Μπαρτζώκας: Η ερυθρόλευκη κορυφή και η... Λόκο σεζόν του (vids)

Μπαρτζώκας: Η ερυθρόλευκη κορυφή και η... Λόκο σεζόν του (vids)

Μπαρτζώκας: Η ερυθρόλευκη κορυφή και η... Λόκο σεζόν του (vids)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πάει στο Βελιγράδι για να πάρει τον δεύτερο τίτλο του στη Euroleague και το Gazzetta θυμάται τα δύο Final 4 του Έλληνα προπονητή

Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα για να ριχθεί στη μάχη του Final 4 και να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό κόντρα στην Εφές (19/5). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προετοιμάζει την ομάδα του για άλλη μια μεγάλη πρόκληση, ψάχνοντας την δεύτερη κούπα του.

Το Gazzetta στέκεται στα δύο Final 4 που ο Έλληνας προπονητής διεκδίκησε την κορυφή με τον Ολυμπιακό του 2013 που τελικά το πήρε και με την Λοκομοτίβ Κουμπάν το 2016 που δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο ένα... θαύμα μετά την πρόκριση των Ρώσων στο Final 4.

Όταν έγραψε ιστορία στο Λονδίνο

ξξ

Τη σεζόν 2012-13, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλαβε το δύσκολο έργο να πάρει τα... κλειδιά από τον θρύλο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος είχε πανηγυρίσει τη Εuroleague με τους Πειραιώτες το 2012 στην Πόλη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ο Έλληνας προπονητής όχι μόνο δεν... μάσησε, αλλά έζησε σπουδαίες στιγμές στο τέλος του ταξιδιού εκείνης της σεζόν, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο back to back τίτλο.

Ο Oλυμπιακός... καθάρισε στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κλειδώνει τους Ρώσους και να τους κρατά χαμηλά στην επίθεση. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 69-52. Οι ερυθρόλευκοι έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του ματς και έφτασαν να προηγούνται με 60-40, επτά λεπτά για το τέλος του ημιτελικού, φτάνοντας τελικά στον θρίαμβο. Ο Κάιλ Χάινς ήταν ο κορυφαίος με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Πέρο Άντιτς.

Στον τελικό η Ρεάλ φάνταζε μεγάλο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως τα έφερε όλα τούμπα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκε να χάνει με 27-13 στην δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψε τα πράγματα και πανηγύρισε για δεύτερη σερί φορά με το τελικό 100-88. Ο Έλληνας προπονητής για άλλο ένα ματς δεν αγχώθηκε με το προβάδισμα της Ρεάλ και έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σπανούλης είχε 22 πόντους με 5/9 τρίποντα (έβαλε πολλά μεγάλα σουτ στην ανατροπή, όταν η Ρεάλ είχε το προβάδισμα), αλλά και 4 ασίστ, ενώ ο Λο μέτρησε 20 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Μπαρτζώκας με αυτόν τον τρόπο έγραφε ιστορία, αφού κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά τίτλο στη Euroleague, αφού στο μέλλον κούπες πανηγύρισε και ο Ιτούδης με την ΤΣΣΚΑ. Το 2013 αναδείχθηκε και προπονητής της σεζόν στη Euroleague για τα όσα έζησε με την ομάδα από τον Πειραιά, καθοδηγώντας τη μαεστρικά μέχρι τον τίτλο.

Το όμορφο ταξίδι με την Λοκομοτίβ Κουμπάν

Ξεχωριστή θέση στην προπονητική καριέρα του Έλληνα προπονητή έχει και η σπουδαία πορεία με την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Μπαρτζώκας έδειξε την εξαιρετική δουλειά του και στη Ρωσία, καταφέρνοντας να πετάξει εκτός Final 4 την Μπαρτσελόνα μετά από μια φοβερή σειρά που χρειάστηκε πέντε ματς για να κρίνει την πρόκριση.

Μια πρόκριση που λίγοι περίμεναν στην αρχή της σεζόν. Όμως ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του το πίστεψαν και έκλεισαν θέση για το Final 4 της Γερμανίας, εκεί όπου αντίπαλος στα ημιτελικά ήταν η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη. Η Λόκο δεν τα κατάφερε, ωστόσο το πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της.

Στον ημιτελικό ηττήθηκε με 88-81. Κυνηγούσε σε όλη τη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου και πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή. Ο Τζάνινγκ μείωσε σε 86-81 στα 12 δευτερόλεπτα, αλλά οι βολές του Ντε Κολό κλείδωσε την πρόκριση της ΤΣΣΚΑ. Ο Γάλλος τελείωσε το ματς με 30άρα, ενώ οι 26 του Ντιλέινι δεν είχαν αντίκρισμα για τους Ρώσους. Πάντως στον μικρό τελικό η Λόκο τα κατάφερε. Νίκησε με 85-75 τη Λαμποράλ Κούτσα, με τους Ντιλέινι και Μπρόκχοφ να έχουν από 21 πόντους και έτσι πήραν την τρίτη θέση στη Euroleague, oλοκληρώνοντας μια υπέροχη χρονιά, γεμάτη υπερβάσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.