Τομάσεβιτς στο Gazzetta: «Μόνο οι ελληνικές ομάδες εγγυώνται πετυχημένο Final 4!»

Τομάσεβιτς στο Gazzetta: «Μόνο οι ελληνικές ομάδες εγγυώνται πετυχημένο Final 4!»
Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (2007) και πρώην ανώτατο στέλεχος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, ψηφίζει υπέρ της διπλής εκπροσώπησης της Σερβίας στην Euroleague και μιλώντας στο Gazzetta, παραδέχεται ότι η πρόκριση του Ολυμπιακού «έσωσε» το Final 4.

Ανήκει σε ένα κλειστό group που πέρασε τα πρώτα εννέα χρόνια της καριέρας του στον Ερυθρό Αστέρα (1990-1995) και την Παρτίζαν (1995-1999), πριν πάρει την απόφαση να ξενιτευτεί και να κλείσει την καριέρα του σε Ισπανία (2001-2005) και Ελλάδα (2005-2009).


Ο λόγος για τον πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (2007), Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο οποίος αναδείχτηκε MVP της Euroleague (2001) και ήταν δύο φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης. Με τόσο πλούσιο παλμαρέ διακρίσεων και συνολικά 18 τίτλους στην τροπαιοθήκη του, ο 49χρονος βετεράνος διεθνής Σέρβος σέντερ, γέννημμα-θρεμμα του Βελιγραδίου, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί στους πρεσβευτές της διοργανώτριας αρχής στο εφετινό Final 4.

To Gazzetta τον συνάντησε στο περιθώριο των βραβεύσεων και της εναρκτήριας συνέντευξης Τύπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για την επιστροφή της τελικής φάσης στην χώρα με την μεγαλύτερη ίσως παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.


«Είναι μεγάλο προνόμιο να επιλεγώ ως προσβευτής του Final 4 και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Euroleague για την πρόσκληση. Το μπάσκετ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και αυτός είναι και ο λόγος που είμαι αφοσιωμένος στην προώθησή του. Για μας τους Σέρβους είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο που το κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, επέστρεψε στο Βελιγράδι μετά από μόλις 4 χρόνια. Νομίζω όμως ότι το σερβικό μπάσκετ το αξίζει, όχι μόνο γιατί από ‘δω κατάγεται ο MVP της κανονικής περιόδου στο NBA (σ.σ: Γιόκιτς), o MVP της Euroleague (σ.σ.: Μίροτιτς) και του τελικού του Eurocup (σ.σ.: Τεόντοσιτς). Αλλά γιατί έχουμε και δύο ομάδες (σ.σ.: Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν) που παίζουν σημαντικό ρόλο στην Euroleague και το Eurocup και έχουν γεμάτα γήπεδα. Ελπίζω όλο αυτό να βοηθήσει ώστε να έχουμε και τις δύο του χρόνου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Το έχουμε βάλει ως σκοπό όλοι οι άνθρωποι του σερβικού μπάσκετ.», σχολίασε αρχικά ο πρώην παίκτης της Μπουντούτσνοστ, της Βαλένθια, της Μπασκόνια και του ΠΑΟΚ (εκτός του Ερυθρού Αστέρα, της Παρτίζαν και του Παναθηναϊκού) και παραδέχτηκε ότι η πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4, άλλαξε εντελώς την δυναμική της διοργάνωσης.


«Πάντα οι ελληνικές ομάδες είναι ευπρόσδεκτες στα Final 4 γιατί αυτό σημαίνει ότι το γήπεδο θα γεμίσει. Από την στιγμή που δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός, που είναι η αγαπημένη μου ομάδα, χάρηκα που τα κατάφερε ο Ολυμπιακός γιατί και πολύ καλή ομάδα έχει και η παρουσία του θα προσδώσει μεγάλη ενέργεια στην κερκίδα. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν την επομένη του Game 5 με την Μονακό. Υπάρχει και η σύνδεση των φιλάθλων του με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα, οπότε η μάχη της εξέδρας μάλλον έχει ήδη κριθεί.», υπερθεμάτισε ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, πριν αποκαλύψει το ζευγάρι της προτίμησής του για τον τελικό, αλλά και τα μικρά μυστικά για τους νοκ-άουτ αγώνες.


«Η πιο σημαντική λεπτομέρεια στα Final 4 είναι να μην χάσεις την ηρεμία σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είσαι απολύτως ήρεμος. Απαιτείται ενέργεια και κρύο αίμα στις φλέβες σου αλλά και εμπειρία. Αλλά και οι τέσσερις ομάδες που είναι εδώ, λίγο ή πολύ, έχουν απ’ όλα όσα προανέφερα.», υποστήριξε ο δύο φορές πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Γιουγκολαβίας (1998, 2002), χωρίς να κρύψει τις ομάδες που θα ήθελε να διεκδικήσουν το τρόπαιο.


«Ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Βάσα (σ.σ.: Μίτσιτς) και μετά ο Νίκολα Μίροτιτς γιατί είναι πραγματικά εξαιρετικό παιδί. Οπότε, καρδιά μου είναι χωρισμένη στα δύο και σίγουρα θα προτιμούσα να δω στον τελικό την Εφές με την Μπαρτσελόνα. Πρέπει, όμως, να το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο.», κατέληξε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς.