Ρεάλ - Ολυμπιακός 87-89: Τίποτα, τίποτα δεν τον σταματά (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά τη Βαρκελώνη «άλωσε» και τη Μαδρίτη ανατρέποντας διαφορά 6 πόντων στο τελευταίο δίλεπτο κι επικράτησε της Ρεάλ με 87-89.

Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα που δεν το βάζει ποτέ κάτω. Μετά την Βαρκελώνη πήρε διπλό και στη Μαδρίτη (87-89) παραμένοντας αήττητος αν και βρέθηκε να χάνει με 6 πόντους στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης.

Για μία ακόμη φορά ο Μπαρτζώκας βρήκε λύσεις από πολλούς με τους Βεζένκοβ, Λαρεντζάκη και Σλούκα στο τέλος να κάνουν απίθανα πράγματα στο παρκέ και να χαρίζουν χαρά στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και καμία δεν μπορούσε να πάρει μία διαφορά (15-15, 7'). Η Ρεάλ έβρισκε σκορ κυρίως σε γρήγορες επιθέσεις εκμεταλλευόμενη τις αργές επιστροφές των Πειραιωτών, ωστόσο οι παίκτες του Μπαρτζώκα «απαντούσαν» χάρη κυρίως στην απόδοση των Φαλ και Γουόκαπ. Ο Βεζένκοβ μπήκε στην εξίσωση του σκορ με σουτ μακρινής απόστασης αφού η μπάλα κυκλοφορούσε ιδανικά στην μπροστινή πλευρά του παρκέ (16-20, 9'), όμως ο Γιαμπουσέλε ήταν ασταμάτητος και το δεκάλεπτο έληξε 21-20.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με τον Ντεκ να πλησιάζει στο χαμηλό ποστ, τον Κοζέρ να εμπιστεύεται το drive του κι έτσι προηγήθηκαν με 29-24 (14'). Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν, όμως κάποιες κακές αποφάσεις στην επίθεση έφεραν τρίποντα του Κορνελί και αιφνιδιασμούς με αποτέλεσμα ένα σερί 8-0 (37-29, 17'). Σε ένα ακόμη παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με τους Σλούκα, Βεζένκοβ να αντιδρούν μείωσαν σε 38-37 στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Μπαρτζώκας έψαχνε έναν επιπλέον παίκτη που θα τον βοηθούσε στο παρκέ και η αλήθεια είναι πως ο ΜακΚίσικ έκανε σημαντικό μέρος της δουλειάς, αλλά 0/2 ελεύθερα τρίποντα στέρησαν τη δυνατότητα από την ομάδα του να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Βέβαια με κάρφωμα και φάουλ ο Αμερικανός ισοφάρισε στους 52 πόντους (26') πριν ο Μούσα κάνει το 57-52. Στο επόμενο δίλεπτο ο Σλούκας μοίρασε καταπληκτικά τη μπάλα και οι Κάνααν, Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ έδωσαν το προβάδισμα με 57-59 (28').

Ο Γιουλ με την εμπειρία του βοήθησε τη Ρεάλ να τρέξει ένα γρήγορο 6-0 και να προσπεράσει με 68-63. Ο Ολυμπιακός όμως επέστρεψε και ο Λαρεντζάκης «απαντώντας» στον Γιουλ μείωσε σε 76-73 (35') διατηρώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ. Ο αρχηγός της Ρεάλ όμως είχε συνδεθεί με το καλάθι και με ένα ακόμη εύστοχο σουτ από τα 6.75 έδωσε προβάδισμα 6 πόντων (81-75, 37'). Ο Ολυμπιακός όμως είναι σπουδαία ομάδα και δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά της ούτε σε εκείνο το σημείο. Ο Λαρεντζάκης συνέχισε να βρίσκεται στη «ζώνη του λυκόφωτος» και με δικό του τρίποντο, αλλά και σκριν που απελευθέρωσε στη συνέχεια τον Σλούκα, ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 83-85 (40'). Γιουλ και Σλούκας πρωταγωνίστησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα μόνο που ο Έλληνας γκαρντ μετά από προσποίηση απελευθερώθηκε από τον Ταβάρες και σκόραρε για το 87-89. Στα 3'' που απέμεναν ο Ταβάρες αστόχησε και οι Πειραιώτες πρόσθεσαν μία ακόμη νίκη!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Γιουλ έκανε το 81-75, αλλά η συνέχεια άνηκε μόνο στον Ολυμπιακό. Το τρίποντο του Λαρεντζάκη, το lay up του Σλούκα και η βολή του Μπολομπόι έκανε το 83-85. Ο Γιουλ με 2/2 βολές και ο Σλούκας με τον ίδιο τρόπο έκανε το 85-87, όμως ο Ισπανός γκαρντ ισοφάρισε ξανά. Στο τέλος ο Σλούκας απέφυγε τον Ταβάρες με τρομερή προσποίηση και διαμόρφωσε το τελικό σκορ αφού ο Ταβάρες αστόχησε στο τέλος.

O MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ σε 32:45 είχε 23 πόντους (8/9διπ., 2/7τριπ., 1/2β.) και 12 ριμπάουντ. Τρομερός ο Κώστας Σλούκας (23:23) που ολοκλήρωσε με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 λάθη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν βοήθησαν καθόλου οι Πουαριέ (2π.), Ροντρίγκεθ (3π.), Κοζέρ (3π.) και Χεζόνια (5π.).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πιο έτοιμος από ποτέ έκανε μυθικά πράγματα στο τελευταίο δεκάλεπτο σκοράροντας 8 πόντους. Εξαιρετική δουλειά από Τζόελ Μπολομπόι (11π. 3ρ.), Σακιέλ ΜακΚίσικ (10π., 3ρ., 2ασ., 2κλ.) και Τόμας Γουόκαπ (9π., 4ρ., 4ασ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Απίστευτο αλλά αληθινό. Ο Ολυμπιακός νίκησε έχοντας 28.6% στα τρίποντα ενώ η Ρεάλ είχε 43.8%. Βέβαια οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν 63% στα δίποντα αντί μόλις 46.9% των αντιπάλων τους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το δεύτερο «διπλό» επί ισπανικού εδάφους.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός παίζει καταπληκτικό μπάσκετ και κυρίως όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ δεν χάνει τη ψυχραιμία του. Έτσι και στη Μαδρίτη. Όταν βρέθηκε πίσω με 81-75 έμεινε πιστός στο πλάνο του και με καταπληκτικό μπάσκετ πήρε σπουδαία νίκη. Αν και νωρίς στη σεζόν, τα δύο «διπλά» προσφέρουν βαθμολογική ουσία και φυσικά ακόμη καλύτερη ψυχολογία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 38-37, 62-63, 87-89

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.