Μήτογλου: Η τιμωρία για το ντόπινγκ και δύσκολα να παίξει στο Eurobasket 2022

Μήτογλου: Η τιμωρία για το ντόπινγκ και δύσκολα να παίξει στο Eurobasket 2022
Ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και η γνωστοποίηση της ουσίας θα καθορίσει το διάστημα της ενδεχόμενης απουσίας του.

Ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, μετά την αναμέτρηση της Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, στις 4 Μαρτίου. Η ιταλική ομάδα η οποία πρόσφατα αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και με τον Μορασκίνι έκανε γνωστή την είδηση, συμπληρώνοντας πως ο αθλητής μπαίνει σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Το Gazzetta ρίχνει φως στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενοι και αναφέρει τις λίγες πιθανότητες να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket 2022 (01-19/09).

Η διαδικασία αναφέρει ότι θα πρέπει να ελεγχθεί και το δεύτερο δείγμα, το οποίο έχει παρθεί την ίδια στιγμή με το πρώτο. Και σε ποσοστό 99.99% το δεύτερο αποτέλεσμα επαληθεύει και το πρώτο. Ο Μήτογλου αντιμετωπίζει τιμωρία αποκλεισμού από τα παρκέ, το χρονικό διάστημα θα το κρίνει η ουσία που έχει λάβει. Σύμφωνα με την Eurolegue ένα κρούσμα ντόπινγκ αντιμετωπίζεται με τη νομοθεσία που έχει θεσπίσει η FIBA.

Στο λήμμα του κανονισμού της FIBA για την ενδεχόμενη τιμωρία ενός αθλητή, υπάρχουν αρκετά... παρακλάδια, αφού εξαρτάται η ουσία της οποίας έχει γίνει χρήση. H τιμωρία μπορεί να είναι από αποκλεισμό 3 μηνών, μέχρι και 4 ετών, που προβλέπεται για πιο «σκληρές» ουσίες.

Από τη στιγμή που η Αρμάνι έχει ανακοινώσει το ονοματεπώνυμο του αθλητή, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως έχει βγει θετικό και το δεύτερο δείγμα χωρίς ακόμη να έχει γνωστοποιηθεί η ουσία.

Όπως και να έχει, πέρα από την τρέχουσα σεζόν, η οποία βρίσκει την Αρμάνι Μιλάνο να διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Ιταλία, αλλά και να έχει πάρει ήδη το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague, υπάρχει και το EuroBasket του Σεπτεμβρίου, το οποίο είναι σε απόσταση πέντε μηνών.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το παραμικρό, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο Δημήτρης Ιτούδης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ελληνα φόργουορντ ο οποίος προοριζόταν για τις θέσεις «4» και «5». Ο Μήτογλου θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της Εθνικής στο Eurobasket το οποίο θα διεξαχθεί 1-18 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρμάνι Μιλάνο:

«Έχοντας μάθει πως ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου μετά τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Αρμάνι Μιλάνο αποφάσισε να θέσει προληπτικά τον παίκτη σε διαθεσιμότητα και θα προχωρήσει σε επιπλέον εξέταση, μόλις έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την υπόθεση».