Ρίβερς στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός έκανε λάθη, η Εφές θα κάνει το repeat!»

Ρίβερς στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός έκανε λάθη, η Εφές θα κάνει το repeat!»
Ο MVP του πρώτου επιτυχημένου «ερυθρόλευκου» Final 4 στην Ρώμη, μιλάει στο Gazzetta για το σκίρτημα που ένιωσε βλέποντας την κατακόκκινη “Stark Arena”, σχολιάζει τους δύο ημιτελικούς και ειδικότερα την άμυνα στο νικητήριο τρίποντο του Μίτσιτς και ψηφίζει Εφές για τον τελικό.

Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, αλλά η τέχνη δεν ξεχνιέται. Έστω κι αν τα περιττά κιλά έχουν κάνει την εμφάνισή του στην σιλουέτα του. Ο λόγος για έναν από τους επιτυχημένους Αμερικανούς παίκτες που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα και ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Ολυμπιακού, πριν από 25 χρόνια στην Ρώμη.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι ο σπουδαίος αλλά και εξαιρετικά συμπαθής, Ντέιβιντ Ρίβερς, που βρίσκεται στο Βελιγράδι ως πρεσβευτής της Euroleague, εντοπίστηκε από το Gazzetta μετά από έναν χορηγικό αγώνα μπάσκετ και αφότου έκανε τα δικά του μέσα στο παρκέ, μας αφιέρωσε λίγο χρόνο για να θυμηθεί τα παλιά και να σχολιάσει τους δύο ημιτελικούς και τον αυριανό (21/05, 19.00) τελικό, ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντόλου Εφές.

«Η τελευταία φορά που ήρθα σε Final 4, ήταν πριν από 4 χρόνια και πάλι εδώ στο Βελιγράδι. Πάντα είναι πολύ όμορφο να έρχομαι στην Σερβία, όπου το μπάσκετ λατρεύεται σαν θρησκεία και οι φίλαθλοι δίνουν έξτρα ενέργεια. Αλλά η εφετινή εμπειρία ήταν ξεχωριστή, γιατί είχα καιρό να ξαναζήσω την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Καθόμουν στην κερκίδα με αρκετούς βετεράνους παίκτες και όλοι συζητήσουμε πόσο πολύ μας λείπει αυτός ο παλμός από τα σημερινά γήπεδα. Δεν μπορούσαμε να κρύψουμε τον εντυπωσιασμό μας και όλοι είχαμε βγάλει τα κινητά μας και τραβούσαμε κυκλικό video από τις κερκίδες. Οι εικόνες που μας χάρισε οι φίλοι της πρώην ομάδας μου, ήταν εκπληκτικές και κρίμα που δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αν δεν κάνω λάθος ήταν περισσότεροι απ’ όσους είχαν έρθει και είχαν καλύψει το 80% των θέσεων σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο από το “Palaeur”!», μας είπε αρχικά ο 57χρονος σήμερα βραχύσωμος Αμερικανός που δεν μπορεί να ξεχάσει ποτέ το ερυθρόλευκο «πανηγύρι» που είχε στηθεί το 1997 στην «αιώνια πόλη».

«Θυμάμαι ακόμη τους απίστευτους φιλάθλους μας, τις σημαίες, τα συνθήματα και τα καπνογόνα που είχαν ανάψει κάποια στιγμή. Ήταν μία από τις ευχάριστες αναμνήσεις της καριέρας μου, οι οποίες θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μου. Μαζί με την επιλογή μου στο draft από τους Λος Άντζελες Λέικερς. Αυτό που κουβαλάω πάντα μαζί μου και με έχει σημαδέψει, είναι ότι εκείνη την χρονιά συνειδητοποίησα πόσο μεγάλη ήταν η επιθυμία του κόσμου να ζήσει μία τόσο μεγάλη στιγμή.», υπερθεμάτισε ο απόφοιτος του Νοτρ Ντέιμ, πριν σχολιάσει τους δύο χθεσινούς ημιτελικούς.

