Ολυμπιακός - Μονακό: Η εμπειρία των Πειραιωτών σε Game 5 και ο... άχαστος Παπανικολάου (vids)

Νίκος Καρφής
Ολυμπιακός - Μονακό: Η εμπειρία των Πειραιωτών σε Game 5 και ο... άχαστος Παπανικολάου (vids)
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μονακό στο Game 5 (21:30, ΝS 4 και live στο Gazzetta) των playoffs της Euroleague και το Gazzetta στέκεται στις συμμετοχές παικτών και προπονητών των δύο ομάδων σε πέμπτα παιχνίδια σειράς της διοργάνωσης.

Η μεγάλη μέρα για τον Ολυμπιακό και τη Μονακό έφτασε. Πειραιώτες και Μονεγάσκοι κοντράρονται στο ΣΕΦ (21:30) στο Game 5 των playoffs με μοναδικό στόχο την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο break στο τρίτο ματς της σειράς στο Πριγκιπάτο, ωστόσο το σύνολο του Ομπράντοβιτς έμεινε... ζωντανό για την πρόκριση μετά τη νίκη στο Game 4 χάρη στο καλάθι του Μπέικον.

Οι δύο μονομάχοι διαθέτουν παίκτες με εμπειρία από Game 5 των playoffs της Euroleague και αυτό μπορεί να παίξει ρόλο κατά τη διάρκεια του ματς. Όσον αφορά τους δύο προπονητές, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τρεις παρουσίες σε πέμπτο ματς playoffs, μετρώντας δύο προκρίσεις και έναν αποκλεισμό, ενώ ο Σάσα Ομπράντοβιτς θα ζήσει την ατμόσφαιρα πέμπτου ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του. Το Gazzetta παρουσίαζει τις συμμετοχές των παικτών και των προπονητών σε Game 5.

κ

Οι συμμετοχές παικτών και προπονητών των δύο ομάδων σε Game 5

Σλουκας (δύο συμμετοχές σε Game 5, μία πρόκριση)

O γκαρντ των Πειραιωτών είχε 3 πόντους στην πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Εφές το 2013 στο Game 5, σε μια σεζόν που οι ερυθρόλευκοι στο τέλος του δρόμου, πανηγύρισαν τη δεύτερη σερί κατάκτηση της Euroleague. Οι Πειραιώτες δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Ρεάλ στο Game 5 της Μαδρίτης του 2014 με σκορ 83-69, όπου ο Σλούκι Λουκ είχε 3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ στην άνετη επικράτηση των Μαδριλένων.

Πρίντεζης (τρεις συμμετοχές σε Game 5, δύο προκρίσεις)

Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν καθοριστικός στην πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 το 2013. Στο Game 5 με την Εφές στα playοffs είχε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ είχε και ένα σημαντικό τρίποντο για το 71-67, τρία λεπτά πριν το τέλος, όπου οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν με 15 πόντους (21-36) στο 15'. Πιο... ήσυχος με 4 πόντους και με 2 ριμπάουντ ήταν στην ήττα-αποκλεισμό από τη Ρεάλ το 2014. Τέλος στο Game 5 του 2017 κόντρα στην Εφές, βοήθησε πολύ με 14 πόντους και 2 ριμπάουντ στη νίκη του Ολυμπιακού με 87-78.

οιοιο

Παπανικολάου: (δύο συμμετοχές σε Game 5, δύο προκρίσεις)

O Kώστας Παπανικολάου έχει το απόλυτο των νικών σε Game 5, αφού μέτρησε 8 πόντους με 4 ασίστ στην πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Εφές το 2013 μέσα στο ΣΕΦ. Το 2017 έπαιξε και πάλι κόντρα στους Τούρκους σε Game 5. Είχε 8 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, όντας για άλλη μια φορά πολύτιμος στην επιθετική και αμυντική λειτουργεία της ομάδας του. O Παπ θα προσπαθήσει να κρατήσει το σερί του και στην αποψινή μεγάλη μάχη.

Μπαρτζώκας (τρεις παρουσίες σε Game 5, δύο προκρίσεις)

Ο Έλληνας προπονητής καθόταν στον πάγκο των Πειραιωτών τη σεζόν 2013-14, τότε που η σειρά με την Ρεάλ πήγε σε Game 5. Εκεί οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 83-69 και ο Μπαρτζώκας έζησε την πρώτη του ήττα σε Game 5 της postseason. To 2016 ήταν προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν, οδηγώντας τη στο Final 4. Στο Game 5 κόντρα στη Μπαρτσελόνα, η ρωσική ομάδα επικράτησε με 81-67 με τους 16 πόντους και τα 12 ριμπάουντ του Σίνγκλετον, και έτσι ο Έλληνας τεχνικός έκανε το 1-1 στα Game 5 που έχει δώσει στην καριέρα του στη Euroleague σαν προπονητής. Για τον Μπαρτζώκα όλα ξεκίνησαν στα Game 5, το 2013, όταν ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση επί της Εφές μέσα στο ΣΕΦ.

Tόμας (μία συμμετοχή σε Game 5, ένας αποκλεισμός)

Ο Ουίλ Τόμας είναι ο μοναδικός παίκτης της Μονακό που έχει πατήσει παρκέ σε Game 5 των playoffs της Euroleague. Πέρυσι η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ οδήγησε τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα σε πέμπτο ματς. Εκεί όμως οι Καταλανοί έφτασαν σε άνετη επικράτηση με 79-53. Ο Τόμας είχε 7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, αλλά οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τη Μπάρτσα στο πέμπτο ματς.

@Photo credits: INTIME