Πιτίνο στο Gazzetta: «Ο Σίβα είναι αληθινός point-guard!»

Πιτίνο στο Gazzetta: «Ο Σίβα είναι αληθινός point-guard!»

Πιτίνο στο Gazzetta: «Ο Σίβα είναι αληθινός point-guard!»
O Hall of Famer προπονητής του κολεγιακού μπάσκετ και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός σχολιάζει στο Gazzetta τον 30χρονο νεοπαποκτηθέντα Αμερικανό playmaker των «πρασίνων», με τον οποίο κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα στο Λούιβιλ. «Κανείς δεν με ρώτησε από το staff του Παναθηναϊκού, αλλά ο coach Βόβορας ήξερε την άποψή μου!».

H παρουσία του στην πεντάδα των Κάρντιναλς, στο τελευταίο πρωτάθλημα του Ρίκ Πιτίνο (2013), έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την επιλογή του στο νο56 του draft εκείνης της χρονιάς από τους Πίστονς. Από τους βασικούς παίκτες της τελευταίας πολύ σπουδαίας ομάδας του Λουίβιλ, όμως, μόνο ο Σενεγαλέζος σέντερ, Γκόργκι Ντιένγκ, μακροημέρευσε στο ΝΒΑ (έπαιξε σε Μινεσότα, Μέμφις, Σαν Αντόνιο και φέτος αγωνίζεται στην Ατλάντα).

Κάπως έτσι, λοιπόν, μετά από μία αδιάφορη rookie σεζόν στο Ντιτρόιτ (μ.ο. 2,3π. & 1,4ασ. σε 24αγ.) και δύο στην G-League (στους Φορτ Ουέιν Μαντ Αντς και στους Έρι Μπέϊ Χοκς), μοιραία ο γεννημένος στο Σιάτλ, βραχύσωμος point-guard πέρασε τον Ατλαντικό, στέριωσε στην Ευρώπη και πλέον ανήκει στην «πράσινη» οικογένεια.

Στα δύο χρόνια που πέρασε στην Euroleague (2019-2021) με την φανέλα της Άλμπα, αντιμετώπισε ισάριθμες φορές τον Παναθηναϊκό, αλλά καμία τον πρώην προπονητή και μέντορά του. Και αυτό γιατί στην πρώτη του σεζόν (2019-2020), ο επαναληπτικός αγώνας του Βερολίνου δεν έγινε ποτέ λόγω της διακοπής της διοργάνωσης (ελέω πανδημίας), ενώ στην 2η χρονιά του (2020-2021) ο 69χρονος προπονητής είχε επιστρέψει στην Αμερική και είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αϊόνα.

Στον αγώνα του ΟΑΚΑ (ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 92-69), ωστόσο, στον πάγκο του καθόταν και τότε ο Γιώργος Βόβορας που τον είχε δει να πραγματοποιεί μία πολύ καλή εμφάνιση (11π., 3ρ. & 6ασ. με 3/4 σουτ & 3/4 βολ. σε 20'). Έκτοτε, μάλιστα, ο Πέιτον Σίβα μπήκε στις λίστες του πρώην τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Νίκου Παππά και το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε μόλις έγινε γνωστό ότι την δεδομένη χρονική στιγμή, ήταν διαθέσιμος.

«Τον αγαπάω σαν παιδί μου, τον Πέιτον!», είπε στο Gazzetta ο Ρικ Πιτίνο από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής στο Μαϊάμι, όπου ξεκουράζεται μετά το τέλος της κολεγιακής σεζόν με τους Γκάελς και συνέχισε: «Είναι αδιαμφισβήτητα ο άνθρωπός μου. Έχει εξαιρετικό IQ και είναι ο τύπος του point-guard που συνεννοείται με κλειστά μάτια με τον προπονητή. Είχαμε μιλήσει με τον Γιώργο (σ.σ.: Βόβορα) στο παρελθόν γι' αυτόν και ήξερε καλά την άποψή μου. Ίσως και γι' αυτό να μην επικοινώνησε εκ νέου μαζί μου, μετά το τελευταίο τηλεφώνημα που μου έκανε για να μου πει τα ευχάριστα νέα. Χάρηκα πολύ για την δεύτερη ευκαιρία που πήρε στον Παναθηναϊκό, γιατί είναι πολύ καταρτισμένος και του αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.», σχολίασε ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» για τον ανυπόμονο να πατήσει παρκέ, Πέιτον Σίβα.

Τον ρωτήσαμε την άποψή του για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και ο προπονητής-θρύλος του NCAA, υπερθεματίζει σχετικά με το αν ο πρώην παίκτης των Νιού Ζίλαντ Μπρέϊκερς, μπορεί να δώσει τη λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πρωταθλητές στην δημιουργία.

«Tο μόνο για το οποίο μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι πρόκειται για αληθινό point-guard. Γρήγορος με την μπάλα στα χέρια, αθλητικός και με την πάσα να αποτελεί την πρώτη του επιλογή. Όμως, έχω πολλά χρόνια να τον δω να παίζει. Αν ταιριάξει με την ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει χρήσιμη προσθήκη. Εξαιρετικός χαρακτήρας και φυσικά ο μόνος παίκτης μαζί με τον Πάτρικ Γιούιν, που έχει αναδειχθεί MVP στην περιφέρεια Big East για δύο συνεχόμενα χρόνια!», κατέληξε ο Ρικ Πιτίνο, χωρίς να κρύψει την έκπληξή του για τις ραγδαίες τελευταίες εξελίξεις και τις μαζικές εκκαθαρίσεις στον Παναθηναϊκό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.