Αμπάλντε στο Gazzetta: «Ο Λάσο είναι ο ηγέτης μας, είναι όνειρο που βρίσκομαι εδώ»!

Αμπάλντε στο Gazzetta: «Ο Λάσο είναι ο ηγέτης μας, είναι όνειρο που βρίσκομαι εδώ»!

Αμπάλντε στο Gazzetta: «Ο Λάσο είναι ο ηγέτης μας, είναι όνειρο που βρίσκομαι εδώ»!
H Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει στο Final 4 για έβδομη φορά τα τελευταία 10 χρόνια και ο Αλμπέρτο Αμπάλντε μιλάει στο Gazzetta για τη μεγάλη κρίση που ξεπέρασε η «Βασίλισσα» και τον Πάμπλο Λάσο που κράτησε την ομάδα ενωμένη στα δύσκολα.

Ακόμη και αν η ιστορία έχει γράψει πια πως η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα στη διάρκεια της σεζόν, εντούτοις η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έγινε η πρώτη χρονικά που προκρίθηκε στο Final 4 της EuroLeague, κάνοντας sweep στη σειρά με τη Μακάμπι. Κι όλα αυτά μολονότι πέτυχε μόλις τέσσερις νίκες στη regular season από τον Φεβρουάριο και μετά με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τέταρτη θέση της κατάταξης ενώ η Marca υποστήριξε πως ο Πάμπλο Λάσο βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εξηγώντας πως εντός του οργανισμού υπάρχουν φωνές εναντίον του Βάσκου κόουτς. Σε κάθε περίπτωση, ο Λάσο οδήγησε εκ του ασφαλούς τη Ρεάλ στο Final 4 και ο Αλμπέρτο Αμπάλντε περιγράφει στο Gazzetta τον οδηγό... επιβίωσης της «Βασίλισσας» που θέλει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Θεωρείς πως η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε απαντήσεις σε όλους όσοι βιάστηκαν να την ξεγράψουν; Η πρόκριση στο Final 4 ήταν η απάντησή σας σε εκείνους που αμφέβαλαν για τις δυνατότητές σας;
«Στο τέλος της ημέρας, σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας. Δεν μας άξιζε ό,τι συνέβη το προηγούμενο διάστημα! Η Ρεάλ είχε μπει σε μια άσχημη κατάσταση, μετρούσαμε συνεχόμενες ήττες και έπρεπε να επιστρέψουμε. Είμαστε μεγάλη ομάδα και αξίζαμε την πρόκριση στο Final 4. Η σεζόν είναι μεγάλη και υπάρχουν πολλές στιγμές, καλές και κακές. Η χρονιά άρχισε με τον καλύτερο τρόπο όμως δεν συνεχίστηκε έτσι... Τις τελευταίες εβδομάδες ήμασταν πιο ενωμένοι από ποτέ! Κάναμε μια καλή σειρά playoffs κόντρα στη Μακάμπι και τελικά θα παίξουμε στο Final 4. Εκεί, δηλαδή που θέλαμε να βρισκόμαστε».

Πως εξηγείς ό,τι συνέβη φέτος με τη Ρεάλ; Μια ομάδα που είχε ρεκόρ 38-6 σε όλες τις διοργανώσεις ως τις 6 Φεβρουαρίου και ακολούθως δέχτηκε τρομερή κριτική ωστόσο προκρίθηκε στο Final 4 με sweep.
«Η σεζόν είναι πραγματικά μεγάλη και μολονότι δεν έχουμε συνηθίσει, είχαμε πολλά άσχημα αποτελέσματα, για διαφορετικούς λόγους. Η Ρεάλ κλονίστηκε όμως το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι πως ξέραμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να γυρίσουμε την κατάσταση. Πλέον νιώθουμε καλά, είμαστε η ομάδα που θέλουμε να είμαστε, είμαστε σταθεροί και κυρίως, πετύχαμε τον μεγάλο στόχο. Το Final 4 είναι μια διαφορετική κατάσταση και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτά που έχουμε μπροστά μας»!

