Αταμάν: «Θα είμαι στον πάγκο της Τουρκίας αν την ίδια μέρα παίζει η Εφές»

Αταμάν: «Θα είμαι στον πάγκο της Τουρκίας αν την ίδια μέρα παίζει η Εφές»
Ο Εργκίν Αταμάν παρουσιάστηκε επισήμως ως νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας, τονίζοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η εθνική ομάδα είναι πάνω απ' όλα.

Ο Εργκίν Αταμάν ήλθε σε συμφωνία με την τουρκική Ομοσπονδία, αναλαμβάνοντας επισήμως την εθνική ομάδα έπειτα από την περίοδο 2014-16. Επί ημερών του, η Τουρκία κατέκτησε την όγδοη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και τη 14η θέση στο EuroBasket 2015.

Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει στο EuroBasket 2022 τις Γεωργία, Ισπανία, Ρωσία, Βέλγιο και Βουλγαρία στον όμιλο της Τιφλίδας ενώ έχει μπροστά της τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, αρχής γενομένης από το ματς με τη Λευκορωσία τις 30 Ιουνίου.

Μιλώντας στην εκπομπή beIN SPORTS, ο Αταμάν ρωτήθηκε για το πως θα πράξει εφόσον συμπίπτει μελλοντικά αγώνας της Εφές και της εθνικής την ίδια μέρα, τονίζοντας: «Νομίζω πως θα βρεθεί λύση. Πολλοί παίκτες θέλουν να παίξουν στην εθνική αλλά δεν μπορούν λόγω αυτής της κατάστασης. Αν πάντως δεν βρεθεί λύση, η εθνική Τουρκίας είναι πάνω απ' όλα! Θα παρουσιαστεί στο γήπεδο κανονικά με τον προπονητή της».