Παναθηναϊκός: Ψηφίστε ποια είναι η καλύτερη προσθήκη (poll)

Παναθηναϊκός: Ψηφίστε ποια είναι η καλύτερη προσθήκη (poll)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ψηφίστε ποια είναι η καλύτερη προσθήκη (poll)
Ολικό «λίφτινγκ» πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της offseason και το Gazzetta δίνει τον λόγο στους αναγνώστες να ψηφίσουν την καλύτερη (μέχρι στιγμής) προσθήκη των «πρασίνων« στο ρόστερ για τη σεζόν 2022-23.

Μόνο μία εκκρεμότητα έχει μείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού προκειμένου να ολοκληρωθεί το «πράσινο» παζλ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» έχουν προχωρήσει αισίως σε οκτώ νέες προσθήκες ενόψει της νέας σεζόν έχοντας πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που ολοκλήρωσε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα απέκτησαν τους Μάριους Γκριγκόνις, Αρτούρας Γκουντάιτις, Ντέρικ Γουίλιαμς, Άντριου Άντριους, Πάρις Λι, Νέιτ Γουόλτερς, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Γιώργο Καλαϊτζάκη. Όπως φυσικά έγινε αλλαγή και στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να αναλαμβάνει τα ηνία του Παναθηναϊκού,.

Ποιος όμως από όλους αυτούς αναμένεται να ξεχωρίσει περισσότερο τη νέα αγωνιστική περίοδο; Το Gazzetta δίνει τον λόγο στους αναγνώστες του για να ψηφίσει εκείνον που θεωρεί ότι θα κάνει την μεγαλύτερη διαφορά για λογαριασμό των «πρασίνων» την επόμενη σεζόν.

ΜΑΡΙΟΥΣ ΓΚΡΙΓΚΟΝΙΣ

Ο Λιθουανός γκαρντ αποτελεί μία από τις πιο σταθερές αξίες της Euroleague τα τελευταία χρόνια. Έχοντας αγωνιστεί τρία χρόνια στην Ζάλγκιρις (2018-2021) και έναν στην ΤΣΣΚΑ (2021-22), ο Μάριους Γκριγκόνις είναι από τους παίκτες που έχουν κάνει τη διαφορά στα παρκέ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Συνολικά μετράει 94 παιχνίδια στην Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 10.7 πόντους, 2.4 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ, σουτάροντας με 49% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα και 93% στις βολές. Φυσικά αποτελεί και βασικότατο μέλος της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας, κάτι που φάνηκε και στο πρόσφατο Eurobasket.

ΝΤΕΡΙΚ ΓΟΥΛΙΑΜΣ

Εδώ και τέσσερα χρόνια έχει «στεριώσει» στα παρκέ της Euroleague, έχοντας στο βιογραφικό του άλλη μια εξαετία στο ΝΒΑ και την επιλογή του στο νούμερο «2» του draft στο ΝΒΑ. Ο Ντέρικ Γουίλιαμς έχει αγωνιστεί σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες στην Ευρώπη (Μπάγερν, Φενέρμπαχτσε, Βαλένθια, Μακάμπι) έχοντας «γράψει» 126 παιχνίδια στην διοργάνωση με 10.6 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 11.2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Επιπλέον σουτάρει με 57% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 73% από τη γραμμή των ελευθέρων βολών ενώ έχει και άλλα 428 ματς στο ΝΒΑ με 8.9 πόντους και 4 ριμπάουντ.

ΠΑΡΙΣ ΛΙ

Η περσινή σεζόν ήταν και εκείνη που τον καθιέρωσε στα παρκέ της Euroleague πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα της Μονακό. Άλλωστε ήταν και η πρώτη του χρονιά στα παρκέ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας κατά μέσο όρο συμμετοχής 19:28 λεπτά. Αν μη τι άλλο είχε αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες για να φτάσουν οι Μονεγάσκοι μία ανάσα από το Final 4 του Βελιγραδίου. Συνολικά αγωνίστηκε σε 36 ματς όπου μέτρησε 7.2 πόντους, 2.4 ασίστ και 1.4 ριμπάουντ, σουτάροντας με 47% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 86% στις βολές.

ΑΡΤΟΥΡΑΣ ΓΚΟΥΝΤΑΙΤΙΣ

Από τις... παλιές καραβάνες της Euroleague ο οποίος θέλει να «γεμίσει» τη ρακέτα και να αποτελέσει τον καλύτερο δυνατό παρτενέρ του Γιώργου Παπαγιάννη στη θέση του σέντερ. Ο 29χρονος Λιθουανός μετράει ήδη επτά χρόνια παρουσίας στη διοργάνωση με 144 παιχνίδια στο σύνολο. Τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του τη φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό. Σε αυτήν την παρουσία, ο Αρτούρας Γκουντάιτις έχει κατά μέσο όρο 8.9 πόντους και 4.9 ριμπάουντ με 61% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα και 72% στις ελεύθερες βολές.

ΝΕΪΤ ΓΟΥΟΛΤΕΡΣ

Στα 31 του χρόνια ο Νέιτ Γουόλτερς θα αποτελέσει έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες του Παναθηναϊκού τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αποκτήθηκε για να «γεμίσει» το «κενό» που υπήρχε στη θέση του point guard έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις σε τέσσερις σεζόν στην Euroleague με τις φανέλες του Ερυθρού Αστέρα, της Μακάμπι και της Ζάλγκιρις. Μάλιστα έχει στο βιογραφικό του 101 ματς στην διοργάνωση με 9.5 πόντους κατά μέσο όρο, 3.1 ασίστ και 2.4 ριμπάουντ ενώ σουτάρει με 54% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 67% στις βολές.

ΑΝΤΡΙΟΥ ΑΝΤΡΙΟΥΣ

Ο Άντριου Άντριους είναι ο μοναδικός ξένος που αποκτήθηκε στην offseason και θα είναι «rookie» στην φετινή Euroleague. Ο πρώην παίκτης της Μπούρσασπορ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Eurocup της σεζόν καθώς σε 20 ματς είχε κατά μέσο όρο 14 πόντους, 4.2 ασίστ και 2.6 ριμπάουντ και μάλιστα με πολύ καλά ποσοστά στα σουτ. Συγκεκριμένα μέτρησε 50% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 84% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

Ύστερα από έναν χρόνο στο ΝΒΑ και δη σε Μιλγουόκι Μπακς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (έχοντας περάσει και από την G-League με τις θυγατρικές ομάδες τους), ο Γιώργος Καλαϊτζάκης επέστρεψε και πάλι στον Παναθηναϊκό. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς στο ΝΒΑ, ο «Κάλα» μέτρησε 6.6 πόντους και 1.6 ριμπάουντ σε 13 ματς του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο έχοντας career high το ματς με τους Λέικερς, όταν και είχε σημειώσει 25 πόντους με 10/19 σουτ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

Έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στη Λιθουανία με τη φανέλα της Λιετκάμπελις, έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει μέλος της τελικής 12άδας της Εθνικής ομάδας στο πρόσφατο Eurobasket. O Παναγιώτης Καλαϊτζάκης θα κάνει ντεμπούτο στην Euroleague ενώ κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν που αγωνίστηκε στο EuroCup είχε κατά μέσο όρο 13 πόντους, 2.8 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ, σουτάροντας με 56% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα και 75% στις βολές.

Loading...