Ρεάλ - Μακάμπι 95-66: Ο Γιουλ τους κέρασε... μανταρινάδα και ετοιμάζεται για Βελιγράδι (vid)

Ρεάλ - Μακάμπι 95-66: Ο Γιουλ τους κέρασε... μανταρινάδα και ετοιμάζεται για Βελιγράδι (vid)
Η Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίστηκε ξανά την έδρα της και έγραψε το 2-0 απέναντι στη Μακάμπι με σκορ 95-66 και μπροστάρη τον Γιουλ που μοίραζε τρίποντα και συμπαραστάτες τους Γιαμπουσέλε και Πουαριέ! Μία νίκη στο Ισραήλ θα στείλει τους Μαδριλένους στο Βελιγράδι.

Η αρμάδα του Πάμπλο Λάσο υπερασπίστηκε στο απόλυτο το Wizink Center κόντρα στην «ομάδα του λαού» με το τελικό σκορ 95-66 να της δίνει προβάδισμα με 2-0 στη σειρά. Πλέον ταξιδεύει στο Ισραήλ για να πάρει μία νίκη που θα της δώσει το εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Όπλο για ακόμη μία φορά ήταν η ευστοχία από το τρίποντο, με τον Γιουλ να είναι πρώτος... στον χορό, αφού ολοκλήρωσε το ματς με 5/9 από την περιφέρεια! Ένα ξέσπασμά του στο πρώτο δεκάλεπτο με 3 σερί σουτ από τα 6.75μ. ή όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, 3 σερί μανταρίνια, έδωσαν αέρα στους Ισπανούς, ενώ ταυτόχρονα η Μακάμπι δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση.

O αγώνας

Ο ρυθμός ήταν ξέφρενος στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να βρίσκουν εύκολα τον στόχο προς το καλάθι και το σκορ να γίνεται 10-10 στο 3'. Λίγο αργότερα, το 16-10 που διαμορφώθηκε από τον Γιαμπουσέλε, μετατράπηκε γρήγορα σε 16-18 μετά από ένα σερί που έτρεξε η Μακάμπι. Σερί στο οποίο απάντησε η Ρεάλ με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ (22-18) με τις μάχες να μεταφέρονται κοντά στο καλάθι με Ζίζιτς από την μία και Πουαριέ από την άλλη. Μέχρι να αναλάβει δράση ο Γιουλ που με τρία συνεχόμενα, κατά κόσμον, «μανταρίνια» για να εκτοξεύσει τη διαφορά στο 35-24. Το buzzer beater του Τόμας «έκλεισε» το δεκάλεπτο στο 35-26 την ώρα που οι Μαδριλένοι είχαν καταγράψει 6/12 τρίποντα και οι φιλοξενούμενοι 3/5.

Η δεύτερη περίοδος για την Μακάμπι ήταν και μαρτυρική. Με το ξεκίνημά της η Ρεάλ έβρισκε και προσέθετε και άλλα άτομα στην εξίσωση του σκοραρίσματος, με την επίθεση της Μακάμπι να κρατιέται αποκλειστικά από τον Ουίλιαμς που είχε βάλει τους 7 πόντους των Ισραηλινών μέχρι και το 14' (45-33). Ο Πουαριέ σε εκείνο το διάστημα είχε εξελιχθεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή της ρακέτας και βοηθούσε με την παρουσία του τη «βασίλισσα» να ανεβάζει όλο και περισσότερο τις τιμές της διαφοράς που έφτασε μέχρι και τους 20 πόντους από τα δικά του χέρια (54-34). Το ημίχρονο τους βρήκε με το σκορ στο 56-37 και την γηπεδούχο να δείχνει πως έχει το απόλυτο momentum.

Γιαμπουσέλε, Ταβάρες και Χάνγκα άνοιξαν τον λογαριασμό στο τρίτο δεκάλεπτο με τον σέντερ των Μαδριλένων να είναι εξαιρετικά δραστήριος και στις δύο πλευρές. Το σύνολο του Εβέν αναγκάστηκε να κυνηγάει διαφορά 25 πόντων (62-37) μετά από δυόμιση λεπτά στο δεύτερο μέρος. Όσες φορές επιχείρησαν οι Ισραηλινοί να μειώσουν και να βρεθούν ξανά σε τροχιά διεκδίκησης του ματς, η Ρεάλ είχε τις απαντήσεις με αποτέλεσμα να κρατάνε τα ηνία του αγώνα. Και αυτό βρήκε ουσία μέσα από τα τρίποντα των Γιαμπουσέλε και Γιουλ στο τέλος της περιόδου που έστελναν τις δύο ομάδες με το 74-48 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Γιουλ ευστοχούσε ξανά από τα 6.75μ. για να γράψει την μεγαλύτερη διαφορά στο +29 και το 77-48 σκορπίζοντας ουσιαστικά τις ελπίδες της Μακάμπι σε ολόκληρο το Wizink Center. To σκηνικό δεν θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί σε ένα παιχνίδι όπου η Ρεάλ κυριαρχούσε στο παρκέ. Ο Τόμας σκόραρε 5 συνεχόμενους πόντους... της τιμής για την Μακάμπι και το 83-57, με το μυαλό να πηγαίνει ήδη στο Ισραήλ.

Τα δεκάλεπτα: 35-26, 56-37, 74-48, 95-66

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ξέσπασμα του Σέρχιο Γιουλ στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου μέτρησε 3 σερί τρίποντα και εκτόξευσε την διαφορά με το σκορ να είναι στο 35-26. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Μακάμπι δεν βρήκε το... αντίδοτο και υποχρεώθηκε σε μία πολύ βαριά ήττα.

Ο MVP: Ο Σέρχιο Γιουλ που αγωνίστηκε 19:34 και σκόραρε 17 πόντους με 5/9 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Καθόλου αφανείς αλλά απόλυτοι συμπαραστάτες! Ο Πουαριέ ήταν «διπλός» και είχε 16 πόντους με 10 ριμπάουντ, την ώρα που ο Γιαμπουσέλε προσέθεσε άλλους 16.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σκότι Ουίλμπεκιν και Τζέιμς Νάναλι δεν έδωσαν σε καμία περίπτωση τις βοήθειες που χρειαζόταν η ομάδα τους για το break.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 3/3 τρίποντα από τον Γιουλ που έδωσαν το... έναυσμα στην Ρεάλ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 41 ριμπάουντ της Ρεάλ έναντι 30 της Μακάμπι, οι Ισραηλινοί είχαν 11 ασίστ για 16 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ρεάλ είναι η μόνη ομάδα στα playoffs που έχει πάρει το απόλυτο προβάδισμα μετά από 2 games και βγάζει από πάνω της τις.. σκιές που είχε βάλει μόνη της λίγο πριν το τέλος της Regular Season. Το άγχος τώρα μεταφέρεται στη Μακάμπι καθώς η εικόνα της σήμερα δεν θα μπορούσε να... σταθεί στο Ισραήλ.

ο

[

Η σειρά

Ρεάλ - Μακάμπι 2-0

Game 1: Ρεάλ - Μακάμπι 84-74
Game 2: Ρεάλ – Μακάμπι 95-66
Game 3: Μακάμπι – Ρεάλ (26/4)
Game 4: Μακάμπι – Ρεάλ (28/4, αν χρειαστεί)
Game 5: Ρεάλ – Μακαμπι (αν χρειαστεί)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.