Ζάλγκιρις: Ο Γιανκούνας εντάσσεται στο οργανόγραμμα του συλλόγου

Ζάλγκιρις: Ο Γιανκούνας εντάσσεται στο οργανόγραμμα του συλλόγου

Ζάλγκιρις: Ο Γιανκούνας εντάσσεται στο οργανόγραμμα του συλλόγου
Ο Παούλιους Γιανκούνας κρέμασε πρόσφατα τα παπούτσια του και πλέον αναλαμβάνει πόστο στο front office της Ζάλγκιρις Κάουνας.

Μετά από μια σπουδαία καριέρα 18 ετών με τη φανέλα της Ζάλγκιρις, ο εμβληματικός αρχηγός, Παούλιους Γιανκούνας, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αθλητική του ζωή, καθώς εντάσσεται στο οργανόγραμμα του club από το Κάουνας. «Η νέα μου δουλειά θα είναι assistant GM. Θα είμαι το δεξί χέρι του GM, Παούλιους Μοτιεγιούνας. Είναι κάτι καινούργιο για εμένα», εξήγησε αρχικά ο 38χρονος, παλαίμαχος πλέον φόργουορντ, στo podcast "Zalgiris On Air" και πρόσθεσε: «Θα είμαι σε θέση να δω πως λειτουργεί ο μηχανισμός γενικότερα, αυτό είναι το μέλλον μου. Είμαι νέος σε όλο αυτό, θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα μπορώ, όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ο ρέκορντμαν της Ζάλγκιρις κατέκτησε στην καριέρα του 15 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα κι ένα super cup Λιθουανίας, ενώ ήταν 7 φορές All-Star της LKL και δύο ακόμη MVP των τελικών. Στην Euroleague πραγματοποίησε συνολικά 392 εμφανίσεις (οι 16 με τη φανέλα της Χίμκι) όντας 7ος all-time σκόρερ της Λίγκας με 3.241 πόντους, ενώ αγωνίστηκε στο Final 4 του 2018, στο Βελιγράδι, όπου η αγαπημένη του Ζάλγκιρις κατέκτησε τη τρίτη θέση της διοργάνωσης.