Ιτούδης: Όλη η αλήθεια για το μέλλον του και το ενδιαφέρον της Φενέρ

Ιτούδης: Όλη η αλήθεια για το μέλλον του και το ενδιαφέρον της Φενέρ
Το Gazzetta ρίχνει φως στις σημαντικές λεπτομέρειες που θα καθορίσουν τον πάγκο στον οποίο θα καθίσει στη νέα σεζόν ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Το πολύ σοβαρό μπάσιμο των Τούρκων, οι στενοί δεσμοί συνεργασίας και φιλίας με την ΤΣΣΚΑ και η παράμετρος της συμμετοχής της στην Euroleague της νέας σεζόν.

Ότι ο Δημήτρης Ιτούδης είναι εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων τεχνικών και ο πιο επιτυχημένος (2 φορές πρωταθλητής Ευρώπης) της κορυφαίας σχολής των Ελλήνων προπονητών, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Γι’ αυτό, άλλωστε, η πρόσληψή του στην θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, θεωρήθηκε τεράστια επιτυχία για την διοίκηση της ΕΟΚ. Το ίδιο αναμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, από την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (την οδήγησε στην κατάκτηση της Euroleague του 2017 και στην παρουσία σε πέντε συνεχόμενα Final 4) και μετά, η Φενερμπαχτσέ προσπαθεί να ανακτήσει την χαμένη της αίγλη και να βρει τον άνθρωπο που θα την επαναφέρει στην «ελίτ» της Ευρώπης.

Απ’ αυτή την άποψη, λοιπόν, η έντονη επιθυμία της να συνεργαστεί με τον 51χρονο Έλληνα προπονητή, είναι δεδομένη και μάλιστα έχει μετουσιωθεί σε φιλολογική επαφή με τον εκπρόσωπό του. Οι Τούρκοι μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν αισθητά το budget τους και να προσφέρουν στον έμπειρο προπονητή από την Ημαθία, όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να επιστρέψουν στο status που βρίσκονταν μέχρι και το 2019. Ωστόσο, από το έντονο ενδιαφέρον και τις διερευνητικές συζητήσεις (στις οποίες είναι λογικό να υπάρχει καλό κλίμα και ευθυγράμμιση υπό αίρεση), έως την οριστική συμφωνία απέχουμε τουλάχιστον ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, με φόντο το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

λ

Ως γνωστόν, ο Ιτούδης βρίσκεται στην Μόσχα από το 2014 και έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2023, κάτι που σημαίνει ότι είναι ο μακροβιότερος ξένος προπονητής στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ. Οι δεσμοί φιλίας, αλληλοεκτίμησης και σεβασμού που τον συνδέουν με την διοίκηση της ρωσικής ομάδας, είναι πάνω από τα συμβόλαια και τα χρήματα και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από την στάση που κράτησαν, υπό δύσκολες συνθήκες (η Ρωσία βρίσκεται σε διεθνή αποκλεισμό) οι 8 φορές πρωταθλητές Ευρώπης μπροστά στην επιθυμία του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ανδρών. Απ’ αυτή, λοιπόν, την άποψη το ενδιαφέρον και η πρόταση της Φενερμπαχτσέ θα μπουν στην πρώτη γραμμή της αξιολόγησης του Έλληνα προπονητή, μετά το τέλος της σεζόν και αφότου έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της συμμετοχής της ΤΣΣΚΑ στην Euroleague της νέας σεζόν (για την ώρα το έδαφος δεν φαίνεται πρόσφορο).

Συν τοις άλλοις, η Φενερμπαχτσέ έχει συμβόλαιο και για του χρόνου με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, το οποίο βέβαια μπορεί να λυθεί με μεγαλύτερη ευκολία, αν κι εφόσον ο Σέρβος coach δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Εν κατακλείδι και καπνός υπάρχει και η φωτιά μπορεί να σιγοκαίει, ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος μέχρι οι δύο πλευρές να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να προσχωρήσουν σε «γάμο».