EuroLeague: Ψηφίστε τον free agent που ξεχωρίζει (poll)

Newsroom
EuroLeague: Ψηφίστε τον free agent που ξεχωρίζει (poll)
Οι περισσότερες ομάδες της EuroLeague έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ τους ωστόσο υπάρχουν ακόμα πέντε παίκτες από το... πάνω ράφι της διοργάνωσης οι οποίοι παραμένουν «ελεύθεροι» στην αγορά. Το Gazzetta δίνει τον λόγο στους αναγνώστες για να επιλέξουν τον πιο... περιζήτητο όλων!

Φτάσαμε αισίως λίγες ώρες πριν ανοίξει τις πύλες του ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού.

Αν και τα επίσημα ματς στον χώρο της πορτοκαλί μπάλας θα ξεκινήσουν σε κάτι περισσότερο από 60 ημέρες, οι περισσότερες ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν συμπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των ρόστερ τους. Άλλες, μάλιστα, το έχουν ολοκληρώσει ενώ στις υπόλοιπες έχουν μείνει μόνο μερικές... πινελιές.

Ακόμα και έτσι υπάρχει μια πεντάδα πρωτοκλασάτων παικτών οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα της EuroLeague. Ο λόγος για τον Τορνίκε Σενγκέλια ο οποίος βρέθηκε μεσούσης της σεζόν στην Βίρτους Μπολόνια μετά την αποδέσμευσή του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας λόγω του πολέμου, ο Κρις Σίνγκλετον ο οποίος δεν συνεχίζει στην Αναντολού Εφές, ο Ντουέιν Μπέικον ο οποίος προέρχεται από μια εντυπωσιακή σεζόν στη Μονακό, ο Μάλκολμ Ντιλέινι ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από την Αρμάνι Μιλάνο, όπως επίσης και ο Πιέρια Χένρι ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε.

Ποιος από αυτήν την πεντάδα θεωρείται ότι είναι ο πιο περιζήτητος; Ποιον θα θέλατε στην ομάδα σας; Το Gazzetta δίνει τον λόγο στους αναγνώστες και σας καλεί να ψηφίσετε στο poll για τον καλύτερο «free agent» αυτή τη στιγμή στην EuroLeague!

ΤΟΡΝΙΚΕ ΣΕΝΓΚΕΛΙΑ

Αναμφισβήτητα το πιο «hot» όνομα στην «Free Agency» της EuroLeague είναι αυτό του Τόκο Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ ναι μεν αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος και μετά, αποφάσισε να φύγει από τη Ρωσία. Μεσούσης της σεζόν βρέθηκε στην Μπολόνια για λογαριασμό της Βίρτους, τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 27 παιχνίδια (σε ιταλικό πρωτάθλημα και EuroCup) μετρώντας κατά μέσο όρο 11.4 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ σούταρε με 47% εντός παιδιάς και 63% στις βολές. Στην EuroLeague έχει 199 συμμετοχές με Σαρλερουά, Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ και οι μέσοι όροι του ανέρχονται στους 11.9 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ.

ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ

Ύστερα από τρία χρονιά στην Αναντολού Εφές και δύο σερί κατακτήσεις της EuroLeague, ο έμπειρος Κρις Σίνγκλετον κυκλοφορεί και πάλι... ελεύθερος στην αγορά της EuroLeague. Σε αυτήν την τριετία, ο Σίνγκλετον μέτρησε 160 ματς έχοντας 6.9 πόντους και 3.9 ριμπάουντ ανά 23:03 λεπτά συμμετοχής. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έχει στο σύνολο 238 παιχνίδια με τις φανέλες των Λοκομοτίβ Κουμπάν, Παναθηναϊκού, Μπαρτσελόνα και Εφές με 8 πόντους σε κάθε ματς, 4.5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, σουτάροντας με 45% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 77% στις βολές.

ΝΤΟΥΕΪΝ ΜΠΕΪΚΟΝ

Ένας από τους παίκτες που έκαναν αίσθηση τη σεζόν 2021-22 στην EuroLeague, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ντουέιν Μπέικον. Αν και «rookie» στη διοργάνωση, ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ αποτέλεσε βασικότατο παράγοντα για την εκπληκτική πορεία της Μονακό, η οποία έφτασε στις... παρυφές του Final 4 αλλά αποκλείστηκε στο Game 5 από τον Ολυμπιακό. Συνολικά αγωνίστηκε σε 29 ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και κατάφερε να «γράψει» εξαιρετικά νούμερα, καθώς «πατούσε» στο παρκέ 25:17 λεπτά ανά αγώνα έχοντας κατά μέσο όρο 14 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1.2 λάθη, ενώ σουταρε με ποσοστό 46% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα και 80% στις βολές.

ΜΑΛΚΟΛΜ ΝΤΙΛΕΪΝΙ

Με 141 ματς ματς στην EuroLeague και άλλα 127 παιχνίδια στο ΝΒΑ, ο Μάλκολμ Ντιλέινι αποτελεί έναν από τους καλύτερους free agents της αγοράς. Μπορεί να έχει κλείσει ήδη τα 33 του χρόνια ωστόσο ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί «σταθερή αξία» της διοργάνωσης. Το αν θα συνεχίσει ή όχι, είναι κάτι που γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Παρόλα αυτά έχει «γεμίσει» την στατιστική του με πολύ καλά νούμερα ύστερα από 141 ματς στην EuroLeague με τις φανέλες των Μπάγερν, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μπαρτσελόνα και Αρμάνι Μιλάνο. Συγκεκριμένα έχει κατά μέσο όρο 12.3 πόντους, 4.2 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ και 2.1 λάθη, σουτάροντας με 44% στα δίποντα, 39% στα τρίποντα και 80% στις βολές.

ΠΙΕΡΙΑ ΧΕΝΡΙ

Μπορεί να μην είναι ο «φαντεζί» παίκτης ή εκείνος που θα κάνει την (μεγαλύτερη) διαφορά σε μια ομάδα ωστόσο αποτελεί έναν από τους καλύτερους και πιο χρήσιμους παίκτες στην EuroLeague. Άλλωστε μόνο και μόνο το γεγονός ότι ήταν υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς, είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος το πόσο μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα. Πριν από λίγο καιρό έμεινε ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε καθώς η τουρκική ομάδα δεν ενεργοποίησε την οψιόν στο συμβόλαιό του. Ο Πιέρια Χένρι μετράει συνολικά 87 ματς στην EuroLeague έχοντας κατά μέσο όρο 8.9 πόντους, 5.2 ασίστ, 3.4 ριμπάουντ, 1.7 κλεψίματα και 2.6 λάθη.

Loading...