Μπασκόνια: Ενδιαφέρον για Μάρκους Χάουαρντ

Μπασκόνια: Ενδιαφέρον για Μάρκους Χάουαρντ

Newsroom
Μπασκόνια: Ενδιαφέρον για Μάρκους Χάουαρντ
Η Μπασκόνια θέλει να ενισχυθεί στον άσο με τον Μάρκους Χάουαρντ, προερχόμενο από τους Ντένβερ Νάγκετς.

Η Μπασκόνια, λόγο της αποχώρησης του Μπόλντγουιν, αναζητά μια ενίσχυση στον άσο, με ένα από τα ονόματα που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των Βάσκων να είναι ο Μάρκους Χάουαρντ, σύμφωνα με το Home of Glory. Η ομάδα από την Βιτόρια έχει ανακοινώσει μονάχα τον αντικαταστάτη του Άλεκ Πίτερς, Ντάλτον Χόμς, αλλά έχει επίσης ενδιαφερθεί για τον Ούγκο Μπεσόν στην θέση άσου, όπου εκτός από τον Μπόλτνγουιν έχει αποχωρήσει και ο Γκρέιντζερ.

Ο Μάρκους Χάουαρντ είχε μια εξαιρετική κολλεγιακή καριέρα (21ος σκόρερ στην ιστορία στο NCAA με 2761 πόντους) με τους Μαρκέτ Γκόλντεν Ίγκλες, όπου στην τελευταία του χρονία, την σεζόν 2019-20, είχε μέσο όρο 27.8 πόντους το ματς. Ο Αμερικάνος δεν επιλέχθηκε στο Draft του 2020, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο με τους Ντένβερ Νάγκετς, όπου αγώνιστηκε τις δύο περασμένες ομάδες.

Ο 23χρονος γκαρντ πέρασε την σεζόν 2021-22 ανάμεσα στους Νάγκετς και στην θυγατρική τους ομάδα στο G League. Στο ΝΒΑ μέτρησε 4.1 πόντους (40% από την γραμμή του τριπόντου), 0.4 ριμπάουντ και 0.2 ασίστ ενώ στο G League είχε μέσο όρο 16.5 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ.