Επίσημο: Τέλος ο Λάσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Επίσημο: Τέλος ο Λάσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Επίσημο: Τέλος ο Λάσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ο Πάμπλο Λασο, ο πιο πετυχημένος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ αποχωρεί από τους Μαδριλένους που ανακοίνωσαν το τέλος της συνεργασίας τους έπειτα από το 2011 αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους, όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση των «blancos»!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επισημοποίησε το βράδυ της Δευτέρας 4/7 το τέλος της συνεργασίας της με τον Πάμπλο Λάσο. Μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2011 και κορυφώθηκε τα επόμενα χρόνια με την κατάκτηση 21 τίτλων, εκ των οποίων δυο EuroLeague!

Εκείνη η εντός έδρας ήττα από την Μπασκόνια στις 5 Μαρτίου για την ισπανική λίγκα ήταν η τέταρτη διαδοχική στο WiZink Center για τη Ρεάλ και σε συνδυασμό με την τότε ξεκάθαρη υπεροχή της Μπαρτσελόνα στα Clásico έφεραν τον Λάσο σε δύσκολη θέση για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια και την αποτυχία στο Final 4 του Μιλάνου!

Το σχετικό δημοσίευμα της Marca ανέφερε χαρακτηριστικά πως εντός του οργανισμού υπάρχουν αρκετές φωνές που ασκούν κριτική στον Βάσκο για την πορεία και τα αποτελέσματα. Εν τέλει η Ρεάλ προκρίθηκε στο Final 4 και ολοκλήρωσε τη σεζόν κατακτώντας το πρωτάθλημα δίχως τον Λάσο έπειτα από το έμφραγμα που υπέστη στα ισπανικά playoffs, κλείνοντας τον κύκλο του στη «Βασίλισσα».

Η ανακοίνωση της Ρεάλ

«Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει την απόφαση να μην κρατήσει τον Πάμπλο Λάσο ως προπονητή της ομάδας μπάσκετ, αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους. Μετά από το έμφραγμα που υπέστη ο προπονητής μας, ακολούθησαν αρκετές διαβουλεύσεις με γιατρούς και καρδιολόγους. Όλοι τους αναφέρθηκαν στον προφανή κίνδυνο για την υγεία του που θα έφερνε η παραμονή του στην ομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρεάλ ζήτησε από τον Πάμπλο Λάσο να σταματήσει να κοουτσάρει την ομάδα, σεβόμενη πλήρως τους οικονομικούς όρους που αναφέρονται στο συμβόλαιό του, περιμένοντας να δει πως θα εξελισσόταν η υγεία του αυτή τη σεζόν και επανεξετάζοντας τα δεδομένα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Η Ρεάλ θεωρεί πως έπειτα από αυτό το πρόβλημα υγείας που οδήγησε τον προπονητή μας να υποβληθεί σε επέμβαση και να μπει στην εντατική, το να μην παίρναμε αυτή την απόφαση θα ήταν τελείως ανεύθυνο. Προτεραιότητα για τον σύλλογο είναι η υγεία του Λάσο, από σεβασμό προς το πρόσωπό του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να καταλάβει ότι αυτή η απόφαση έχει στεναχωρήσει τον προπονητή μας, αλλά τίποτα, ούτε καν η ίδια η Ρεάλ δεν είναι πάνω από την υγεία κανενός»