Πρόεδρος Παρτιζάν: «Ο Ομπράντοβιτς ήταν εδώ στο πρώτο, τον θέλω και στο δέκατο» (vids)

Πρόεδρος Παρτιζάν: «Ο Ομπράντοβιτς ήταν εδώ στο πρώτο, τον θέλω και στο δέκατο» (vids)

Πρόεδρος Παρτιζάν: «Ο Ομπράντοβιτς ήταν εδώ στο πρώτο, τον θέλω και στο δέκατο» (vids)
Η Παρτιζάν γιόρτασε τη συμπλήρωσε 30 ετών από την κατάκτηση της EuroLeague στην Κωνσταντινούπολη, με εκείνο το σουτ της τελευταίας στιγμής από τα χέρια του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ήταν σχεδόν όλοι εκεί. Η Παρτιζάν γιορτάζει και η ομάδα του 1992 μαζεύτηκε για να θυμηθεί το ένδοξο παρελθόν. Και να ατενίσει το μέλλον της. Με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να ενώνει τις δύο τελείες.

Στις 16 Απριλίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θρίαμβο της Παρτιζάν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, με το τρίποντο της τελευταίας στιγμής από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να στερεί την κούπα από την Μπανταλόνα (71-70).

«Ξέρω ότι είναι εύκολη η συνεργασία με εμένα, μερικές φορές εκνευρίζομαι, αλλά τους εμπιστεύομαι με όλη μου την καρδιά», είπε ο Ομπράντοβιτς για τη φετινή ομάδα. Και συνέχισε: «Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε κάτι σημαντικό (σ.σ.: τα playoffs του EuroCup) και πάντα τους λέω να μην ξεχνούν ότι αγωνίζονται στην καλύτερη ομάδα του κόσμου».

Στη γιορτή ακούστηκε αρκετές φορές πως η Παρτιζάν είναι η μόνη ομάδα από τη Σερβία που έχει κερδίσει τη EuroLeague, με τον πρόεδρό της Οστόγια Μιχαίλοβιτς να εξηγεί: «Ο συνδετικός κρίκος σε αυτές τις τρεις δεκαετίες είναι ο Ζέλικο, κέρδισε το πρώτο τρόπαιο και τον θέλω εδώ για να πάρει το δέκατο».

Στην τελετή βρέθηκαν οι Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Ζόραν Στεφάνοβιτς, Νίκολα Λόντσαρ, Σλάβισα Κοπρίβιτσα και άλλοι. Ωστόσο, ο ήρωας εκείνης της βραδιάς, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς απουσίασε, λόγω υποχρεώσεων με τη Φενέρμπαχτσε.

@Photo credits: EuroLeague Head Coaches Board