Χάινς: «Μέντοράς μου ο Σπανούλης, μου έμαθε τα πάντα εντός και εκτός παρκέ»

Χάινς: «Μέντοράς μου ο Σπανούλης, μου έμαθε τα πάντα εντός και εκτός παρκέ»
Ο Κάιλ Χάινς σε συνέντευξή του για την πορεία της ευρωπαϊκής του καριέρας, στάθηκε στον Βασίλη Σπανούλη και τη βοήθειά του τόσο μέσα στο παρκέ, όσο και στα αποδυτήρια.

Η 14η μπασκετική σεζόν του Κάιλ Χάινς έχει ήδη ξεκινήσει! Ο 36χρονος βετεράνος αγωνίζεται με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο και ευελπιστεί σε ακόμη μία χρονιά υψηλών στάνταρ στην EuroLeague.

Σε συνέντευξή του στο Gazzetta dello Sport, μιλώντας για την ευρωπαϊκή του καριέρα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον μέντορά του. Τον παίκτη που τον στιγμάτισε στα παρκέ και έξω από αυτά.

«Ο Βασίλης Σπανούλης, ένας θρύλος της EuroLeague. Μου έμαθε τα πάντα στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Οι ασίστ του με "μύησαν"» ήταν τα λόγια του Χάινς.

Όπως τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στο παιχνίδι που άλλαξε την καριέρα του: «Στην πρώτη μου σεζόν στην EuroLeague, 2010-2011, έπαιξα πολύ καλά με την Μπάμπεργκ κόντρα στον Ολυμπιακό, οπότε μπήκα στο... ραντάρ του ελληνικού συλλόγου».

Χάινς και Σπανούλης υπήρξαν συμπαίκτες στους «ερυθρολεύκους» χαράσσοντας φαρδιά πλατιά τα ονόματά τους στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου κατακτώντας δύο συνεχόμενες χρονιές (2012 και 2013) τον τίτλο!

Στις δηλώσεις του, μάλιστα, εξήγησε και τους προσωπικούς του... κανόνες με τους οποίους φτάνει κάποιος σε αυτή την επιτυχία: «Προσωπικά, έχω πέντε κανόνες. Πρώτον: η ικανότητα να ξεπερνάς τις αντιξοότητες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Το δεύτερο: συνέπεια, συνέχεια απόδοσης σε ένα παιχνίδι και καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Τρίτον: να εμπιστεύεσαι, να πιστεύεις, να εμπιστεύεσαι τους συμπαίκτες σου, το προπονητικό επιτελείο και τα στελέχη. Τέταρτος κανόνας: υπομονή, θα υπάρξουν κακές στιγμές κατά τη διάρκεια της σεζόν και δεν πρέπει να αισθανθείς απαισιοδοξία εξαιτίας αυτού. Και το τελευταίο: πάθος, δεν μπορείς να κερδίσεις αν δεν μπεις στο γήπεδο με τη χαρά να παίξεις μπάσκετ».

Πλέον ο "Kill Bill" έχει ανοίξει την πόρτα της προπονητικής, ενώ ο Χάινς έχει δύο ακόμη χρόνια στο συμβόλαιο που τον δεσμεύει με τους Ιταλούς!