Πάπας: Το κερδισμένο στοίχημα στον Ολυμπιακό και τα κιλά που πρέπει να βάλει

Πάπας: Το κερδισμένο στοίχημα στον Ολυμπιακό και τα κιλά που πρέπει να βάλει

Πάπας: Το κερδισμένο στοίχημα στον Ολυμπιακό και τα κιλά που πρέπει να βάλει
Ο Τζορτζ Πάπας έπεισε τον Γιώργο Μπαρτζώκα κι έμεινε στον Ολυμπιακό, αλλά για να βοηθήσει θα πρέπει να προσθέσει μυϊκό όγκο.

Πέρασε ένας μήνας από την έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μείνει αρκετά ικανοποιημένος δεδομένων των συνθηκών. Ποτέ δεν είναι εύκολο να κάνεις προπόνηση με έξι παίκτες ουσιαστικά από αυτούς που υπολογίζεις να έχουν σημαντικό ρόλο στο rotation και για αυτό το λόγο οι διπλές προπονήσεις περιορίστηκαν.

Αυτός που έχει εκπλήξει λίγο περισσότερο τον 57άχρονο coach είναι ο Τζορτζ Πάπας. Ο 24άχρονος ομογενής γκαρντ ακολούθησε την προετοιμασία προκειμένου να δοκιμαστεί από τους Πειραιώτες και να αποφασιστεί αν θα μείνει στο ρόστερ ή αν θα παραχωρηθεί δανεικός. Μέσα από την καθημερινή διαδικασία της προπόνησης ο Πάπας απέδειξε πως διαθέτει καλά στοιχεία και έτσι κέρδισε μία θέση στη φετινή σύνθεση της ομάδας.

Στόχος να προσθέσει μυϊκό όγκο

Ο Πάπας ήρθε ως ένας ικανότατος σουτέρ, όμως στην πορεία της προετοιμασίας έδειξε πως διαθέτει και άλλα στοιχεία με προοπτική. Ο Μπαρτζώκας τον χρησιμοποιεί μόνο στις θέσεις «2» και «3» και σίγουρα ο 24άχρονος περιφερειακός μπορεί και να δημιουργήσει ως ένα βαθμό, αλλά και να αμυνθεί... ως ένα βαθμό.

Η σημαντικότερη αδυναμία του είναι η... αδυναμία του. Ο Πάπας είναι υπερβολικά ελαφρύς και δυσκολεύεται απίστευτα στο παιχνίδι επαφής ειδικά στην πίσω πλευρά του παρκέ. Πρώτος στόχος για το επόμενο διάστημα είναι να προσθέσει περίπου 10 κιλά (ορισμένα εκ των οποίων μυϊκά)διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της φετινής σεζόν. Για αυτό το λόγο ακολουθεί ένα πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Ο Πάπας απέκτησε το ελληνικό διαβατήριο πριν λίγες μέρες και υπολογίζεται για να βοηθάει στα παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων αφού στην Euroleague οι «ερυθρόλευκοι» θα πορευτούν με εφτά ξένους.

Win win συμφωνία

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως προχώρησε σε μία συμφωνία η οποία δεν μπορεί να τον βγάλει χαμένο και δεν εμπεριέχει ίχνος ρίσκου. Τα λεφτά που δαπανήθηκαν για τον Πάπας είναι πολύ λίγα και πρόσθεσαν στο ρόστερ έναν γηγενή παίκτη με αγωνιστική προοπτική. Μπορεί σε καμία περίπτωση στην παρούσα φάση να μην διαθέτει την ικανότητα να μπει στο παρκέ και να διαδραματίσει ρόλο σε μία αναμέτρηση, όμως σίγουρα μπορεί να το κατακτήσει αυτό στο μέλλον.

Ο 24άχρονος στον ένα μήνα της «ερυθρόλευκης» ζωής του έδειξε πως έχει σωστή νοοτροπία και αν μέσα από την καθημερινή δουλειά καταφέρει και βελτιώσει τα στοιχεία που έχει ενδεχομένως να προσφέρει επί της ουσίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.