Μακάμπι: Ο Βούιτσιτς εξήγησε τη λογική των μεταγραφών

Μακάμπι: Ο Βούιτσιτς εξήγησε τη λογική των μεταγραφών

Newsroom
Μακάμπι: Ο Βούιτσιτς εξήγησε τη λογική των μεταγραφών
Η Μακάμπι προχώρησε φέτος σε σημαντικές κινήσεις στο ρόστερ και ο Νίκολα Βούιτσιτς αναφέρθηκε στην εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η «ομάδα του λαού» με τον Όντεντ Κάτας στην άκρη του πάγκου.

Η Μακάμπι έφτασε πέρσι ως τα playoffs της EuroLeague όπου αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ Ρεάλ Μαδρίτης, αλλάζοντας ριζικά το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Από την πλευρά του, ο General Manager των Ισραηλινών, Νίκολα Βούιτσιτς παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του κλαμπ, παρουσιάζοντας το πλάνο της Μακάμπι για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με το σταφ και συζητάμε για παίκτες που είναι ελεύθεροι παίκτες που θα μπορούσαμε να φέρουμε στην Μακάμπι. Έχουμε επενδύσει στο θέμα του σκάουτινγκ και μελετάμε όλες τις επιλογές. Διαθέτουμε μία ομάδα με εμπειρία και στόχος ήταν να φέρουμε παίκτες επιπέδου EuroLeague».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα στοιχεία που κοιτάζει σε έναν αθλητή: «Εμπειρία και χαρακτήρας, αυτά είναι δύο πράγματα ψάχναμε. Θέλαμε επίσης παίκτες που διψούν για επιτυχία. Φυσικά, έπρεπε να φέρουμε ταλαντούχους παίκτες που θα μπορούσαν να είναι το μέλλον της EuroLeague, όπως οι Μπόνζι Κόλσον και Τζαρέλ Μάρτιν, που δεν έχουν ξαναπαίξει στη διοργάνωση και κατά τη γνώμη μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Φυσικά θέλαμε παίκτες με καλό χαρακτήρα, να αντέχουν την πίεση και να παίζουν σε τέτοιες συνθήκες. Πρόκειται για παίκτες που έχουν ήδη παίξει στην EuroLeague και κατανοούν τη σημασία της νίκης σε κάθε παιχνίδι. Φέραμε παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο και γνωρίζουν τι σημαίνει πρωταθλητισμός.

Το καλοκαίρι, μπορέσαμε να προσθέσουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν στις θέσεις 1-2, όπως ο Μπόλντγουιν και ο Μπράουν, οι οποίοι μπορούν επίσης να παίξουν μαζί. Με τους Χόλινς και Χίλιαρντ, αποκτήσαμε μεγαλύτερο βάθος για να έχουμε ευελιξία στους σχηματισμούς, ώστε να μην εξαρτιόμαστε από κάποιον. Έχουμε παίκτες με εξαιρετικά επιθετικά στοιχεία, παίκτες που αγωνίζονται σε high tempo».

@Photo credits: Maccabi Tel Aviv