Ολυμπιακός: Οι... rookies των «ερυθρολεύκων» σε Final 4 (vid)

Ολυμπιακός: Οι... rookies των «ερυθρολεύκων» σε Final 4 (vid)

Ολυμπιακός: Οι... rookies των «ερυθρολεύκων» σε Final 4 (vid)
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία ανάσα από την εκκίνηση του Final 4 στον πρώτο ημιτελικό με την Αναντολού Εφές (19/05) και το Gazzetta ξεχωρίζει τους... πρωτάρηδες των «ερυθρολεύκων» στην συγκεκριμένη φάση της EuroLeague.

Η κλεψύδρα της φετινής EuroLeague αδειάζει και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για την πρόκληση του Βελιγραδίου! Μίας ακόμη αποστολής για την σεζόν, της πιο σημαντικής, έχοντας περάσει στην διαδικασία των playoffs από την «σταχτοπούτα» Μονακό. Με αυτόν τον τρόπο έκανε check in στο δικό του εισιτήριο προς το 11ο Final 4 της ιστορίας του, επιστρέφοντας στην τελική τετράδα της διοργάνωσης έπειτα από πέντε χρόνια!

Η «ερυθρόλευκη» σύνθεση που θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα αστεριού, αποτελείται από φρέσκα πρόσωπα, κατά κύριο λόγο «άπειρα» από την τελική ευθεία της EuroLeague και η δίψα τους συμπληρώνει ιδανικά τους παίκτες που μετρούν χιλιόμετρα στα ευρωπαϊκά παρκέ. Όλη η προσπάθεια οδηγείται από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος γνωρίζει τον δρόμο της κορυφής με φόντο το 2013! Στον πρώτο μεγάλο ημιτελικό της Πέμπτης (19/05), ο Ολυμπιακός καλείται να παραταχθεί στο παρκέ απέναντι στην κάτοχο και υπερασπίστρια του τίτλου, Ανατολού Εφές. Εντός των γραμμών στην Stark Arena, κόντρα στους Τούρκους, οι Κώστας Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου θα γράψουν το +1 στα βιβλία του Final 4, ενώ η υπόλοιπη αρμάδα θα πάρει το... βάπτισμα του πυρός.

Οι "πρωτάρηδες" των playoffs

Κάθε νέα εποχή σηματοδοτείται και από παίκτες που κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στην διαδικασία. Πατώντας πάνω στην συγκεκριμένη «παράδοση» ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του αρκετά ονόματα που θα ντεμπουτάρουν στα Final 4 απέναντι στην Εφές. Άλλοι είχαν γίνει μέρος του μικρόκοσμου των playoffs και άλλοι συνεχίζουν τις... πρωτιές τους παίρνοντας εικόνες ακόμη και σε αυτή τη φάση που βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι».

Δώδεκα «νέοι», δώδεκα «rookies» στην αποστολή των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων για τη φετινή σεζόν. Δύο από τα βασικά γρανάζια της μηχανής του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν κάνει, οι Τόμας Ουόκαπ και Σάσα Βεζένκοβ, είχαν κάνει την προσπάθειά τους στην postseason με την Ζάλγκιρις (2018/19) και την Μπαρτσελόνα (2015/16) αντίστοιχα, όπως και ο Μιχάλης Λούντζης με την φανέλα του Παναθηναϊκού πριν από 7 χρόνια. Ωστόσο δεν κατάφεραν να προχωρήσουν και με αυτή τους την παρουσία κάνουν την αρχή.

Από την άλλη, ΜακΚίσικ, Ζαν Σαρλ, Μάρτιν, Φαλ, Λαρεντζάκης, Ντόρσεϊ, Έισι, αλλά και οι δύο νεαροί της αποστολής Μουόσα και Οικονομόπουλος ταξιδεύουν ως «λευκοί καμβάδες» προκειμένου να δώσουν την δική τους αφετηρία στις μεγάλες ημιτελικές βραδιές.

Η δωδεκάδα των rookies

  • Τόμας Ουόκαπ
  • Σάσα Βεζένκοβ
  • Σακιέλ ΜακΚίσικ
  • Λιβιό Ζαν Σαρλ
  • Χασάν Μάρτιν
  • Μουστάφα Φαλ
  • Γιαννούλης Λαρεντζάκης
  • Κουίνσι Έισι
  • Τάιλερ Ντόρσεϊ
  • Μιχάλης Λούντζης
  • Ζαϊντ Μουόσα *
  • Σωτήρης Οικονομόπουλος *

Η τριπλέτα με την εμπειρία

Οι πρωτάρηδες του Ολυμπιακού στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης περιστοιχίζονται από μία τριπλέτα που «κουβαλάει» την εμπειρία των Final 4 και είναι ικανή να τους βάλει σε κλίμα μεγάλων ευρωπαϊκών στιγμών και κερδισμένων τελικών... Ο λόγος για τους Κώστα Παπανικολάου, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα με τους τελευταίους να έχουν αναγάγει... σε επιστήμη την παρουσία τους στους κορυφαίους «4» του θεσμού. Πέντε, έξι και εννέα με την ανάλογη αντιστοιχία. Τόσες αναμένεται να είναι οι συμμετοχές τους από το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο «Παπ» συμπληρώνει μία πεντάδα από Final 4, η οποία μοιράζεται σε δύο ομάδες, αφού έχει αγωνιστεί τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με την Μπαρτσελόνα. Ακολουθεί ο Πρίντεζης που κινείται ολοταχώς για την έκτη συμμετοχή ως πιστός στρατιώτης των «ερυθρολεύκων», όντας πλέον αρχηγός. Ενώ, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Σλούκας με την ένατη παρουσία του σε τετράδα της EuroLeague με τους Πειραιώτες και με την Φενέρμπαχτσε.

Παλιοί, νέοι θα γίνουν ένα για να διεκδικήσουν αρχικά την πρόκρισή τους στον τελικό και έπειτα να σηκώσουν το τρόπαιο για το τέταρτο αστέρι!

@Photo credits: euroleague