Πονίτκα: «Ο Παναθηναϊκός είναι το τέλειο μέρος για μένα, ειλικρινής άνθρωπος ο Ράντονιτς»

Πονίτκα: «Ο Παναθηναϊκός είναι το τέλειο μέρος για μένα, ειλικρινής άνθρωπος ο Ράντονιτς»

Newsroom
Πονίτκα: «Ο Παναθηναϊκός είναι το τέλειο μέρος για μένα, ειλικρινής άνθρωπος ο Ράντονιτς»
O Mατεούς Πονίτκα μίλησε για τον Παναθηναϊκό και τον Ντέγιαν Ράντονιτς, ενώ στάθηκε και στον Πασκουάλ.

Ο Πολωνός διεθνής βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φύγει με το διπλό από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα την προηγούμενη εβδομάδα και να πάρει την πρώτη του νίκη στη Euroleague. Ο Ματέους Πονίτκα μίλησε στο podcast Uručenje και αναφέρθηκε στην απόφαση του να έρθει στον Παναθηναϊκό, τη συνεργασία με τον Ντέγιαν Ράντονιτς, αλλά και για τους στόχους της ομάδας.

Για την απόφαση του να έρθει στο τριφύλλι : «Στο Eurobasket κάναμε μια καλή πορεία και γράψαμε ιστορία. Είχα μερικές επιλογές, αλλά ο Παναθηναϊκός ήθελε ξεκάθαρα να είμαι μέλος του. Μίλησα με τον εκπρόσωπό μου και τη Ρέτζιο Εμίλια, επειδή είχα υπογράψει συμβόλαιο εκεί. Έπρεπε να βρούμε μια λύση. Τη βρήκαμε και ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να με πάρει. Ήθελα να βρω ένα μέρος που θα απολαμβάνω και πάλι το μπάσκετ. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι το τέλειο μέρος για εμένα».

Για τον Ράντονιτς: «Είναι ειλικρινής άνθρωπος. Πολύ ειλικρινής. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι θετικό σε μια σχέση. Είμαστε μία από τις πιο νεανικές ομάδες της διοργάνωσης».

Για τη σύγκριση Ράντονιτς με Πασκουάλ: «Κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του. Για τον κόουτς Ράντονιτς η άμυνα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρέπει να είσαι ενεργός αμυντικά, να παίζεις σκληρά. Στην επίθεση έχουμε πιο λίγα sets προς το παρόν. Ο Τσάβι είχε περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Φυσικά, οι αμυντικοί κανόνες ήταν σημαντικοί και για εκείνοι. Όλοι οι μεγάλοι προπονητές δημιουργούν τη δομή και το σύστημα μέσα από την άμυνα.

Για τον Παναθηναϊκό: «Έχουμε ταλαντούχους παίκτες, αλλά δεν έχουν όλη την εμπειρια. Θέλουμε ισορροπία μεταξύ των πιο έμπειρων και των πιο άπειρων. Μίλησα με τον Ράντονιτς για τον ρόλο μου. Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, λόγω τραυματισμών. Αισιοδοξώ για το μέλλον».