πολονάρα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πήρε προβάδισμα 5 πόντων (70-65), αλλά η Άλμπα έβρισκε τον τρόπο να «πληγώσει» την άμυνα της Εφές (70-70).

Ο Κλάιμπερν μετά από επιθετικό ριμπάουντ έκανε το σκορ 76-72, ενώ η ομάδα από το Βερολίνο στη δική της ευκαιρία έκανε λάθος και ενώ το ματς έμπαινε στο τελευταίο διλεπτο. Εκεί η Εφές πάλεψε και πήρε θεωρητικά χαμένες φάσεις, αυξάνοντας το προβάδισμα σε 78-72.

Το επόμενο καλάθι στο ματς σημειώθηκε από τον Γουέτζελ, 4 δεύτερα πριν το φινάλε, πετυχαίνοντας καλάθι με μπόνους μία βολή. Αυτή χάθηκε και το ματς ολοκληρώθηκε με την Εφές νικήτρια.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο φινάλε, από το 74-72 και ύστερα, 3:17 πριν το τέλος, η Εφές πήρε όλες τις κρίσιμες φάσεις και έφτασε στη νίκη.

Ο ΜVP: Ο Βασίλιε Μίτσιτς με 20 πόντους και 11 ασίστ

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπεν Λάμερς είχε μόνο 2 πόντους σε 9:45 στην αναμέτρηση.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μπράιαν Ντάνστον είχε 2 τάπες στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 6 μπλοκ του Κουμάτζε της Άλμπα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Εφές ζορίστηκε αρκετά. Δεν εντυπωσίασε με τον Εργκίν Αταμάν να έχει πολλά παράπονα, ακόμα και από τους Μίτσιτς, Κλάιμπερν. Η Άλμπα έδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι μία εξαιρετική ομάδα, τουλάχιστον στις 4 πρώτες αγωνιστικές.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 41-37, 58-60, 78-74

Efes - Alba stats

Efes - Alba stats

@Photo credits: euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.