Μποντίρογκα: Νέος πρόεδρος της Euroleague

Γιώργος Κούβαρης
Μποντίρογκα: Νέος πρόεδρος της Euroleague
Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα αποτελεί με κάθε επισημότητα τον νέο πρόεδρο της Euroleague, αντικαθιστώντας τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Το μόνο που απέμενε για να γίνει ο Ντέγιαν Μποντίρογκα το νέο αφεντικό της Euroleague ήταν η επίσημη ανακοίνωση.

Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ αποτελεί με κάθε επισημότητα τον νέο πρόεδρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς η Euroleague Basketball ανακοίνωσε την Τετάρτη 14/9 τις αλλαγές στα ανώτερα στελέχη.

Συγκεκριμένα ο Μποντίρογκα αποτελεί τον Πρόεδρο της διοργάνωσης αντικαθιστώντας τον Μπερτομέου ύστερα από 22 συναπτά έτη παρουσίας στο ίδιο πόστο και όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση «θα φέρει τη βαθιά του γνώση και εμπειρία στο νέο του ρόλο και θα επικεντρωθεί στην αύξηση της ποιότητας του ανταγωνισμού για συλλόγους, παίκτες, φιλάθλους, συνεργάτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της Euroleague. Το εκτεταμένο διεθνές δίκτυό του παρέχει τη βάση για μια νέα στρατηγική η οποία επικεντρώνεται στη βελτίωση των θεσμικών σχέσεων της Euroleague εντός της παγκόσμιας κοινότητας του μπάσκετ. Συμπεριλαμβανομένης της EuroLeague Players Association, της EuroLeague Head Coaches Board, της Union of Euroleague Basketball Officials, της FIBA, των εγχώριων πρωταθλημάτων».

Μποντίρογκα: «Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την Euroleague»

Ο ίδιος ο Μποντίρογκα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την EuroLeague. Τα τελευταία 20 χρόνια είδαμε την κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης να καθιερώνεται ως μια δύναμη στον παγκόσμιο αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τζόρντι Μπερτομέου την ομάδα του για το όραμα και τη σκληρή δουλειά τους και ανυπομονώ να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να επεκτείνουμε τον αντίκτυπο της EuroLeague και του EuroCup».

Αντίστοιχα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball ορίστηκε ο Μαρσάλ Γκλίκμαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος των Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς στο ΝΒΑ: «Η Euroleague Basketball είναι για μένα σαν οικογένεια», είπε ο Γκλίκμαν και συνέχισε: «Πάντα πίστευα ότι το κορυφαίο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει τεράστιες δυνατότητες, ιδιαίτερα την απήχησή του στις ψηφιακές γενιές. Είμαι ενθουσιασμένος που βοηθάω τους φίλους μας στο γραφείο του πρωταθλήματος και τους καλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη να μεταβούν σε νέα ηγεσία. Είμαι ευγνώμων στον ιδρυτή της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου για τη φιλία και την υποστήριξή του, που με βοήθησε να προσαρμοστώ στις ευρωπαϊκές κουλτούρες. Ανυπομονώ για τις συμβουλές και τη σοφία του στο μέλλον».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.