Ντέρικ Γουίλιαμς: Όταν «υποκλίθηκε» ο... Ντιρκ Νοβίτσκι (vid)

Ντέρικ Γουίλιαμς: Όταν «υποκλίθηκε» ο... Ντιρκ Νοβίτσκι (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Ντέρικ Γουίλιαμς: Όταν «υποκλίθηκε» ο... Ντιρκ Νοβίτσκι (vid)
Πριν από εννέα χρόνια ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού, Ντέρικ Γουίλιαμς, είχε αναγκάσει και τον μεγάλο Ντιρκ Νοβίτσκι να θυμάται τη βραδιά που τον μάρκαρε με αποτέλεσμα να πετύχει ο Αμερικανός φόργουορντ ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ με 31 πόντους!

Δεν είχαν περάσει καλά-καλά 15 ημέρες από το trade μεταξύ των Μινεσότα Τίμπεργουβς και των Σακραμέντο Κινγκς. Ένα trade το οποίο είχε στείλει στην Καλιφόρνια τον Ντέρικ Γουίλιαμς, ενώ το αντίθετο δρομολόγιο είχε πραγματοποιήσει ο Λουκ Μπα Α Μούτε.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2013 και πιο συγκεκριμένα στην «Sleep Train Arena» του Σακραμέντο, οι Κινγκς είχαν υποδεχθεί τους Ντάλας Μάβερικς των Ντιρκ Νοβίτσκι, Βινς Κάρτερ, Σον Μάριον, Μόντα Έλις και... Σέιν Λάρκιν. Οι Μαβς είχαν 13-8 ρεκόρ μέχρι εκείνο το παιχνίδι, ενώ οι Κινγκς δεν είχαν ξεκινήσει καλά τη σεζόν με μόλις πέντε νίκες σε 18 παιχνίδια.

Όμως εκείνο το βράδυ έμελλε να λάμψει ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκανε και τη διαφορά στο ματς μαζί με τον ΝτεΜάρκους Κάζινς ενώ στο ρόστερ της ομάδας υπήρχαν ο... Τζίμερ Φρεντέτ και ο Κουίνσι Έισι! Συγκεκριμένα οι Σακραμέντο Κινγκς επικράτησαν με 112-97 του Ντάλας και ο Ντέρικ Γουίλιαμς σημείωσε προσωπικό ρεκόρ καριέρας στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη έχοντας πετύχει 31 πόντους!

Συγκεκριμένα σε 35 λεπτά συμμετοχής είχε 9/11 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 2 λάθη και πολλές εντυπωσιακές φάσεις! Μάλιστα είχε εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ασίστ του Αζάια Τόμας, με αποκορύφωμα τη στιγμή που ο βραχύσωμος σούπερ σταρ είχε «πετάξει» τη μπάλα στο ταμπλό και ο... επερχόμενος Γουίλιαμς την κάρφωσε με μανία στο καλάθι των Μάβερικς.

Σ' εκείνο το ματς, ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ για το Ντάλας ήταν ο Μόντα Έλις με 21 πόντους. Ο... τρίτος «διψήφιος» της παρέας των ηττημένων ήταν ο Σέιν Λάρκιν με 10 πόντους και 4/8 σουτ, ενώ εκτός του Ντέρικ Γουίλιαμς εντυπωσιακή ήταν τότε και η εμφάνιση του ΝτεΜάρκους Κάζινς με 32 πόντους και 19 ριμπάουντ.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Ντέρικ Γουίλιαμς από τη βραδιά που έκανε ρεκόρ καριέρας

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image