Μπασκόνια-Ζάλγκιρις 96-79: Εντυπωσιακή η αυλαία των Βάσκων στην EuroLeague (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Μπασκόνια-Ζάλγκιρις 96-79: Εντυπωσιακή η αυλαία των Βάσκων στην EuroLeague (vid)
Σ' ένα άνευ βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι, η Μπασκόνια κυριάρχησε απέναντι στην Ζάλγκιρις και έριξε με τον καλύτερο τρόπο τους τίτλους... τέλους στην φετινή EuroLeague (96-79).

Χωρίς άγχος και παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ, η Μπασκόνια επικράτησε της Ζάλγκιρις Κάουνας στο τελευταίο παιχνίδι της για την regular season.

Οι Βάσκοι μετέτρεψαν το παιχνίδι σε πραγματικό... showtime προσφέροντας πλούσιο θέαμα και... πολλά εύστοχα σουτ έχοντας στο σύνολο 25/39 δίποντα, 9/20 τρίποντα και 29 ασίστ!

Οι άμυνες ήταν... αρκετά χαλαρές, με την λιθουανική ομάδα να τερματίζει τελευταία στην κατάταξη.

Το ματς

Κάτι παραπάνω από ονειρικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για την Μπασκόνια. Με ρεσιτάλ ευστοχίας και τρίποντη «ραψωδία», όχι μόνο υπέβαλλε τον ρυθμό της αλλά έδωσε και... παράσταση νίκης! To 35-15 της πρώτης περιόδου «μιλάει» από μόνο του. Οι Πίτερς και Φοντέκιο ήταν εκείνοι που είχαν δώσει το σύνθημα για το άνοιγμα της «ψαλίδας». Στο 6' το σκορ ήταν ήδη 17-4 για λογαριασμό των Βάσκων οι οποίοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +20 (30-10) ένα λεπτό πριν από το τέλος του δεκαλέπτου. Στη συνέχεια η Ζάλγκιρις προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι ωστόσο η ζημιά είχε... ήδη γίνει για τους Λιθουανούς.

Η διαφορά είχε φτάσει και στο +30 για την Μπασκόνια (52-22) στο 14', δείγμα και της απόλυτης κυριαρχίας των Ισπανών στην «Fernando Buesa Arena». Από εκείνο το σημείο και μετά ήρθε η απόλυτη χαλάρωση των γηπεδούχων, κάτι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Λιθουανοί οι οποίοι πραγματοποίησαν επιμέρους 18-5 και «έκλεισαν» την διαφορά στους 17 πόντους (57-40) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Βέβαια ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά που ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο να καλυφθεί.

Και πράγματι. Η Μπασκόνια έκανε συντήρηση δυνάμεων και χωρίς να ανεβάσει στροφές διατηρούσε τον δείκτη του σκορ κοντά στους 20 πόντους (65-45 στο 24' και 73-50 στο 26'). Στην εξίσωση των Βάσκων είχε μπει και ο Κοστέλο, όπως επίσης και ο Ένοχ. Φυσικά όλο το υπόλοιπο ματς ήταν απλά και μόνο μια... τυπική διαδικασία, με τους Βάσκους να ρίχνουν με εντυπωσιακό τρόπο την αυλαία της φετινής παρουσίας τους στην EuroLeague.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν η Μπασκόνια πραγματοποίησε επιμέρους 35-15.

MVP: Κανείς δεν υστέρησε από την Μπασκόνια, αλλά οι Ένοχ (18π., 6ριμπ.) και Γκεντράιτις (17π., 4/4τρ.) ξεχώρισαν λίγο περισσότερο.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Οι Φοντέκιο και Πίτερς ήταν εκείνοι που έδωσαν στην αρχή το έναυσμα για το ξέσπασμα των Βάσκων.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν βοήθησαν καθόλου οι Ουλάνοβας και Ουέμπστερ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στα μέσα της 3ης περιόδου οι Βάσκοι είχαν 10/11 δίποντα και 6/7 τρίποντα (!!) ενώ έκλεισαν το ματς με 29 ασίστ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ματς χωρίς καμία ουσία. Ούτε για τη Μπασκόνια αλλά ούτε και για την Ζάλγκιρις. Οπότε ήταν λογικό και επόμενο οι άμυνες να ήταν χαλαρές και το μπάσκετ πολύ πιο ελεύθερο.

Τα δεκάλεπτα: 35-15, 57-40, 77-50, 96-79

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.