Ολυμπιακός: Πόσους αγώνες playoffs έχει δώσει ο κάθε παίκτης των «ερυθρολεύκων» (vids)

Ολυμπιακός: Πόσους αγώνες playoffs έχει δώσει ο κάθε παίκτης των «ερυθρολεύκων» (vids)

Ολυμπιακός: Πόσους αγώνες playoffs έχει δώσει ο κάθε παίκτης των «ερυθρολεύκων» (vids)
Ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν τις περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες των playoffs της Euroleague και ποιοι είναι... πρωτάρηδες; To Gazzetta παρουσιάζει πως έχει η κατάσταση σε ο,τι αφορά την εμπειρία των Πειραιωτών σε αναμετρήσεις της post-season, ενόψει των κρίσιμων «μονομαχιών» με τη Μονακό.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται αύριο (20/4) στη μάχη των playoffs, όταν και θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Μονακό για το Game 1 της σειράς, η οποία θα κρίνει ποια ομάδα θα πάει στο Final 4.

Το φαληρικό στάδιο θα είναι κατάμεστο, καθώς έχει ανακοινωθεί sold out, όπερ σημαίνει πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν μια έξτρα ώθηση στην προσπάθεια τους για το 1-0. Από την άλλη, θα έλεγε κανείς πως στο συγκεκριμένο - υψηλό - επίπεδο, οι αθλητές δεν μπορούν να επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα, θετικά ή αρνητικά. Όπως και να 'χει, η ουσία είναι πως οι Ερυθρόλευκοι είναι μια έμπειρη ομάδα που ξέρει πως να διαχειριστεί καταστάσεις.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν... τι εστί playoffs. Στο ρόστερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, υπάρχουν τόσο αυτοί που ξέρουν καλά την απαιτητική αυτή διαδικασία, όσο κι εκείνοι που θα κάνουν το ντεμπούτο τους.

Ξεχωρίζουν οι «παλιοσειρές»

Πρίντεζης, Σλούκας και Παπανικολάου είναι οι τρεις πιο παλιοί Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού, με την μεγαλύτερη προϋπηρεσία στο σύλλογο. Η συγκεκριμένη τριάδα έχει και την μεγαλύτερη εμπειρία από την διαδικασία των playoffs, έχοντας φάει τα συγκεκριμένα ματς υψηλών απαιτήσεων με... το κουτάλι, ιδίως από το 2011 κι ύστερα. Ο αρχηγός Πρίντεζης έχει όλες τις συμμετοχές του με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Σλούκας και Παπανικολάου έχουν παίξει, εκτός από τον ελληνικό σύλλογο, και με τις Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Εξάλλου, «γεύση» έχουν πάρει κατά το παρελθόν κι οι Ουόκαπ, Βεζένκοβ και Λούντζης. Ο Αμερικανός πλειμέικερ τη σεζόν 2018-19 με τη Ζάλγκιρις, ο Βούλγαρος φόργουορντ με την Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2015-16 κι ο Έλληνας γκαρντ με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2014-15.

  • Γιώργος Πρίντεζης 34
  • Κώστας Σλούκας 32
  • Κώστας Παπανικολάου 23
  • Τόμας Ουόκαπ 4
  • Σάσα Βεζένκοβ 3
  • Μιχάλης Λούντζης 2

Όσο για τον κόουτς του οικοδομήματος των Πειραιωτών, Γιώργο Μπαρτζώκα, μετρά 19 παρουσίες σε playoffs με Λοκομοτίβ Κουμπάν (5), Χίμκι (4) και φυσικά Ολυμπιακό (10).

Οι "rookies" των playoffs

Όπως είναι λογικό, υπάρχουν και οι... πρωτάρηδες στον Ολυμπιακό. Οι επτά παρακάτω παίκτες γνωρίζουν μεν τη Μονακό ως ομάδα, από τις δύο εφετινές αναμετρήσεις στο πλαίσιο της Regular Season, όμως στην καριέρα τους δεν έχουν φτάσει ποτέ ως τα playoffs.

  • Σακιέλ ΜακΚίσικ
  • Λιβιό Ζαν Σαρλ
  • Χασάν Μάρτιν
  • Μουστάφα Φαλ
  • Γιαννούλης Λαρεντζάκης
  • Κουίνσι Έισι
  • Τάιλερ Ντόρσεϊ

Συν φυσικά τους δύο νεαρούς του «ερυθρόλευκου» ρόστερ, οι οποίοι είναι κανονικά δηλωμένοι σ την Euroleague, Ζαίντ Μουόσα και Σωτήρη Οικονομόπουλο.

Βέβαια, οι δύο τελευταίοι, Έισι και Ντόρσεϊ, θα συμμετείχαν - πιθανότατα - στα playoffs της σεζόν 2019-20 με την Μακάμπι, αλλά τελικά η χρονιά διεκόπη οριστικά λόγω της πανδημίας.