Ζάλγκιρις: Στο στόχαστρο οι Μοτιεγιούνας και Γκουντάιτις

Ζάλγκιρις: Στο στόχαστρο οι Μοτιεγιούνας και Γκουντάιτις

Ζάλγκιρις: Στο στόχαστρο οι Μοτιεγιούνας και Γκουντάιτις
Τους Ντονάτας Μοτιεγιούνας και Αρτούρας Γκουντάιτις φέρεται να έχει βάλει, μεταξύ άλλων, στο στόχαστρο της η Ζάλγκιρις Κάουνας.

Δύο έμπειρες λιθουανικές λύσεις για τη frontline της εξετάζει η Ζάλγκιρις σύμφωνα με το 15min.lt, καθώς ο 32χρονος Ντονάτας Μοτιεγιούνας (2.13μ.) της Μονακό και ο 29χρονος Αρτούρας Γκουντάιτις (2.08μ.) της Νάπολι απασχολούν την ομάδα του Κάουνας.

Ο μεν Μοτιεγιούνας μέτρησε φέτος 9.7 πόντους και 4.6 ριμπάουντ ανά 19 λεπτά σε 38 ματς της Euroleague, ενώ ο Γκουντάιτις κατέγραψε 7.4 πόντους και 5.3 ριμπάουντ στο κλείσιμο της σεζόν με τη Νάπολι, μετά τη φυγή του από τη Ζενίτ, σε 7 εμφανίσεις στη Serie A.

Στο ρεπορτάζ της λιθουανικής ιστοσελίδας αναφέρεται πως η Ζάλγκιρις εξετάζει αρκετά ακόμη ονόματα για τις θέσεις των ψηλών, ενώ εκτιμάται πως τα χρήματα που απαιτούνται για τα συμβόλαια των συγκεκριμένων δύο κυμαίνονται περί των 600-700 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Τι ισχύει με τους υπάρχοντες Λιθουανούς του ρόστερ

Κατά τα λοιπά, οι Ουλάνοβας και Λεκαβίτσιους έχουν ανανεώσει τα συμβόλαια τους, ενώ «δεμένος» και για του χρόνου είναι κι ο Λουκοσιούνας. Ως γνωστόν, ο Γιανκούνας αποσύρεται από την ενεργό δράση, ενώ δεν είναι βέβαιο το μέλλον των Μπλάζεβιτς και Καλνιέτις.

Τέλος, τυπικά ελεύθεροι μένουν στο τέλος της χρονιάς κι οι Μιλάκνις και Μινιότας και μένει να φανεί αν η Ζάλγκιρις θα τους προτείνει την επέκταση της συνεργασίας τους.