Παρτιζάν, Ερυθρός Αστέρας: Οι Σέρβοι τρελάθηκαν! (vid)

Παρτιζάν, Ερυθρός Αστέρας: Οι Σέρβοι τρελάθηκαν! (vid)
Ηταν να μη γίνουν δυο οι ομάδες των Σέρβων στη EuroLeague. Η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας μοιάζουν να συναγωνίζονται σε μία άτυπη αναμέτρηση μεταγραφών και εντυπώσεων. Μέχρι τελικής πτώσεως!

Και οι Σέρβοι τρελάθηκαν. Η Παρτιζάν θέλει τον Ερυθρό Αστέρα. Και το αντίθετο. Η αιώνια αντιπαλότητα των δύο ομάδων του Βελιγραδίου μεταφέρθηκε στη EuroLeague.

Και στο μεταγραφικό κομμάτι. Θαρρείς πως αν η Παρτιζάν δεν έπαιρνε την wild card, ο Αστέρας θα ήταν πιο ήρεμος στις κινήσεις του. Και αν η Παρτιζάν δεν ήθελε να ξεπεράσει τον Αστέρα, δεν θα κινούνταν με τόση μαεστρία.

Αν και οι κινήσεις που έχουν κάνει αμφότερες οι σερβικές ομάδες δεν είναι μόνο για να ξεπεράσουν αλλήλους. Αλλά και πολλούς αντιπάλους.

Ήδη η Παρτιζάν έχει αποκτήσει τους Ντάντε Έξουμ, Ντανίλο Άντζουσιτς, Τζέιμς Νάναλι, ανανέωσε τον Ματίας Λεσόρ, ενώ το τελευταίο... πετράδι στο «στέμμα» που κατασκευάζει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ακούει στο όνομα του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Την ίδια στιγμή, ο Ερυθρός Αστέρας έχει ανακοινώσει τη συμφωνία με τους Νεμάνια Νέντοβιτς, Τζον Χόλαντ, Χασάν Μάρτιν και Ντάλιμπορ Ίλιτς, ενώ ο Σαμπάζ Νέιπιερ ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα με τα «ερυθρόλευκα».

Οι μεταγραφές και το χρέος

Πριν από μερικό διάστημα, τα σερβικά ΜΜΕ μιλούσαν για τις οφειλές των δύο ομάδων στην εφορία. Μαζί ξεπερνούσαν τα επτά εκατομμύρια ευρώ. Και όμως, στο μεταγραφικό παζάρι κινούνται κάτι παραπάνω από ζωηρά.

«Αυτή τη στιγμή το χρέος στην εφορία φτάνει στα 5.5 εκατομμύρια ευρώ. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να συμπεριλάβουμε μία συμφωνία με το κράτος για τον επαναπρογραμματισμό του χρέους. Ως αντάλλαγμα θα προσφέρουμε αγροτική περιοχή στο βόρειο κομμάτι της Σερβίας», ήταν τα λόγια του προέδρου της Παρτιζάν, Όστογια Μιχαΐλοβιτς στην ιστοσελίδα 24sedam, αναφορικά με το χρέος της δικής το ομάδας.

Ήδη η Παρτιζάν έχει πληρώσει το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ για να λάβει την wild card από τη EuroLeague.

@Photo credits: ABA League