«Ο Ολυμπιακός άρχισε πολύ καλά το παιχνίδι, απλά δεν είχε διάρκεια στην προσπάθειά του γιατί “πέταξε” πολλές ευκαιρίες στο τέλος για να πάρει τη νίκη. Ο Μίτσιτς πράγματι έβαλε ένα μεγάλο σουτ, αλλά θα ήθελα να δουλέψει λίγο πιο σκληρά πριν εκτελέσει. Δεν θα άφηνα έναν τόσο μεγάλο παίκτη σαν κι αυτόν ή τον Λάρκιν, να πάρει την μπάλα και να κινηθεί τόσο εύκολα και να φτάσει στην απομόνωση πριν την τελική προσπάθεια. Έστω κι αν ο προσωπικός του αντίπαλος ήταν πιο μακρύς και ψηλός, ιδανικά θα ήθελα να τον κάνω να σκεφτεί περισσότερο από το να εχει την ελευθερία να ενεργήσει με το ένστικτο. Αλλά όταν όλα κρίνονται σε δευτερόλεπτα, πολλά μπορεί να πει κανείς. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε μία εξαιρετική πορεία, έφτασε ένα βήμα πριν τον τελικό και πλέον έχει στο μυαλό μόνο το πρωτάθλημα. Ελπίζω ότι η εμπειρία του Βελιγραδίου, θα του δώσει έξτρα κίνητρο για να δουλέψει πιο σκληρά στα playoffs και να τελειώσει με θετικό πρόσημο την σεζόν.», επεσήμανε ο μόνιμος κάτοικος Ιταλίας (Μπολόνια) πριν σχολιάσει το clasico και την πρόκριση της Ρεάλ.

«Ήταν πολύ παρεμφερές παιχνίδι με τον πρώτιο ημιτελικό. Σαν να έβλεπα το ίδιο ματς με δύο διαφορετικές ομάδες. Η Ρεάλ έκανε ό,τι έπρεπε στην 4η περίοδο, όσον αφορά τις άμυνες που έβγαλε ταυτόχρονα με τα μεγάλα σουτ, για να πάρει τη νίκη. Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο για 25 λεπτά, αλλά μου φάνηκε ότι προδόθηκε από τις δυνάμεις της. Όταν μία ομάδα έχει κερδίσει 5 συνεχόμενες φορές τον αντίπαλό της, στο 6ο ματς πρέπει να της πάνει όλα τέλεια για να κάνει το 6/6. Κάτι που δεν συνέβη και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ην Ρεάλ και έκανε την ανατροπή.», υποστήριξε ο Ντέιβιντ Ρίβερς, πριν καταθέσει την πρόβλεψή του για τον τελικό.
«Βλέπω ότι το πρώτο repeat μετά από εκείνο του Ολυμπιακού την διετία 2012-2013, φαντάζει αρκετά πιθανό. Κυρίως γιατί η Εφές δεν έπαιξε καλά στον ημιτελικό. Μπορεί να πέτυχε το νικητήριο καλάθι σαν μεγάλος πρωταθλητής που είναι, αλλά συνολικά στο ματς δεν ήταν καλός. Νομίζω, λοιπόν, ότι στον τελικό θα έχει καλύτερη απόδοση και θα συμπαρασύρει και την ομάδα του. Η Ρεάλ θα παίξει χωρίς τον Ουίλιαμς-Γκος που τραυματίστηκε, επομένως ο Γιουλ θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν και να πάρει πολλά από πολλούς παίκτες. Έχει το μέγεθος και το βάθος, απλά η Εφές έχει μεγαλύτερη επιθετική ποιότητα. Το παιχνίδι πιστεύω ότι θα κριθεί από τις άμυνες και την αποφυγή των λαθών στην 4η περίοδο. Ο Ολυμπιακός έβαλε τις άμυνες, απλά δεν απέφυγε τις λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και γι΄’ αυτό έχασε την ευκαιρία.
», κατέληξε ο σπουδαίος Αμερικανός point-guard που φόρεσε για τρία χρόνια (1995-1997 και 2000-2001) την φανέλα των «ερυθρολεύκων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.