Πίτερς στο Gazzetta: «Η καθημερινότητα και η νοοτροπία σε κάνουν πρωταθλητή» (vid)

Πίτερς στο Gazzetta: «Η καθημερινότητα και η νοοτροπία σε κάνουν πρωταθλητή» (vid)

Πίτερς στο Gazzetta: «Η καθημερινότητα και η νοοτροπία σε κάνουν πρωταθλητή» (vid)
Το Gazzetta ήταν το μοναδικό Μέσο που καλωσόρισε τον Άλεκ Πίτερς στην Ελλάδα. Ο νέος φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε για το... μυστικό του πρωταθλητισμού και τους στόχους του για τη νέα σεζόν.

Ο Άλεκ Πίτερς αποτελεί την πρώτη άφιξη από τους νεοφερμένους του Ολυμπιακού και το Gazzetta ήταν το μοναδικό μέσο που βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να τον υποδεχτεί και να συνομιλήσει μαζί του. Ο Αμερικανός μίλησε για τους στόχους του, τη νοοτροπία του πρωταθλητή και το όραμα του Γιώργου Μπαρτζώκα, στέλνοντας παράλληλα και το δικό του μήνυμα στους φίλους των Πειραιωτών ενόψει της νέας σεζόν.

Οι δηλώσεις του Άλεκ Πίτερς στο Gazzetta

«Ήταν δύσκολο και μακρύ ταξίδι, πάντα παίρνει αρκετές ώρες να έρθεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε ενθουσιασμένοι εγώ και η σύζυγός μου που βρισκόμαστε εδώ. Το ταξίδι αξίζει πάντα όταν έρχεσαι σε ένα τέτοιο μέρος».

Για την Αθήνα: «Ναι είναι μία από τις πρώτες φορές που είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι φεύγοντας από το σπίτι μας το καλοκαίρι. Είναι πάντα δύσκολο να το πεις αυτό, ωστόσο το ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Για τους στόχους του στη σεζόν: «Οι προσωπικοί στόχοι και οι στόχοι της ομάδας είναι πάντοτε παρόμοιοι για εμένα. Από την πρώτη χρονιά που ήμουν στην EuroLeague και κατέκτησα τον τίτλο προσπαθώ να το ξαναπετύχω, να νιώσω ξανά αυτό το συναίσθημα. Πλέον με την εμπειρία που έχω και τους ρόλους που έχω υπηρετήσει σε διαφορετικές ομάδες, πιστεύω ότι αυτή είναι μία ομάδα που μπορεί να φτάσει ως τον τίτλο».

Πίτερς

Για το τι χρειάζεται ο πρωταθλητισμός: «Είναι θέμα καθημερινότητας. Τα παιδιά στην ομάδα έχουν τη νοοτροπία πρωταθλητισμού, γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Η καθημερινότητα είναι το μυστικό που σε κάνει πρωταθλητή».

Για τη συνομιλία του με τον κόουτς Μπαρτζώκα: «Μου αρέσει πολύ το όραμα του κόουτς Μπαρτζώκα, το όραμά του για εμένα, την ομάδα. Ήταν πολύ εύκολο να μου εξηγήσει πώς με βλέπει στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Είμαι ενθουσιασμένος με το όραμά του και μπορούμε να χτίσουμε στην περσινή επιτυχία και να κατακτήσουμε τρεις τίτλους αυτήν τη χρονιά, αντί για δύο».

Για του φίλους του Ολυμπιακού: «Συνήθως δε δίνω σημασία στις κερκίδες, αλλά τους είδα στο Final-4. Ελπίζω να συνεχίσουμε τη σύνδεση με τον κόσμο. Μπορείς να δεις την ενέργεια, την σκληράδα, το μαχητικό πνεύμα. Αυτό τους αντιπροσωπεύει και ανυπομονώ να τους ακούσω να φωνάζουν και να παίξω μπροστά τους. Είναι πιθανότατα οι καλύτεροι φίλαθλοι στην Ευρώπη και θα χαρώ πολύ να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τον τίτλο στο τέλος της σεζόν».

@Photo credits: eurokinissi