Γκούροβιτς: «Το πιο μεγάλο λάθος μου που είπα όχι σε Παναθηναϊκό και Ομπράντοβιτς»!

Γκούροβιτς: «Το πιο μεγάλο λάθος μου που είπα όχι σε Παναθηναϊκό και Ομπράντοβιτς»!

Γκούροβιτς: «Το πιο μεγάλο λάθος μου που είπα όχι σε Παναθηναϊκό και Ομπράντοβιτς»!
O Μίλαν Γκούροβιτς αποκάλυψε πως το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του ήταν που αρνήθηκε την πρόταση που του έκανε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έλθει στον Παναθηναϊκό το 2000!

Ο Μίλαν Γκούροβιτς ήλθε στην Ελλάδα το 1993 σε ηλικία 17 ετών ως παιδί του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, ανδρώθηκε μπασκετικά στο κλειστό της Τζον Κένεντι με το Περιστέρι κι εν συνεχεία έφτασε στο σημείο να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου στο πλευρό του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και του Μάρκο Γιάριτς στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις.

Ο Γκούροβιτς φόρεσε τη φανέλα τόσο της Παρτίζαν όσο και του Ερυθρού Αστέρα. Μιλώντας δε για το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του, εξήγησε πως ήταν η άρνησή του στο κάλεσμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έλθει στον Παναθηναϊκό, το 2000!

«Έκανα πολλά λάθη στη ζωή μου. Σημαντικό ρόλο σε κάθε περίπτωση παίζει ο μάνατζέρ σου και ο τρόπος που σου παρουσιάζει τα πράγματα. Κυρίως, το αν σου λέει την αλήθεια πριν υπογράψεις. Αυτό συνέβη έπειτα από δυο χρόνια στην Μπαρτσελόνα... Ο Ζέλικο με κάλεσε στον Παναθηναϊκό. Αν και το λάθος τότε δεν ήταν του μάνατζέρ μου αλλά δικό μου. Μου έδωσε ένα μεγάλο συμβόλαιο, να έλθω και να κάνω δίδυμο με τον Μποντιρόγκα. Απέρριψα την πρόταση! Νομίζω πως ήμουν ο μόνος που είπα όχι στον Ομπράντοβιτς εκείνη την εποχή» εξήγησε μιλώντας στο podcast «Jao Mile».

Και συνέχισε: «Ήμουν 25 ετών, ήμουν θυμωμένος επειδή δεν με κάλεσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Πήρε αυτή την απόφαση. Δεν ξέρω αν ήταν δική του. Πίστευα πως υπήρχε θέση για μένα. Απογοητεύτηκα και τον απέρριψα. Έκαναν το πιο μεγάλο λάθος και το μετάνιωσα. Του ζήτησα συγγνώμη όταν μιλήσαμε μετά. Του εξήγησα πως ήταν λάθος μου. Γιατί είναι τιμή να παίζει κάποιος για τον Ζέλικο».