Σε κάθε περίπτωση, περίμενες το 3-0 κόντρα στη Μακάμπι; Ότι δηλαδή η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο Final 4 βάζοντας στην άκρη όλα τα προβλήματα;
«Μολονότι η ιστορία έγραψε πως η Ρεάλ προκρίθηκε με sweep, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Έγιναν τρία πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο με ποιοτικούς παίκτες. Κάναμε καλή δουλειά στην έδρα μας κι έπειτα πήγαμε στο Τελ Αβίβ, σε ένα γήπεδο όπου όλος ο κόσμος ήταν εναντίον μας, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε τίποτα να χάσει. Τελικά, κάναμε το sweep σε μια πολύ απαιτητική σειρά playoffs. Πλέον έχουμε μπροστά μας το Final 4 και σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό».

Υπήρχαν στιγμές μέσα στη σεζόν που νιώσατε τρομερή πίεση; Για παράδειγμα, μετά τις ήττες στο Βελιγράδι και το Κάουνας; Πως σας κράτησε ενωμένους ο κόουτς Λάσο;
«Ο Πάμπλο είναι ο ηγέτης μας! Μας βοήθησε να μείνουμε πνευματικά ήρεμοι. Στις εβδομάδες της κρίσης, ο Πάμπλο και οι παίκτες ήταν πιο ενωμένοι από κάθε άλλη φορά! Ξέραμε πως η κατάσταση ήταν εξαιρετικά άβολη, δεν νιώθαμε καλά και τα αποτελέσματα ήταν άσχημα όμως έπρεπε να μην πανικοβληθούμε. Έπρεπε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σαν ομάδα μέρα με τη μέρα, προπόνηση με προπόνηση. Εκείνες οι άσχημες στιγμές ήταν "κλειδί" για τα κρίσιμα ματς που ακολούθησαν. Είμαστε τρομερά φιλόδοξοι κι έχουμε τεράστιο κίνητρο».

Η Μπαρτσελόνα μετράει 9 νίκες στα 12 ματς με τη Ρεάλ τον τελευταίο 1.5 χρόνο. Είναι κάτι που σκέφτεστε; Τι πρέπει να κάνετε στον ημιτελικό;
«Έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές και η αλήθεια είναι ότι δεν τα πάμε καλά το τελευταίο διάστημα. Τα τελευταία δυο ματς στον τελικό του Copa del Rey και στο πρωτάθλημα ήταν πολύ κλειστά και κρίθηκαν στις τελευταίες φάσεις. Σίγουροι κι εκείνοι θα κάνουν κάποιες αλλαγές. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Είναι ξεκάθαρο, ένα Clásico είναι πάντα ένα σκληρό παιχνίδι και στον ημιτελικό της EuroLeague, ακόμη περισσότερο».

Που κρίνονται τα ματς μεταξύ δυο ομάδων που ξέρουν καλά η μια την άλλη;
«Στις λεπτομέρειες. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, κυρίως όμως η κατάσταση που θα βρεθεί κάθε ομάδα εκείνη την ημέρα. Οι μικρές λεπτομέρειες, κάποιες ενέργειες... Από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ώστε να ισορροπήσουμε την κατάσταση».

Προσωπικά, πως περιμένεις αυτό το Final 4;
«Με μεγάλο ενθουσιασμό! Για μένα, είναι όνειρο που βρίσκομαι εδώ. Έχω ονειρευτεί πολλές φορές να κερδίσω την EuroLeague και τώρα έχω μπροστά μου την ευκαιρία. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που πρέπει να απολαύσεις παρά την ένταση και την πίεση. Πρέπει να τις απολαύσεις γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθείς ξανά σε αυτή την κατάσταση. Οφείλεις, λοιπόν να εκτιμήσεις την ευκαιρία και να την απολαύσεις»!

Πως βλέπεις τον δεύτερο ημιτελικό; Ο Ολυμπιακός θα έχει περισσότερος από 6.000 οπαδούς του κόντρα στην Εφές που θέλει να κάνει το repeat.
«Είναι επίσης ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρόκειται για δυο σπουδαίες ομάδες που δίκαια βρίσκονται στο Final 4. Ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαία σεζόν, η Εφές άρχισε άσχημα όμως παραμένει εξαιρετική ομάδα, είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και έχει σπουδαίους παίκτες. Νομίζω πως θα γίνει ένα "κλειστό" ματς που επίσης θα κριθεί στις λεπτομέρειες».