Μπάγερν-Ερυθρός Αστέρας 82-57: Τον «κατάπιε» (vid)

Μπάγερν-Ερυθρός Αστέρας 82-57: Τον «κατάπιε» (vid)
Η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε (82-57) τον Ερυθρό Αστέρα και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε την συμμετοχή της στα Playoffs της Euroleague.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν απολαυστική από το 2ο δεκάλεπτο κι έπειτα σε αντίθεση με τον Ερυθρό Αστέρα ο οποίος κατέρρευσε με συνέπεια να αποκτήσει ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι. Κι έτσι η Μπάγερν Μονάχου πήρε το εισιτήριο για τα Playoffs της Euroleague με πειστική εμφάνιση και τελικό σκορ 82-57.

Ο αγώνας

Ο Ερυθρός Αστέρας βασίστηκε στα κέφια του Νέιτ Ουόλτερς στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς ο Αμερικανός έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, είχε την εκτελεστική υποστήριξη του Νίκολα Κάλινιτς, γι’ αυτό η ομάδα του προηγήθηκε με 2-9 (3’) διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου (15-18).

Η Μπάγερν Μονάχου προσπάθησε από την αρχή να περάσει την μπάλα στο καλάθι. Το σχέδιο δεν της βγήκε στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά είχε αποτέλεσμα στη δεύτερη. Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ (14π.) ήταν ο πρωταγωνιστής, βρήκε στηρίγματα στα πρόσωπα των Χάντερ-Χίλιαρντ και οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 19-7 σε έξι αγωνιστικά λεπτά φτάνοντας στο +9 (36-27, 17:30).

Η Μπάγερν έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο σε αντίθεση με τον Ερυθρό Αστέρα ο οποίος έκανε καταστροφικό δεκάλεπτο. Παίκτης κλειδί για τους γηπεδούχους ήταν ο Γιάραμαζ και σταδιακά η διαφορά πήρε αυξητικές τάσεις. Άρχισε με το το +13 (46-33) για να φθάσει στο +18 (58-40) περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σ’ ένα πάρτι δίχως τέλος για την Μπάγερν Μονάχου καθώς ο Ερυθρός Αστέρας ήταν σε καθεστώς αποσύνθεσης. (70-45, 34’). Και δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 42-33, 63-43, 82-57

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Μάλλον στην ενέργεια της Μπάγερν Μονάχου η οποία οδήγησε στην κυριαρχία της κάτω από τα καλάθια, σε συνδυασμό και με το ποσοστό (κοντά) στο 50% στο τρίποντο με το οποίο πορεύτηκε στο παιχνίδι.

Ο MVP: Με ακρίβεια στην εκτέλεση ο Όγκουστιν Ρούμπιτς ήταν ο καλύτερος για την Μπάγερν για να ακολουθήσει και η ηγετική παρουσία του Ντεσόν Τόμας στο 3ο δεκάλεπτο.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Όγκνιεν Γιάραμαζ άλλαξε το παιχνίδι στο 3ο δεκάλεπτο με τους πόντους και τη δημιουργία του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Βγάζοντας το πρώτο δεκάλεπτο, τίποτε δεν πήγε καλά για τον Ερυθρό Αστέρας. Από τους πρωταγωνιστές (Ουόλτερς, Κάλινιτς) έως και τους παγκίτες (Ουάιτ, Μίτροβιτς κ.α.).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάλλον η κατάρρευση του Ερυθρού Αστέρα σε αγώνα με έπαθλο μια θέση στα Playoffs.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το επιμέρους σκορ για την Μπάγερν στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο ήταν 48-25!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπάγερν ήταν πιο έτοιμη κι έμπειρη για παιχνίδι τέτοιας σημασίας. Από τις αρχές της δεύτερης περιόδου πάτησε γκάζι έχοντας ως όπλο τους πολλούς τρόπους εκτέλεσης και δεν κοίταξε πίσω. Αντιθέτως, ο Ερυθρός Αστέρας έχασε τις δομές του.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Ερυθρός Αστέρας είχε κερδίσει με 81-78 αλλά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί αυτή τη διαφορά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.